lördag 31 oktober 2009

Fredag på Cloud Nine

Igår var det dags för vår lilla matklubb att besöka månadens restaurang och den här gången testade vi Cloud Nine på Norra Bantorget. Champagne dracks, mat intogs och det var ett mycket trevligt ställe på alla sätt. Trevligt är ju dock inte nödvändigtvis så intressant, men de hade kryddat till det lite med en onödig men sjukt cool detalj: Deras herr-toalett är en exakt kopia av den i The Shining!!! Komplett med tillhörande musik och blodrödfärgade väggar!! Servitören erkände till och med att ingen törs vara kvar där ensam på kvällarna. Och jag förstår dem! Vem vill bli ihjälyxad av en tokig Jack Nicholson.

(Och för er som undrar: Ja, jag tjuvkikade in på herrdass.)

onsdag 28 oktober 2009

Det bästa med internet 1999-2009, en liten odyssé

Det är ju iofs reklam för com hem, men om ni bortser från det så är det faktiskt rätt kul:-D

tisdag 27 oktober 2009

Jädrars vad tiden springer iväg!

I helgen var det full rulle med svärföräldrar på besök, allmänna festligheter, besök på bergianska och så dinosauriekväll på söndagkvällen. Jag tog självklart massor av bilder som jag tänker att jag ska visa för barnbarnen en dag. Så för att verka antik-chic ska jag blåljuga och hävda att när mormor var mindre gammal fanns det minsann dinosaurier.
Så igår kände jag mig då lite härligt måndags-crazy och körde ett streetdance-pass. För er som inte vet så går det ut på att man vrider och vänder kroppen i massor av helt onaturliga poser. Dessutom såg det mer ut som en epileptiker som rökt svamp än så där skönt street-creddigt. Så idag har jag en satanisk träningsvärk på grund av den där epileptic-dansen då. Och vet ni vad jag gör?? Jo, jag tar på mig högklackade stövlar!! Inte bara det, jag stapplar till Gamla stan i dem. Fanken vad de stackars fötterna ska lida för att hjärnan har otur när den tänker....

fredag 23 oktober 2009

Äntligen, äntligen, äntligen!!!

En alldeles ovanligt förträfflig helg hägrar. Svärföräldrarna är på besök, vi ska äta god mat, dricka goda viner, shoppa roliga saker och sightseeinga omkring på stan. Trevligt bara det, och sen,när man inte tror att det kan bli bättre då är det äntligen dags att gå på...WALKING WITH THE DINOSAURS!!! Jag ääääälskar den här helgen. Hoppas ni också har en fantastisk helg allesammans!


torsdag 22 oktober 2009

Tänk om internet plötsligt försvann!

Skulle vi då samlas i aulor och titta på katter som egentligen inte gör nånting och skulle vi twittra med brevduvor...? :-D

http://www.cracked.com/photoshop_90_the-world-tomorrow-if-internet-disappeared-today/

tisdag 20 oktober 2009

söndag 18 oktober 2009

Jo idag åkte vi till Barkarby...

...för att kika på en billig byrå på IKEA. Någonting gick fel.

Kaminmannen och krossarkvinnan

Svärfar var och hälsade på och gav oss en råsaftcentrifug(som vi hade önskat oss.)Det har lockat fram en helt ny sida hos mig. En ganska mordisk sida som jag inte visste att jag hade. Jag vill mosa, krossa, puréa, finfördela och pulvrisera allt. ALLT! Jag kör ner saker i maskinen och skrattar lite psykotiskt när det säger "flurp" och allt blir mos. Jag vill bara vara hemma och krossa saker nu. Jag oroar mig lite för att jag håller på att bli som kaminmannen. Fast krossarkvinnan då. Äh, det är nog ingen fara. Jag ska fundera på saken medan jag går och gör mos av en motherf*cking bapelsin-j*vel.

fredag 16 oktober 2009

Höstfredag, höstfredag, höstfredag!

Jag har absolut accepterat att det är höst och att det när som helst blir vinter. Snöflingorna i veckan var ju en rätt tydlig hint kan man säga. Däremot så inträffar någon slags förvirring just lagom till helgen. Min hjärna är fortfarande i sommarläge och tänker "Ah, rosé på uteservering". Sen går det ett par sekunder och jag kommer på att uteserveringssäsongen är slut. Det blir liksom lite...tomt. Dessutom ser staden onekligen lite tommare ut när alla sköna serveringar plockat in sina möblemang. Jag måste försöka dressera min skalle. Jag måste börja tänka "Rödvin inomhus". Och det är ju verkligen inte det sämsta. Kanske att man skulle ta sig ett glas rött redan idag. Bara för att hjälpa hjärnan på traven naturligtvis.

Trevlig helg på er allesammans!

onsdag 14 oktober 2009

Teknik är bra. Det är användarna som inte alltid är redo.

Jo, jag måste bara berätta en liten anekdot om dagens matshopping. Går in i affären, plockar åt mig det jag ska ha och pinnar fram till kassorna. Då är det ju numera så modernt att det bara finns en kassör, sedan finns det 4-5 sådana där självbetjäningskassor där man scannar in grejorna själv, betalar och går. Låter smidigt eller hur? Det är bara det att den där kassan där det borde suttit en levande människa var tom, ja hela affären var faktiskt tom på personal, för alla var tvungna att hjälpa förvirrade människor som slog in sina varor dubbelt och sedan skrek i högan sky om att de höll på att bli lurade. Kontenta: Det fanns ingen i den vanliga kassan. Snabbkassorna var förvandlade till extremt osnabba informations/kurator/datortekkiosker. Ja, det var dagens moment 22 i matshoppingen det. Kanske inte behöver tillägga att jag var både lite matt och matilsk efter den upplevelsen. Idén är fortfarande grym! Behöver bara kompletteras med nåt slags SBS*-skydd innan det funkar fullt ut...

*Skit Bakom Spakarna.

Treåringar ger lite perspektiv på tillvaron.

Ja baske mig, jag tror treåringar är små förklädda filantroper. Meningen med livet kanske helt enkelt inte är att bekymra sig över ekonomi, räntehöjningar, världskriser och krig. Tänk om det är så lätt att en lertraktor är vägen till lycka. Tål att tänkas på!

tisdag 13 oktober 2009

Då har man varit på företagarmässa då.

Herregud vad många bokföringsprogram det finns. Herregud vad mycket trista och dyra böcker det finns. Herregud vad mycket tjocksmala gubbar i kostym det finns. Herregud vad mycket engelska begrepp det finns som tydligen inte går att översätta till svenska. ("Vi jobbar actively med empowerment som ger incitaments till early starters") Herreguuuuud vad många "vi bygger en webb åt dig för endast 1999 kronor"-firmor det finns. Och, till sist, en fundering: Var i h-vete får anordnarna tag i sitt gratis-godis? Finns det någon godisbod i obygden som specialiserat sig på att sälja tandkrossarkola, mintpastiller och grå choklad till mässor? Den godisboden borde i såna fall bjudas in till nästa års mässa för att prata om hur man driver framgångsrika firmor...

måndag 12 oktober 2009

Cocooning-fasen har börjat

Hej på er allihopa. Jag har inte försvunnit från jordens yta, men trillat ner i nån slags cocooning-grop. Det är rätt trevligt egentligen (jag vägrar dock kalla det för höstmys!) men det är inte så intressant att läsa om att jag köpt upp Stockhomes värmeljuslager, att jag ligger under en filt och äter muffins eller att jag stirrar ut på gråvädret och kommer fram till att jag inte (!) vill partaja. Det är inte så intressant att skriva om heller faktiskt. Det här händer varje år när burrhösten anländer, så det är både normalt och ganska trevligt. Jag gör nog comeback i Stockholms uteliv rätt så snart. Jag ska bara ladda med värmeljus och filmer lite, lite till. Ses snart på en krog nära dig! :)

onsdag 7 oktober 2009

Ohotad etta på listan "filmer jag aldrig kommer se"

The Final Break. Handling: Gubbe som ser sur ut springer 88 minuter i ett svep. Ibland tillsammans med andra gubbar som också ser sura ut.


Ber om ursäkt för bloggtorkan

Ja, ungefär vid den här tiden på året, varje år, så drabbas jag av total oinspiration. Jag tror det är för att stenålderskroppen och knoppen egentligen vill gå i ide. "Ugh kallt, mörkt, mat slut, hitta grotta, sova till maj." Det är tyvärr inte så accepterat i vår moderna tid att gå i ide så för tillfället går all mental styrka åt till att tänka positivt. " Ååh hösten är ju så mysig. Det är så vackra färger och det är så hääääärligt att ta på sig tjocktröjan och ta en frisk promenad." Jag intalar mig själv det så hårt att jag till slut tror på det.

Det som är bra med den här lilla svackan är att jag brukar återkomma med dubbel styrka. Det är helt enkelt en svacka som är nödvändig för att saker och ting ska bli bättre. Jag säger som Arnie: I´ll be back!

måndag 5 oktober 2009

Flip Schultz med sin bild av Sverige

"När man är så full så man inte kan beställa nånting kan man alltid köpa ööööööööööööl." ;-)

Det kallar jag glasklart budskap!

Det otäcka är att i så fall bor jag med en zombie. Och alla mina vänner är zombies. Utom en och annan som skippar kött, men äter fisk. Är de då light-zombies? Fisk-zombies?Wannabe-zombies? Det är sådant här som kan ge folk existensiell kris...

Svoosh sade helgen!

Helgen i korthet:

Varit i svampskogen. Där fanns ingen svamp. Däremot blåbär (vilket syntes i ansiktet sen) Ätit äppelpaj. Ätit blåbärspaj. Ätit kanelbulle. Badat bastu. Gått ner till hamnen. Sprungit in och ut ur Iittala-outleten, Kosta Boda-outleten, Villeroy&Boch-outleten. Och sist men inte minst umgåtts med min mysiga och ganska tokiga familj.


Mamsen i svampplockar-outfit. Notera gärna den stickade rastafari-kepsen. Is cool yah!

Tre blåbär. Några sekunder efter att bilden togs befann de sig i min mun. Det var göööött.


fredag 2 oktober 2009

Tänker ni någonsin på hur ni ser ut när ni åker kollektivtrafik...? Det gör inte jag men det kanske är dags att börja. Igår åkte jag lite tunnelbana och hann inte mer än gå av innan en person kommer fram och säger:
- Hej, hittar du..?
- Va..?
- Ja, vet du vart du ska..?
-Eeh..jaaa det gör jag!

Jag vet att det inte är mig Lady Gaga sjunger om i sin pokerface-låt direkt. (Man ska nog vara semi-blind för att inte se på mig vad jag känner/tycker...) Men det säger jag att om jag inte såg ut som på bilden nedan var hela grejen jäkligt underlig.



Sen blev dagen ännu konstigare. Tanken vara att äta lunch i Kista. Vi bestämde att vi nog inte ville det, hoppade i bilen, åt lunch med efterrättsbuffé på strix och sedan åkte vi till en golfbana. Jag som inte ens kan säga "chippa" utan att direkt tänka "dippa" , stod alltså plötsligt med en klubba i händerna och försökte chippa. En lite underlig insikt var att jag tyckte det var...jätteroligt. Så nu går jag omkring och oroar mig för att jag håller på att förvandlas till en golfare. Ha en härlig helg alla ni andra! :)