fredag 29 augusti 2008

Och så motsatsen!

Motsatsen till kuknäsa är självklart ingen näsa. Och det är faktiskt så att Michael "No nose" Jackson fyller 50 år. Hoppas han unnar sig en sjuhelskottas dag på sitt tivoli och kanske slår till på lite plastic padding så att han kan pyssla ihop sin drömkran själv. Just nu ser ju hela hans nylle ut som en thriller...

Word of the day: k*knäsa

balkong-bimbo!

Huu ja. Igår hade vi möte i vår förening om huruvida vi ska få bygga balkonger eller inte. Jag har varit lite orolig inför det här mötet ända sedan inbjudan trillade ner i brevlådan. Tänkt att det är mycket möjligt att jag kommer få ett raseriutbrott, en hjärtinfarkt och sedan helt enkelt falla platt och död ner till marken. Som tur var så gick faktiskt mötet bättre än verkat, och de flesta som kom var positiva till balkonger.

Men visst hade en och annan balkong-bimbo lyckats ta sig dit också. Jag ska inte tråka ihjäl er med detaljer men det överlägset muppigaste inlägget i debatten ska jag dela med mig av i alla fall. Det var så dumt så alla som var på mötet totalt tappade hakan. Lyssna på den här:

"Men om det byggs balkonger så kommer ju folk vara på dem och säkert prata med varandra, då kommer det ju bli mer ljud på innergården. "

Spontant ville jag skrika rätt ut: MEN FLYTTA TILL SKOGEN, BITTER-BERIT!

Sånt kan ju skapa lite dålig stämning så jag svor istället långa haranger invärtes.

Sen åt jag pannkaka med gräddglass till middag. Och då blev jag lite gladare igen.

Kristet musiktips!!

Det är mycket möjligt att jag är sist på hela planeten som hör talas om den här gruppen för de har tydligen släppt 7-8 plattor genom åren. I alla fall, jag hörde för första gången i mitt liv talas om gruppen "The kristet utseende". De har bland annat gjort en skiva som heter "pang på pungen i portugal". Bara en sån grej. De har även en finfin sång som heter Quinna. Där finns en låtrad som går (blunda nu alla feminister):

"Kvinnor kan inte ens dricka sprit, vad är det för skit."

Så. Enough said! Youtuba och lyssna vidare själva. Det här var lätt det sjukaste jag hört på länge.

torsdag 28 augusti 2008

Jag vet inte hur tydligt det syns men...

...detta är inte en vanlig keps. Det är en så kallad "betongkeps". Det får man ofta när man tänker: "Nä men ETT glas vin till gör ju faktiskt ingen skada...."

onsdag 27 augusti 2008

Dagens (tolkning av) reklamslogan.

I afton ska jag nog allt unna mig ett glas eller två. Varför? Nedanstående slogan säger allt. ;-)

Vin. Because I´m worth it.

Jag bjur på lite ögongodis efter alla mugshots

Jag fick ont i ögonnerverna av att titta på mugshots så jag försöker kompensera det med lite bilder som man kan vila ögonen på. Hoppas ni också hittar nån favorit:)



Ser mördare alltid ut som mördare...?

Ja, då skriker löpsedlarna ut att arbogamörderskan är fälld och den där rymmande giftmördar-mannen är tillfångatagen igen. Vad man slås av är bilderna på löpsedlarna. De här människorna ser alltid så onda, fula och konstiga ut så man på en mils avstånd tänker; ja titta det är väl klart att det där är en mördare/dåre/psykopat. Är det så att om man gör elaka saker, så är det liksom av naturen matchat med ett elakt utseende? Svaret är: Självklart inte! Media anstränger sig ju järnet för att hitta den minst smickrande bild de kan. Om jag t.ex skulle göra nåt kriminellt lovar jag att de inte skulle använda nån fin sommarbild där jag ler och är brunbränd och glad. Jag ger mig f*n på att de skulle gräva fram bilden nedan och kabla ut den i varenda vardagsrum i hela landet. Thank god att jag inte är så kriminell av mig....!

Jag drömde om Stella!

Och inte artois utan mccartney. Hennes komplicerade kläder hakade tydligen fast i mitt undermedvetna så i natt hade jag en otäckt verklig mardröm. Det allra otäckaste är att det förmodligen skulle kunna hända i verkligheten. Drömmen i korthet var så här:

Jag var stajlad till tusen och skulle iväg på en urviktig fest. Jag har på mig nån slags hålig avant garde-top, glittrig kjol och stilettklackar. Jag tittar mig själv i spegeln tusen gånger innan jag till slut känner mig riktigt nöjd och går ut genom dörren. jag blir hämtad av en limousine och vi anländer till nåt galet överdådigt palats någonstans i världen.

På slottsbacken blir jag mött av just självaste Stella som genast säger: Men varför har du på dig kalsonger på överkroppen...? Och plötsligt ser jag själv urtydligt att det faktiskt är ett par kalsonger jag har på mig som överdel! Jag har snärjt mig genom ena hålet för benet medan resten bara sladdrar omotiverat i vinden....

Sen vaknade jag helt kallsvettig och bestämde mig för att inte testa några konstiga nymodigheter hädanefter. Jeans och tisha är ju faktiskt en enkel, klassisk look som funkar i alla lägen. Det får bli min nya stil.

tisdag 26 augusti 2008

Saw.

Nähä. Jag ska inte glamma runt i affärer med mysko musik och gayiga manorektiker till expediter. Jag ska inte prova klänningar där jag inte fattar vad som är fram eller bak. (Apropå det, så är det alltid så med Mccartneys kläder. Jag fattar aldrig hur man ska ta på dem, så därför har jag aldrig köpt nåt ur hennes kollektion...Is that just me?) Jag kommer alltså inte att se ut som en påfågel på crack nästa festliga tillställning heller.

Jag ska in på Claes Olsson och köpa en såg! En otäck, farlig, hajtandad såg som kommer att rosta och bli ännu farligare. Why? Jo, för att vi köpte en ny, fin tv-bänk härförleden. Tyvärr fick inte vår gamla, fula dvd-spelare plats i den, så nu ska här sågas till lite andningshål till dvd-stackarn. Jag säger då det. Outgrundliga äro livets vägar....

Kritiker, schmitiker...

Att nån gör en serieteckning av de 8 sämsta tänkbara kreativa kritikerna betyder bevisligen att man inte är den enda som råkat på dem. Och det känns lite tröstande att veta när man träffar t.ex The wet blanket eller The wannabe...

"Men va fan kan du sluta säga diskurs, jävla ordbajsare."

Tänka sig, nu bidrar jag med TVÅ länktips på raken här, mitt på blanka tisdagen. Jag har inte tänkt att vara nån slags analog sökmotor, men hittar man guldkorn så måste man dela med sig! Så är det sagt och så måste det vara! Rubriken till det här inlägget är taget ur ett slanglexikon som exempel på hur man kan använda ordet "ordbajsare".

(OBS! En varning på vägen: Du går in på egen risk. Oddsen är stora för att du kommer att fastna länge på sajten:-)

Se mer/lär dig mer på:

www.luxikon.se

Sugen på att flytta till en ny lägenhet på nätet?

I såna fall är det enda du behöver en webcam och sen är det bara att ställa sig i bostadskön och hoppas på att du blir accepterad som hyresgäst här:

http://www.atavahuset.se/

De lottar ut rätt schyssta priser varje dag och om det bor en liten big brother-exhibitionist i dig så är det bara att tuta och köra. Eller ja, fota och flytta dårå.:)

Vad ska jag köpa, vad ska jag köpa.

Så här dagen efter att ha fått trendsetter-bidrag sitter jag och grubblar över vad jag ska köpa. Det känns som att jag borde förvalta slantarna bra och alltså köpa nånting riktigt...trendigt. Så därför har jag nu suttit och surfat haute couture-sidor och hittat en stass som jag tycker är übercool. Nu sitter jag och funderar över ifall det skulle kännas onaturligt att ha den på jobbet. Eventuellt skulle ju släpet kunna dra ut alla nätverkssladdar och risken med den breda påfågelskragen är ju att jag skulle kunna riva ner en och annan dator. Tja, jag vet inte, vad säger ni? Buy or die?

måndag 25 augusti 2008

Okej, bara ETT enda litet OS-inlägg till!

Världen måste bara få veta vilken dålig vinnare den här simmar-phelps är...;-)Tack för tipset Poobleroo!

See more funny videos at Funny or Die

Det ringde en man och sade att jag är en trendsetter.

Mannen var från ett marknadsundersökningsbolag. Enligt deras noteringar var jag en "trendsetter" och därför ska jag ikväll åka till deras kontor och sitta och tycka saker om plasma-TV-apparater i ungefär en timme. Som tack för mitt kvalificerade, trendsetting-tyckande får jag 800 svenska balubas i näven. Skattat och klart. Jag ska ge dem valuta för pengarna och tycka så mycket jag nånsin orkar!

Brunnsviken runt. Och lite till.


Visa större karta

Gratis nöjen i Stockholm!

Ja-a hörni, vad kan man hitta på i Stockholm en söndag? Särskilt söndagen före lön, när man är så pank att bankomaterna buar åt en när man går förbi? Jo, just igår var det en fantastiskt fin dag så en promenad i solen är ju självklart gratis och trevligt, men det kan ju bli lite långrandigt efter ett tag. (Särskilt om man har skavsår överallt efter en 6-timmarspromenad...)

Då sörrni, ska man bege sig till Elgiganten på Kungsgatan och ha en gratis spa-dag! Det är bara att slå sig ner i deras shiatsu-stol och så trycka på knappen "demo" 20-30 gånger så är man avslappnad och sladdrig som en kokt sparris efteråt. Supernajs. Om man vill kan man resa sig upp och humma framför nån vattenkokare ibland så att expediterna fortfarande har hopp om att man kanske ska köpa nåt så småningom. När man känner sig klar med det kan man ta sig en repa förbi loppisen på Hötorget och kolla på konstiga pryttlar och konstiga mänskor som säljer konstiga pryttlar. Vips så har man plötslig fått både spa-behandling och stand up comedy-festival för noll kronor! It´s a bargain I tell you! :-)

Take a walk on the wild siiiiiiide!

Ja jävlar vilket äventyr. Originalplanen var att ta en sovis och sedan i stilla mak gå Brunnsviken runt. Det ska ta ungefär 2 timmar. Visar sig att jag inte kunde somna om efter att Mags åkt iväg på golfäventyr så jag klev upp 6 på morgonen och tittade på surrealistiska barnprogram och tv-shop. Ungefär vid 10 ger jag mig ut på min "lilla myspromenad". Först följer jag vattnet noga, noga, jättenoga för jag vet ju hur pissigt lokalsinne jag har.

Ungefär efter en och en halv timme hittar jag nåt så askonstigt som en mc-lokal mitt i skogen! Klat jag måste vika av stigen litegrand och ta en bild på den. Sen hör jag plötsligt "bää" från fjärran. Klart jag måste ta reda på var det finns fina bää så jag går över nåt slags träsk, sneddar över lite kolonilotter och hittar lambifabriken. Efter att ha stått och pratat lite med fåren inser jag att jag är helt lost. Jag har tappat riktning, den sista partikeln lokalsinne och dessutom en stor del av min promenadlust. När jag väl hittar ut ur träskdjungeln visar det sig att jag tagit mig till Danderyd. Promenaden tog 6 timmar. Jag kom hem och lade mig i soffan och dog en smula.
Jag ska aldrig promenera ensam mer.


MC-lokal i skogen! Crazy grej!
Jag tänker att jag ska mata Bää med gräs.


Bää blir glad och kommer jättenära. Det blev lite för läskigt för mig så jag kastade bort gräset.
Nåt slags långhornade hår-kor. De såg konstiga ut.

En trevlig fredag!

Fredagen är ju alltid en trevlig dag när man vet att man har en hel, härlig helg framför sig. Denna fredag var alldeles ovanligt trevlig, delvis för att jag premiärbesökte en ny lunchrestaurang. Inne i PUB-huset finns Publik. Klart jag sett det eftersom det ligger insprängt mellan klädavdelningarna men jag har alltid trott att det är ett paj/ostfralla-stopp. Döm om min förvåning när det visar sig att de har världens godaste pestomarinerade mozzarella- och rödbetssallad! Jag blev så glad att jag var tvungen att unna mig ett glas vin till. (Om man inte vill dricka så mycket vin på lunchen kunde man beställa en "vinskvätt" för ynka 30 bagis.) Nåja, det brydde jag mig inte så mycket om, jag tog ett helt glas:-) Efter jobbet träffade jag upp jox och naz på sommar på odenplan. Och efter en ganska regnruskig vecka så blev det dessutom sommar och solsken när vi kom dit! Sedan avrundade jag fredagen med att äta middag på Dala-Nisse. God mat med väldigt mänskliga priser så det kan jag rekommendera varmt. Efter det här bar det av hemåt eftersom den golfande delen av den här lilla familjen skulle kliva upp 6 nästa morgon för att åka till Nyköping och tävla i E.O-open. Jag hade redan bestämt att jag skulle kliva upp relativt tidigt jag med för att passa på att ta en trevlig promenad på lördagen. Och den promenaden kan ni läsa om i nästa inlägg...

lördag 23 augusti 2008

Det är viktigt att fortsätta förnya sig!

Jo, jag har ju hunnit fundera över både ditten och datten här i min yrvakna twilight zone. Jag har bland annat tänkt att jag kanske skulle förnya mig, överraska omgivningen och byta stil lite. Vet inte riktigt hur ännu bara. Den här eyes wide shut möter clown-looken kanske skulle kunna vara nåt. Lite kul, lite otäckt, lite mystiskt. Vad tycker ni?


bolibompa+gunde svan= Jag?

Go förmiddag allesammans. Jaha ja, idag har jag vaknat klockan 6. Och nej, jag kunde inte somna om. Nu har jag tittat på barnprogram, tv-shop(kommer inget annat på TV den tiden), dr phil, och sen äntligen började morgonnyheterna. sen har jag surfat, frukosterat och läst bok och nu är jag så uttråkad så jag kommer inte på nåt annat att göra än att gå och....träna. Håller jag på att förvandlas till Gunde Svan??

fredag 22 augusti 2008

Det verkar ju roligt att laseroperera ögonen!

För bara några minuter sen steppade allas vår Rewdboy in på vårt kontor efter vad som måste anses vara en mycket lyckad operation. Han var sluddrig och glad och visade alla sina fina piller han fått med sig. De skulle vara som "rohypnol fast bättre" enligt doktorns utsago. Där har vi en kille som garanterat kommer ha en trevlig helg.

Till sist en hälsning till Rewdboy. När du läser det här på måndag: Du kanske inte minns det, men japp du var här! :-D

Vem är du, vem är jag?

Kära, underbara läsare. Jag är fruktansvärt nyfiken på vilka ni är. Alltså, jag menar så där innerst inne i själen. Därför tycker jag ni ska gå in under länken nedan, läsa på lite och hitta den innersta essensen av ert inneboende jag. Berätta sen för mig: vem är du egentligen....?

http://www.stockholmsspelet.se/character.html

Syrran! Du är youtubad! :-D

Mänsklig psykologi at its finest....

Bilden nedan föreställer som man kan lista ut två toalettdörrar. Det är närmare bestämt toaletterna på jobbet. Det intressanta med dem är de fina, nya skyltarna som ska säkerställa att man väljer rätt toalett. Skyltarna har bara suttit uppe sen i måndags men det har redan förändrat vårt (Nä fy fan vad feg jag är. Läs: mitt!) beteende på flera lite tragikomiska sätt.

T.ex om det är upptaget på den högra toaletten, men ledigt på den vänstra så har jag kommit på mig själv med att gå tillbaka till mitt skrivbord i väntan på att "tjej-toan" blir ledig.

Om jag är på tjejtoan och hör nån använda toapapper på killtoan börjar min hjärna gå på högvarv. Varför användes det toapapper där inne?? Är det nummer 2 som sker??

Som sagt, ingenting har förändrats med själva toaletterna förutom att de här 2 skyltarna kommit upp. De var tänkta att skapa lite ordning på nåt sätt och istället har de orsakat totalt kaos i min hjärna. Kan man bli dass-diagnostiserad? Nån som vet om det finns några bra toa-terapeuter...??

torsdag 21 augusti 2008

Gammal.Meningslös.Störd.Och asrolig!!

Den här har snurrat på nätet sedan juratiden ungefär och är helt menlös och muppig. Men jag skrattar helt ohejdat varje gång jag lyssnar/tittar på den. WEEEEEEEEEEE! (Ja, jag vet jag behöver säkert hjälp:-)

http://www.albinoblacksheep.com/flash/weeee

Här kommer mitt absolut enda OS-inlägg

Jag tycker det här är skitkul. Har vi inte alla gjort, eller åtminstone frestats att göra, något liknande någon gång under våra karriärer..? Nån av er som har några roliga anekdoter att bjuda på?

http://www.dagensmedia.se/mallar/dagensmedia_mall.asp?version=182324

Finska ord är inte alls särskilt långa!

Jag menar ortnamn som Helsinki, Tampere och Jyväskylä framstår ju som rena barnleken jämfört med det här:

Lake Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg

Har ni sett den här mannen?!

Gratta i såna fall!! Han fyller år idag! Han själv kallar det för 10-årsjubileet av sin 25-årsdag så you do do the math då;-) Grattis, grattis, grattis på bemärkelsedan!!!!






onsdag 20 augusti 2008

Mushi-sushi! From Itamae with love.

Jag är inte någon matbloggare precis och kommer heller aldrig att bli. Det beror mest på att mina matlagningskunskaper sträcker sig till vattenkokning och det skulle ju bli sjukt ointressant att läsa om. Och äter jag ute så är jag just mer fokuserad på att äta än att blogga. Anyways, ända sedan jag kom tillbaka från semestern har jag varit så ohemult pank att jag ätit frysärtor på kontoret varenda dag. (Inte heller direkt intressant att blogga om) Men nu senaste dagarna känns det som att varenda människa pratat oavbrutet om sushi. Ett sushi-sug motsvarande graviditets-craving gone mental har alltså sakta byggts upp i min ärtfyllda lekamen. Så idag gick jag och åt sushi på ett av de ställen jag tycker bäst om i hela Stockholm: Nämligen Itamae sushi på Odenplan. Och det var underbaaart. Och jag rekommenderar alla att äta där. Man blir mätt och man blir lycklig, vad mer kan man begära? Det skadade ju inte heller att solen sken som vilken sommardag som helst! Känner ni till andra fantastiska sushiställen? Tipsa gärna!

yin och yang, plus och minus, kött och grönsaker....

Jag är ju alltså sedan många år tillbaka vegetarian. Min sambo är inte det. Han är faktiskt i såna fall motsatsen; kötterian. Notera hur renskrapat det är på den delen av tallriken som innehållit kött. Notera också hur minutiöst noggrannt, ja nästan konstnärligt, han puttat allt grönsaksaktigt så långt ut på tallriken som det bara var möjligt.

Ett lite, lite positivare inlägg om SATS.

Ja som ni förstår av mitt inlägg häromdagen var jag inte ett dugg nöjd med att bli sats-medlem. Särskilt inte som de genast kommunicerade typ "lev med prishöjningen eller dra". Nu måste jag i alla fall ge dem lite credd. Det är antagligen bara inte jag som blev småsur så nu, i alla fall under en övergångsperiod, så kommer vi gamla kungsholmen-worldclassare kunna träna på alla sats-klubbar OCH alla worldclass-klubbar. Det är ju faktiskt riktigt....snällt!

Nu blir det reklampaus!

Om ni vill följa en nätdoku som har potential att utvecklas till något riktigt grymt så mååååste ni gå in på:

http://mitt.livjust.nu/Default.aspx

I korthet: Daté-Paté (franska för Data-Pata;-) och Rewdboy filosoferar och resonerar om livet i stort. Det som gör det hela intressant är att de inte håller med varandra om någonting, någonstans, någonsin. Jag har varit där 2 gånger idag och de har redan hunnit avverka både SJ:s uselhet och världsekonomins tillstånd. Ärligt, jag tror det här kan utvecklas till något helt galet. Egentligen borde de skaffa en gemensam blogg där de avverkar ämnen dagligen. Fatta vilka verbala catfights det skulle kunna bli! Jag vet att jag skulle bli stammis i alla fall! :-D

Jag är lite här, där och everywäär.

Jag vet inte riktigt vad det beror på men jag är en sån där person som på nåt sätt alltid lyckas hamna "där det händer". Jag går rätt in i utländska presidenters limousiner, filmpremiärer, bankrån (japp, jag höll på att svimma/kissa på mig/dö av skräck!!) och så nu då rätt in i en filminspelning. Alla de här ovannämnda sakerna har det gemensamt att någon kommer och pekar med hela handen och säger att jag ska gå nån annanstans. Så summan av kardemumman är att jag är en sån där människa som alltid hamnar på platser där jag inte borde vara. Hur kan det vara så? Är det min nyfikenhet som undermedvetet styr mig rätt in i handlingens epicentrum? Eller är det mina jumboöron (Jag har sjukt bra hörsel. For real!) som på nåt slags omedvetet plan hör att det håller på att händer nåt roligt som jag inte vill missa? Och när ska någon vinka och säga att jag får vara med istället för att hötta med kalla handen?

Filminspelning! Hej:-D


NEJ!Go away!

tisdag 19 augusti 2008

Om länken är trasig kanske det går bra att dejta lite...?

Och informationen: "Ledsen! Vi kan inte tjänsten ditt land" var ju också bra att ha..ööööh....

Kidnappad av SATS!

Okej, jag har lyckats undvika sats jäääääävla skitgym i nästan 10 år. Ja, jag var medlem där en gång i tiden men lyckades till slut efter mycket tjafsande med osympatisk receptionspersonal säga upp medlemskapet. (Det var svårare än att ta sig ur en sekt i tell you!) Då bestämde jag att jag aaaaaaldrig skulle hamna i deras ondskefulla nät av dammråttor, överdyra medlemskap och halvsunkiga gym igen. Jag har sedan länge tränat på World class och varit extremt nöjd med det. Så igår när jag ska gå och träna på hemmagymet vad skådar då mitt norra öga??? Jo, en ful, gul jätteskylt har tagit över hela den fina byggnaden på Kungsholmen. Vet ni vad första åtgärden kommer att vara...? Höja priset på medlemskapet med 100 spänn i månaden rätt av!! Helt sjukt!!! Nu är problemet att det är det närmaste gym jag har, men jag kan lätt tänka mig att börja dagspendla till Nynäshamn om det behövs. Jag vägrar, vägrar, VÄGRAR bli medlem i snusk-SATS!

Snel hest och dum mänska makes päivi an angry girl!

Igår hade den nya Arn-filmen smygpremiär och det hade ordnats ett ordentligt spektakel med utklädda vikingar, svärd-viftande fjortisar och kamerakåta kändisar på Kungsgatan. Sånt är skoj och jag ler glatt åt dylika initiativ. Vad jag däremot inte skrattar åt är när man blandar in djur i våra fåniga påfund. Mitt på Kungsgatan står en vettskrämd stackars häst insvept i nåt slags vikingakopior till hästkläder. (Heter det hästar har på sig "kläder"?)

Förutom att en häst hör hemma på Kungsgatan lika mycket som jag i skogen, var det alldeles uppenbart en stressad situation. Fotoblixtar glimrade oavbrutet, bilar svooshade förbi och det var ett allmänt stojande. Nu vet jag inte om hästen for direkt illa av det här, men jag lovar att den skulle ha det bra mycket bättre på en härligt frodig gräsäng än på avgasiga skrammel-Kungsgatan. Heck, who would not? Så. Dagens första militanta inlägg avklarat.

måndag 18 augusti 2008

Djurö i bilder

Det går helt enkelt inte att sammanfatta helgen i ord så ett axplock av snygga badkläder, kanotister och allmänna partyprissar kanske kan ge er ett hum om hur en fest på Djurö kan gå till. Självklart avrundades natten i äkta skärgårdsstil med gitarr och sång. Jag bidrog med några tondöva skrik jag också!

Syster och Mags. (Nu i rätt format åt rätt håll med rätt partyhumör:-)



Det underligaste av allt: EN MIMARE!!!


Gitarrist på nattkröken



Okej om man tar ett gäng människor som druckit alkohol sen 11.00 på förmiddagen så kan inte en kanotfärd sluta på nåt annat sätt.



Helt sjuk grej; bat-speedos! (OBS! Det är inte tjejen som har bloggen som har tagit bilden!)


Jag är tydligen mental italienare. Vilken europé är du?




Your Inner European is Italian!



Passionate and colorful.

You show the world what culture really is.

Ingen reklam på den här bloggen!

Hej allesammans. Jag försöker komma i gängorna denna gråkalla, regntunga måndag och lovar att lägga upp bilder från helgens Djurö-OS så småningom. Tills dess så bjuder jag på en reklamfri paus från argalappen.

fredag 15 augusti 2008

Hett helgtips!

Om ni är i Stockholms stad imorgon så tycker jag ni ska unna er några drinkar och sen när ni är lite småblariga gå och heja på de här sköna killarna som ska springa midnattsloppet. Själv kommer jag tillbringa min weekend ute på Djurö där det nog inte blir särskilt mycket springande men troligen desto mer drinkar...! Trevlig helg på er allesammans!



En liten underton av bitterhet...

Den här blocket-annonsen hintar på något sätt om att mannen i huset börjar bli lite trött på redecorating.:-D

http://www.blocket.se/vi/17507094.htm

torsdag 14 augusti 2008

Nä nu jädrar har universums lagar rämnat!!!

Min golfgalna sambo ringer MIG av alla människor och frågar efter golftermer!!!! Om ni undrar varför och vill testa era kunskaper i golfologi så är det länken här nedanför som gäller:

http://www.telenor.se/alskargolf/

Jag försöker hålla reda på vad ni gillar. Really.

Rewdboy och Dallas har båda två bloggat delar av sina sökordslistor idag. Det är bra med sökord för då kan man undvika att skriva om saker som tråkar ut er och alltså slösar med er värdefulla tid. Jag publicerar inte alla utan nöjer mig med en topp-3. Inget konstigt med de första två, men tredjeplatsen gjorde mig lite förbryllad faktiskt. Vad menar ni? Ska jag konsumenttesta mer frukt för att ni ska återkomma? :-D

1.) Sexnovell
2.)Klädblogg
3.)Banantest

mystifieID

Nu ska ni få lära er nåt! Om det inte är så att alla redan vet det här utom jag. Sista veckorna har expediterna i olika affärer sagt att de inte godtar mitt leg eftersom det är anmält stulet/borttappat. Jag har festat bort mycket grejer i mina dagar, men leget har jag mig veterligen alltid lyckats behålla. Hur som helst är det lite irriterande att nån kassamänniska säger att jag inte är jag. Jag menar, vem är jag då? Ni förstår graden av existensiell kris va? Jag bestämmer mig för att utreda detta mysterium. Det börjar lite dåligt för jag ringer rikspolisstyrelsen. De säger vänligt men mycket bestämt att det INTE är dem man ska ringa till. Jag ringer vanliga polisen. Finns ingen spärr i deras system. Polisen tipsar om att jag kan ringa upplysningscentralen. Det gör jag. Där berättar en gube att jag 2003(!!) spärrat mitt ID-kort. Och tro´t eller ej; den spärren försvinner inte om man inte fyller i en särskild blankett och skickar in. Den infon hade ju varit bra att få för si så där FEM ÅR SEN!

Nu blir det vuxennovell!

Ja, hörni då är semestrarna slut för de flesta, solen lyser med sin frånvaro och man sitter på jobbet och börjar sjunka in i nåt slags vardagslunk. Saker är helt enkelt inte så där 200% aslajbans. Men, kära läsare, det ska jag ändra på! För att pigga upp er ordentligt inför hösten så ska jag nu bjuda på porrnovell tre. Jag har ju avverkat harlekin-snusk och tysk porno så nu är det dags för lite gladporr tänker jag. Konceptet med att både bli upphetsad och ha roligt borde kunna pigga upp till och med kafka! Om han hade levat vill säga. Well, well färdigsvamlat! Härmed ger jag er:

"Utan BH i Bergen"

Deltagare: Synnevi, Sune, Styrbjörn, Siv

Plats: Skidlodge

Handling: Efter en lång dag i skidbacken ska äntligen den glada kvartetten ta sig hemåt igen för att unna sig själva lite spetsat té och en fårskallemacka. Killarna går in i köket. Tjejerna går in i sovrummet.

Sune: Haar di sitt voor jentene lagde fårskallerne?
Styrbjörn: neeee, vi må fråge. Komsi här så gåå vi mot sovrumma daa!

Killarna går in i sovrummet. Tjejerna har tagit av sig på överkroppen, men har fortfarande skidbyxorna på halvsvaj på höfterna.

Sune: Men ååå jenter ni ser jo yyyyt somm daggemasker. Kempesköj!

Siv och Synnevi: Men Suune, du aar ju da helt gaaln! Komm heer och visa deres daggemask. Komsi komsi!

Siv och Synnevi lockar och pockar.

Den lite tystlåtne Styrbjörn går fram till Siv. Han tar tag i Sivs tissar.

Styrbjörn: Tut tuuut tisse-Siv!

Alla skrattar. Gänget tar tag i varandras händer och börjar dansa i ring snabbare och snabbare tills de bokstavligt talat dansat skidbyxorna av sig. De trillar ner i en fnissande, skrattande hög på björnfällen i sovrummet.

Styrbjörn säger: Hvordon blee det med fårskallemackan daa?

Flickorna säger: Det ende dyr vi ska tenke på nåå e deres glade orm.

Alla skrattar.

En maniskt glad ompa ompa-låt går igång medan en rullgardin sakta glider ner över hela skärmen. När det är gladporr så får man nämligen aldrig se nån annan naken hud än en och annan axel. Alla skrattar. The end.

onsdag 13 augusti 2008

Jag har ökat på min hood-credd!

Idag var jag och fixade mig en lite mer uppdaterad mobil. 5 megapixel-kamera och lite andra goa grejer som känns bra mycket mer 2008 än någonting på min jurassic-telefon. Tyvärr så hade affären precis haft en datorkrasch så jag fick vänta diaboliskt länge på att få ut ett kvitto. Personalen blev nervös och kastade till mig gratis mobilpåsar (en illröd oogli tygpåse för att vara exakt) De kallpratade med mig om ditten och datten och till slut frågar tjejen i affären om hon kan hjälpa mig föra över kontakterna från sim-kortet. Nu kan jag i och för sig göra det själv, men hon hade så uppenbart gjort slut på alla kallpratsämnen så jag lät henne göra det mest för att rädda henne från magsår. Jag ger henne alltså min gamla mobil. De fyra första namnen i min telefonbok är:

- A Santos
- Ahmadu Jarr
-Alvaro
-Axel Foley

Hon hinner bara titta på namnen i 5 sekunder sen säger hon: "Om du ringer mycket utomlands så har vi väldigt bra utlandsabonnemang"

Alla namnen är påhitt av Rewdboy. Tack skaruha! Nu tycker i alla fall de i 3-affären att jag är en extremt yo yo yo mänska!

Flö.

Efter att ha misshandlat kroppen i tre veckor med 100% onyttigheter och 0% motion så har jag nu börjat landa i verkligheten igen. Och det är där ironin kickar in. Nu när jag faktiskt äter vitaminladdad mat och tränar ja DÅ, tackar kroppjävlen en med att börja säcka ihop och visa förkylningssymptom. Va f.. är grejen med det?? Några fysiologer on da blogg som kan förklara vad min otacksamma kropp menar!?

tisdag 12 augusti 2008

Stockholm- festivalstad 2008!

En gång i begynnelsen fanns ett djävulskt äckligt evenemang i den här staden som kallades vattenfestival. Första året var det ganska skoj för man fick se en massa bra artister helt gratis och det hände diverse skojsigheter runt om i stan. Redan andra året urartade dock hela grejen till ett gigantiskt öl-och langostält och jag kan svära på mitt liv att det inte fanns en enda stockholmare på den där så kallade festivalen. Efter det har Stockholm i ganska många år lidit av festivalfobi, men attan-pattan vad vi tar igen det i år! Knappt har spritångorna efter 08-festivalen avdunstat, innan det är dags för Stockholms kulturfestival. Och jag tycker faktiskt det verkar hända en hel del coola grejer runt om i stan. Om vi nu bara kunde hålla den lite hemlig så inte varenda langosäljande byknalle rullar in i stan så kan det här kanske arta sig till en riktigt trevlig sensommartradition!

Fullständigt program finns här:

http://www.kulturfestivalen.stockholm.se/

Ses på stan då!

Jag slog en signal till Rikspolisstyrelsen idag.

Kändes väldigt Hans Holmér, FBI och Stieg Larsson-bok. Jag fick också lära mig av en trevlig dam att man helst inte ska ringa till just dem om man har frågor om sitt ID-kort....

Apropå att dö en smula.

Läser på Rewdboys blogg att han redan nu, så här på blanka tisdagen, fasar för att han kommer att vara en död man på söndagen. Detta oroar han sig för eftersom han ska springa midnattslopp på lördagen. Egentligen var tanken att jag också skulle springa det där satansloppet men jag har efter semestern insett mina begränsningar och väljer alltså att banga. Jag skulle förmodligen inte bara vara död på söndagen, med min vanliga tur skulle jag säkert bli en odöd zombie som straffas med att vandra omkring här på jorden med konstant träningsvärk ända fram till apokalypsen. Jag pallar fasen inte ens tanken på det. Så jag håller mig till saker jag är bra på istället som t.ex dricka drinkar och shoppa.

måndag 11 augusti 2008

Ja må han leva uti...hundrafemtio år!

På bilden ser ni dagens födelsedagspojke, Eve. Det är en fnissig, skrattande, glad liten en. Dessutom är det Maggis morfar. Idag fyller han 99 år! Fatta! 99 år!! Man är faktiskt lite halvgammal när ens nästa födelsedag innebär att man fyller tresiffrigt. Jag hoppas jag får bli så gammal. Jag hoppas också att jag kommer ha så roligt hela vägen dit så att jag skrattar lika mycket som han dagarna i ända. Grattis Eve, du är en grymt cool snubbe!


Jag är en indian?

Rolig liten konversation jag hade på festivalen med arrangörens son. Han är typ nånstans mellan 3-6 år gammal, jag vet inte riktigt. Så här gick det till i alla fall:

Han: Äter du inte kött
Jag: Näe.
Han: Aldrig, aldrig, aldrig nånsin?!
Jag: Näe.
Han. Jaha. Då är du alltså en indian.

Festival igen!

Ja-a, jag trodde att jag varit med om allt konstigt eftersom jag avslutade semestern med pride-festival. Men icke. I helgen har jag varit på...(samlar kraft för att skriva ordet)kukfestival. Där hade vi minsann ingen gammal tipspromenad. Vi körde olika olympiska grenar som:

- klä k*k med klädnypor.
-kast med k*k
-k*kbingo

Sen fick vi varsin fining som vi kunde fästa i skärpet också. Notera min på bilden nedan. Inte för att jag vet hur pungbråck ser ut men det är så jag föreställer mig att det ser ut. Lite hopklumpat, överdimensionerat och ostyrigt på nåt sätt. Festivalarrangören till höger i bild. Anledningen till att vi är mitt i skogen är att hon av nån anledning tyckte det var pinsamt att ha festivalen i sin trädgård. Fattar inte varför....;-)

fredag 8 augusti 2008

Wonderful weekend-time

Då så, då börjar ju faktiskt helgen nu. Om jag ger mig ut i kvällens 08-kalasande återstår att se, men imorgon vankas det i alla fall kräftskiva. Jag äter ju förstås inte så värst mycket kräftor men jag är däremot en hejare på att häva in snaps och häva ut prat. Det skall bli mycket trevligt. Lovar att ta med kamera så kan jag bjuda er på lite festliga bilder sen när jag vaknat upp ur kräftkoman.

Trevlig helg allesammans!

Oväntat besök!

Min madagaskiska bloggkonkurrent kom på på fredagsfika. Han heter Bobby Rewd-Ewing. Han beskrev i detalj hur det går till när man laseropererar ögonen. Efter det fick han behålla chilinötterna för sig själv. Smart kille det där :-D

A just det ja.

Det är ett litet sportevent som går av stapeln idag också nämligen OS. Kollar invigning för fulla muggar. Pampigt värre!

Stockholm x 3

Ja, det är väl ingen som missat dagens datum, särskilt inte här i 08-land. Ifall ni känner er lite osäkra på hur ni ska fira detta så tänkte jag bara bjucka på en infolänk där du kan läsa om allt som händer i hufvudstaden denna dag. Och passar inget av det så kan du ju kanske klämma 8 drinkar vid 8-tiden på valfritt hak. Det tricket fungerar egentligen på alla datum:) Här kan du i alla fall läsa allt om stockholmsdagen:

http://www.thecapitalofscandinavia.com/go08_program.php

Första arbetsveckan snart i hamn.

Började morgonen med blåbärspaj och cappuccino med poobla på närliggande fik. Nu är det snart lunch, sen är det inte många timmar kvar innan arbetsveckan är slut. Det var ju inget svårt det här!

torsdag 7 augusti 2008

Jag säger vem jag är om du berättar vem du är :-)

Rewdboy tipsar om ett finfint personlighetstest. Jag tror på sådant här stenhårt så länge det handlar om bra saker eller på nåt sätt creddar mig. Ungefär samma princip som med horoskop; Så länge de på nåt sätt förtäljer att jag är en snygg, populär och underbar mänska som kommer bli framgångsrik och ha pengar som ett troll så måste det ju vara sant:-D Nu har jag denna torsdag alltså funnit mig själv. This is me, folks:

Din personlighetstyp:

Entusiastiska, kreativa och idealistiska. Kan göra nästan allt som intresserar dem. Socialt begåvade. Måste leva sitt liv i enlighet med sina värderingar. Entusiastiska inför nya idéer, men blir uttråkade av detaljer. Flexibla och öppna för argument. Många och varierade talanger och fritidsintressen.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Skådespelare, journalister, skribenter, musiker, konstnärer, konsulter, psykologer, entreprenörer, lärare, personalvetare, politiker, diplomater, TV-reportrar, marknadsförare, forskare, säljare, artister, präster, PR-ansvariga, sociologer, socialarbetare.

Vem är du? (Jag är säker på att du också är en alldeles förträfflig liten mänska:-) Testa här:

http://se.41q.com/

Efter solskään kommer räggn

dagens lunch: Ärtor.Bara ärtor.
dagens promenad: till siba med poobla
dagens jag-blir-suktad: såg en finfin mobbe på siba
dagens insikt: jag är så pank att jag inte ens har råd att köpa couronnemedlemskap för 18 kronor så jag kan klå rewdboy.
dagens norén: semestern är slut. det regnar. det är 18 dagar kvar till lön.

Det var det det.

Då var man färdigsemestrad för den här gången då. När jag gick till jobbet nu på morgonen var allting lite småsurrealistiskt för det var som att tiden stått still från Torsgatan hela vägen till kontoret. Jag möts av samma orangeklädda arbetare vid flat iron building, ser samma hantverkare äta tidig lunch vid gamla limpbaren, ser samma caféägarinna kedjeröka vid caféet bredvid kontoret och ser den glade bagaren från bosnien(?) babbla med sina otaliga vänner utanför bageriet. Till och med det smågråa regnstrilet är identiskt med vädret som var samma dag jag gick på semester. Så nu sitter jag här och är helt tveksam över om jag verkligen haft semester, eller om jag bara klev in i en parallelldimension. Det kanske inte har förflutit nån tid alls? Återkommer efter att jag druckit kaffe och återfått kontakt med verkligheten. Just nu känns livet som en Dalí-målning.

onsdag 6 augusti 2008

Det var väl själva....

Jag har surfat runt på diverse gaycommunities i flera dagar nu. Detta enbart för att jag och mitt ego ville se om jag lyckats fastna på bild nånstans. Efter att ha gått genom arkiv efter arkiv kan jag bittert konstatera att ICKE! Jag finns inte med på en enda sketen bild!!! Jag ska genast börja fundera ut en strategi till nästa år. Frågan är bara hur fasiken man tävlar med neonmuffins och supersizade plyschvaginor?! Nån som har några briljanta idéer?? Vi ha ca 360 dar på oss att komma på Idén med stort I som gör att min nuna syns i varenda blaska som existerar sommaren 2009.




En tisdag fylld av både nytta och nöje.

Som sagt, igår var det gympremiär efter semestern. Det var blä. Något som däremot var väldigt o-blä var en inbjudan till de här profilerna. Det bjöds på god risotto och både vita, röda och roséfärgade viner. Det var så trevligt att jag lyckades glömma bort att jag nånsin varit på ett gym.


tisdag 5 augusti 2008

La dolce vita har sitt pris.

När man plötsligt börjar leva det ljuva livet och byter ut den dagliga youghurt/linfrödrinken mot dagliga alkoholdrinkar så sätter det sina spår på många sätt. Ett av dem är att man ser ut som att man stoppat en badboll innanför byxlinningen. Idag är dagen jag ska börja krympa den badbollen och jag ska alltså träna för första gången på hela semestern. Om inte annat så är det lika bra att köra igång innan folk börjar samlas runt en och tro att man är nån slags samlingspunkt för luftballongfärder menar jag. Och det är också på tiden att andra delar av kroppen än levern får sin dagliga träningsdos. Hoppas jag överlever. Wish me luck!


Se så vackert jag svävar genom stan:

Regnperioden har börjat.

Ja-a då var det dax att byta ut den korta sommarklänningen mot gallonbyxor och paraflax. Men vet ni, (slå mig inte nu!!!) jag tycker inte det gör så mycket. Det är rätt skönt att kunna stanna inomhus med gott samvete och läsa böcker, zappa på tvn eller varför inte blogga. Det känns inte alls så pjåkigt faktiskt.


Mysig måndag!

Igår hade jag en jättetrevlig måndag. Dels var dagen helt alkoholfri (underbart!!), dels åkte jag hem till min mysiga mamsing som jag inte träffat på över en månad och vi vräkte i oss en massa god grillad mat. Avrundade måndagen med att titta på ganska dåliga skräckfilmer hela natten. Så ska en bra måndag vara.