tisdag 30 augusti 2011

Jag mötte Lassie.

Lite lätt surrealistisk upplevelse måste jag säga. Jag var i Berzelii Park i fredags och gick i min egen lilla värld. Jag stegade på med blicken riktad rakt fram utan att tänka så där jättemycket på omgivningarna. En klassisk transportpomenad: man är på väg från punkt A till punkt B på snabbast tänkbara sätt liksom. (Motsatsen till turistpromenad som går ut på att ta in så mycket synintryck man någonsin bara kan.:-)

Hur som helst, här går jag då i godan ro och råkar lite i ögonvrån så där få syn på en elegant dam med vit dress. Att jag noterar henne beror på att hon var en knapp armslängd från mig och jag antagligen hade gått in i henne om jag gått lite snabbare. Nästa grej jag ser är en svart kostymrygg på en knapp näslängds avstånd. Jag hann tänka: Men osympatiska stropp, gå någon annanstans istället för att knö dig framför mig!

Sedan säger Magnus att stroppgubben har öronsnäcka. Då kikar jag upp lite nyfiket. Och medan jag försöker se gubbens öronsnäcka vänder sig eleganta damen om och minsann! Det är ju självaste Drottning Silvia som går omkring på stan nästan som en alldeles vanlig människa. Kanske lite elegantare. Och med fler livvakter. Nu är frågan i dessa moderna tider: ska man adda henne som facebook-kompis eller inte? Jag tänker att vi skulle kunna bytlånas hattar till exempel.;)




torsdag 25 augusti 2011

Semestern del 3.

I förra inlägget pratade jag ju om en tredje del av semestern. Man kan säga att den delen var...fantastisk på sitt eget lilla vis. Det var nämligen så här att ingen av oss sett det märkliga stället Ullared. Så vi bestämde helt enkelt att vi skulle besöka det på hemvägen. Sagt och gjort, jag börjar med att försöka ringa för att hitta någonstans att bo över natten.

Och det här är nog en engångsupplevelse: Jag sitter alltså i telefonkö för att komma fram till *rodnar* Ullared Paradise!!!! Fattar ni??! Jag har ringt, bokat och bott på Ullared Paradise!!!

Själva shoppingmeckat var också precis så underligt som jag trott. Folk mejade ner medmänniskor med sina kundvagnar och det gummiaktiga ljudet av aggressivt stampande foppatoffel ekade i hela affären. Jag försökte inte ens ge mig in i avdelningen där de hade diskmedel, duschkrämer och sådant. Folk hade rovdjursminer och slet till sig storpack av allt som det fanns storpack av. Någon såg helt utzonad ut och plockade ner paket eftet paket av tops?? Helt obegripligt. Efter 90 minuter hade jag fått hälsenorna påkörda 2 gånger och då fick det räcka. Jag är inte tillräckligt hård för att klara av sådant här. Det finns en anledning till att jag aldrig går på mellandagsrean liksom. Men, nu har jag i alla fall sett, besökt och överlevt Ullared. Och nu tycker jag att vi vänder blad.



Hej Ullared!

Hej Ullared Paradise!



fredag 19 augusti 2011

Grattis Vickan och Robert!

Ja, det blev ju officiellt i veckan att Vickan inte fått en bulle på magen pga för mycket grillat och rosé utan hon har faktiskt en bulle i ugnen. Den stolta pappan gratulerar naturligtvis i en helsidesannons. ;-)

Semestern del två: sommarbröllop

Fast jag bara var bortrest en knapp vecka så kan man säga att själva semestern bestod av tre delar. Först Köpenhamnsvistelsen. Den andra delen var att vi bilade därifrån till ett storslaget bröllop på Österlen. Jag kan knappt beskriva det i ord men det var så vackert, kärleksfullt och rörande att man blev alldeles matt. Det började så att alla gäster skjutsades till själva platsen för vigseln, där delades vi upp på tjejer och killar. Så gick vi i varsitt led ner till klippan vid havet där brud och brudgum sammanstrålade. (Jag började gråta redan där. I brist på servetter var det en himla tur att man hade solglasögon) Och det var som att till och med vädergudarna ville att vigseln skulle bli himmelskt vacker eftersom himlen var alldeles blå och solen sken över oss alla. Festen sedan som hade cirkustema innehöll allt från magiker, eldslukare och liveband. Ja jösses. Lika mycket som vi gråtit under dagen lika mycket skrattade vi på kvällen. Jag blir fortfarande lite känslosam när jag tänker på den dagen. Fantastiskt. Helt fantastiskt.

Och den tredje delen av semestern var...fantastisk på ett helt annat sätt. Det förtjänar ett helt eget blogginlägg, lovar att det kommer inom kort. Trevlig helg! :-D

Sent på kvällen tände eldslukarna ett hjärta.

Eldslukarna ackompanjerar bröllopsvalsen. Som inte var någon klassisk vals utan en jättecool låt. Vet inte om det finns en genre som heter cirkusrock men det lät så i alla fall; lekfullt och rockigt.
Partytältet/cirkustältet
Skånsk bordsplacering.:-)

Vigseln. Havet i bakgrunden. De lyckliga tu i förgrunden. <3


måndag 15 augusti 2011

Copenhagen, du är meget dajlig!

Jag har märkligt nog bara varit i Köpenhamn en enda gång tidigare. Och det var på en klassresa i nian så förutom att åka krusidullsnurror på tivoli fick jag inte göra eller uppleva så mycket. Så är det ju ett tag sedan också, så jag kan väl inte påstå att jag minns så värst mycket av Köpenhamn. Anledningen till att det inte blivit några återbrsök handlar antagligen om den där mänskliga "döda vinkeln". Det vill säga att man missar saker man har för nära inpå sig. Det tog exempelvis mig ett år innan jag lyckades sätta min fot på restaurangen som ligger snett över gatan. Men när jag väl gjorde det så har besöken blivit desto fler. Lite så tänker jag om Köpenhamn också. Nu har vi lärt känna varandra och gilla varandra. Jag har till och med ansträngt mig för att lära mig räkna på danska. (Nej jag är inte bra, men jag fattar i alla fall grunderna med halvtres och tres och fjärs och så vidare) Hur som helst vågar jag nog påstå att jag kommer besöka Köpenhamn många, många gånger till. Hoppas nästa gång blir supersnart!


Nyhavn med sina söta färgglada hus.




Till och med vägguttagen är glada i Danmark, det måste ju betyda något. :)