fredag 13 februari 2009

Årets första fredag den trettonde är här!

Därför antar jag att det är på sin plats med en varning så att ni överlever till den mycket trevligare alla hjärtans dag som alltså är imorgon. Jag bidrar med några enkla råd som borde kunna höja överlevnadskvoten för er alla:

- Akta er för isfläckarna.
- Försök inte höjdhoppa i trappor.
- Om ni ska skära bröd, ställ inte upp brödbiten på högkant och håll i brödet under kniven. Gäller särskilt om man ska skära i baguetter.
- Ska du gå över ett övergångsställe, men någonstans inom en radie av 100 meter ser en taxi: Gå inte över. Gäller även, eller kanske särskilt om du har grönt ljus.
- Gå inte längst ner och längst in i en mörk källare. Om du ändå tagit dig dit och får en okontrollerbar känsla av att du vill klä av dig på överkroppen. Låt bli det. Du ligger redan rätt risigt till som det är. Ett blottat bröst är som att signa sin egen dödsdom. Det är bara så. Samma regel gäller i stängda gallerior, garage, skolor (särskilt aulan och simhallen) och diverse vindsutrymmen.
- Om det kommer en tystlåten kille klädd i hockeymask med en jättekniv, ja då vill han troligen inte sälja majblommor. Jag menar, det är ju faktiskt bara februari. Det bästa är att dra igen dörren, regla inifrån, slänga på en romantisk komedi och äta upp chokladasken som egentligen är tänkt tills imorgon.

- Till sist: Ha en riktigt härlig fredag!



Inga kommentarer: