onsdag 29 juni 2011

Sommarfärg vs vinterhud

14 minuter blankt tog det att få mitt vintervita skinn att fräsa till och förvandlas till en grisrosa nyans. För att inte resten av kroppen ska behöva utstå denna stekt bacon-upplevelse har jag nu smort in mig grundligt med solskyddsfaktor. Jag blänker så vackert i solskenet att jag bräcker vilken svettig strandraggare som helst. En bit kvar till beachbrännan dock, men vit och glansig, det är ju också en look. Inte den look modetidningarna direkt skriver mest om, men fortfarande en look.

tisdag 28 juni 2011

Det är lätt att leva på sommaren

Sommaren må vara kort, men gud vad man kan ladda batterierna. Det är precis sådana här dagar man ska minnas och värma sig med framåt oktober. Allt är så himla enkelt. Till och med ett lunchbrejk blir extrahärligt med en bra bok och en välgjord cappuccino. Sedan kan man bara sitta rätt upp och ner i gräset, titta på båtarna, få några nya fräknar och bara känna harmoni. Det ,mina vänner, det är livet det.

För övrigt hörde jag dagens roligaste dialog vid Karlbergskanalen där jag satt och svettades och lite ofrivilligt smyglyssnade på folk. En kille hoppade i vattnet.

Kompisen frågar: Hur är det i vattnet?
Killen: Tjaa...jag är i alla fall inte kissnödig längre.

Over and out. :-)


måndag 27 juni 2011

Skärgårds-midsommar

Ja mycket mer traditionell kunde den här midsommaren antagligen inte ha varit. Vi inledde med sillunch. Sedan bar det av till Grisslinge för att titta på resning av midsommarstången, och lyssna på liveband som spelade alla förväntade dängor. För de hugade arangerades också dragkamp, säckhoppning och diverse lekar. Jag nöjde mig med att vara åskådare och att njuta av solen och ett glas vitt.

Efter allt stoj och stim började det bli dags för grillning och efter att ha ätit grillat och jordgubbstårta var det dags att ta sig till dansbanan där livebandet rev av låt efter låt. Och dansen skedde ju till Sveriges finaste utsikt. Så hela midsommardagen får fem jordgubbstårtor av fem möjliga. Till och med vädret som verkade bli rätt katastrofalt skärpte till sig så största delen av dagen var idel solsken! Skärgården rules! :)

Resning av midsommarstång avklarad. Alla på väg tillbaka till sina filtar för en liten styrketår.

Lantlig trafikskylt. Hur gulligt som helst.

Här står jag på dansbanan med havet i bakgrunden. Klart man inte kan låta bli att skratta då.

fredag 24 juni 2011

Glad midsommar!

Då är dagen här då man får äta sill, (well jag äter nåt vegetariskt då:) dricka snaps och dansa runt en stång tills man stupar.
Och, till och med vädergudarna verkar tycka att det är precis vad vi ska göra. Igår regnade det syndafloder. Idag är det strålande solsken. Kanske att jag faktiskt ska våga mig på klänning, istället för svart sopsäck.

Firandet blir i alla fall urtraditionellt ute i skärgården. Vi börjar med silllunch. Sedan tittar vi på midsommarstångsresning. Grillar. Och till sist blir det dans på riktig dansbana. Ja, väldigt klassiskt helt enkelt.Jag önskar er alla en riktigt fin midsommar var ni än är!

http://www.youtube.com/watch?v=8I5BGsK5ZAU

torsdag 23 juni 2011

Jag har hittat det ultimata regnplagget!

Dessutom med gott om utrymme för all midsommarmat som extrabonus. Hur bra som helst!:)

onsdag 22 juni 2011

Mitt liv med hantverkar-dygnsrytm.

Det är inte något jag valt själv kan jag säga. Grannarna har bestämt sig för att renovera sin innergård. Säkert alldeles välbehövligt, men de har alltså valt att göra det under sommaren. Denna årstid när jag hade tänkt mig att inleda dagarna med morgonkaffe på balkongen. Men ICKE! Jag vaknar numera runt 7-tiden på morgnarna inte av fågelkvitter, inte av klocklarmet utan av det extremt psykande ljudet av slagborr som möter asfalt. Första millisekunden på morgonen hinner jag tänka: Krig?!

Sedan när jag är vaken, sur förvisso, men vaken, runt 8-tiden då försvinner de iväg och äter wallenbergare eller någonting, för då är det tyst i timmar framåt!

Jag tröstar mig med egna små ordstäv som: Ingen slagborr, ingen fin gård. Just slagborr it. Probably the best slagborr in the world. Efter slagborr kommer tystnad. Jag bara undrar: NÄR???

tisdag 21 juni 2011

Gå ner 5 kg till midsommar utan att göra ett skit!

Kan kvällstidningarna ge bantningstips så kan väl jag. Dessutom funkar mina smaltips helt på riktigt. Det handlar nämligen inte om att äta hö i 7 dagar, eller äta nåt superpiller som får en att bajsa som en elefant och ändå känna sig mätt hela tiden. Mina trick handlar nämligen om att skapa illusioner.

Som klänningen här nedanför till exempel. Den är briljant. Det händer liksom någonting överallt där jag egentligen har fläskvolanger och det gäller bara att framhäva/dölja rätt saker.

Till exempel:

- I midjan sitter ett rött skärp som bryter av så att man ser ett rött skärp och skapar illusionen av...ja midja.
- Mönstrat. Alltid bra. Ger en rörelse och gör också att man noterar mönstren mer än mysfläbbet.
- Ärmlöst. Hud drar till sig blickarna. Så är det bara. Så det ärmlösa gör att man ser det mer än mina hamsterkinder och min extrahaka.
- Skärning. Vet inte hur bra det syns, men just den här klänningen är skuren på snedden med en mönstrad volang. Särskilt när man är i rörelse är det helt omöjligt att se om det är klänningen som böljar eller jag.

Ja. Så enkelt är det. Ingen svält. Ingen ångest. Inga räliga linfröoljor. Jag är ett geni!



måndag 20 juni 2011

Ibland har man otur när man tänker...

Ibland tänker vi alla lite fel, knasigt, tokigt. Förstå de som designade de här skyltarna. Och förstå de som såg skyltarna och tänkte "ja men för 17, ser ju bra ut det här, det är taget". De måste haft mest otur med tankearbetet i modern tid....

http://www.adme.ru/kreativnyj-obzor/samye-neudachnye-logotipy-47882/

Svensk sommar...

Det regnar. Sen blåser det så det regnar både uppifrån och från sidorna. Sen hamnar dropparna i pölar som man trampar i så det även regnar uppåt. Och till sist är det även klibbvarmt. Hur är det tänkt att man ska klä sig då...?

Trädgårdsfest med oväntad twist!

Helgens absolut finaste händelse var ett gardenparty som förvandlades till ett bröllop! Eller i alla fall en bröllopsceremoni. De lyckliga tu hade redan gift sig i USA men nu var det dags för oss vänner att få vara med när de sade ja till varandra på svenska, på svensk mark. Rörande, ljuvligt och alldeles underbart. Som den obotliga romantiker jag är misstänkte jag det redan när inbjudan kom, men det blev ändå en alldeles underbar överraskning. En härlig, kärleksfull överraskning som gjorde oss alla lite extra varma om hjärtat. Och till och med vädergudarna var med oss. I lördags var vädret rätt dåligt ända tills ceremonin skulle börja och vi fick gassande solsken. Magiskt. Helt magiskt.


tisdag 14 juni 2011

Mitt liv som hund.

Det bästa med internet är att man får så mycket svar på frågor man inte visste att man hade. Nu på morgonen har jag till exempel fått veta att om jag hade varit en hund så skulle jag varit en 9 månader gammal staffordshire bullterrier. Förstår ni exaktheten i att faktiskt kunna ange både hundras och ålder?? Jag är mighty imponerad.
Om ni vill ta reda på vad ni är för hundras kan ni göra det under länken nedan. Jag kände plötsligt att jag måste springa efter alla bilar som passerar utanför fönstret. Voff!

http://www.doggelganger.co.nz/



fredag 10 juni 2011

Olja hallon?

Jag kan lugnt säga att jag nog aldrig trott att jag skulle stå och olja in hallon i det här jordelivet. Men den här veckan är det precis vad jag gjort. Jag har nämligen varit med på en mat-photoshoot där alla råvaror skulle preppas för att sedan kunna se så där sagolikt härliga ut som de gör i inspirationsmagasin. Bland annat ingick att ta bilder på hallon som skulle se alldeles nyplockade ut. Så nyplockade att daggdropparna fanns kvar. Det finns inte så mycket dagg kvar på köpehallon så då får man ordna detta genom att olja in dem. Det har absolut varit ett par både superroliga och lärorika dagar.

Samtidigt kan man inte låta bli att tänka att vi lever i en jäkla konstig värld när inte ens ett helt perfekt hallon är...perfekt nog. Himla tur att inte hallon får komplex, ätstörningar, börjar fylla sig med silikon, köpa travar av för tajta kläder och blogga om det. Och tänk om några stackars blåbär skulle följa den bloggen och börja göra likadant för att de inte begrep att det är olikheterna som är härliga. Inte att alla ska försöka se ut som inoljade hallon. Näe, det vore ju bara för galet. Tur att hallon begriper bättre.




Varenda fat, bytta och balja är framplockad för en specifik råvara för att få den att framhävas från sin bästa sida.

Allt är bra med sommaren.

Allt är bra med sommaren. Det är bara så.

Sommardricka är bra.

Sommarmat är bra.
Förväntningar-på-att-man-ska-bli- sommarfin-flin är bra.
Släppa ut målade tånaglar och sommarsandaletter är bra.
Ny färg och ny frisyr är bra.
Som sagt, allt är bra med sommaren.

måndag 6 juni 2011

När livet är som en sommarkväll

Ja, livet är rätt bra just nu. Det är medelhavsvärme. Det ska bli ännu varmare imorgon. Och hela den gångna veckan har varit en härlig blandning av skärgårdsmys och cityliv. Och som om inte det hade varit nog så har vi tack vare nationaldagen fått två söndagar också! Det är helt enkelt ganska svårt att klaga på någonting. Och det är precis sådana här tillfällen man ska ta en mental bild av och bevara i en liten vrå av själen. För det är när livet känns mörkt man behöver komma ihåg att livet ibland är lika lätt, glatt och luftigt som en sommarkväll i juni.