tisdag 31 maj 2011

Sommaren är häääär!

Jag vet att jag är känd för att börja mumla om "sommar" alldeles för tidigt varje år. Och varje år blir besvikelsen lika stor när jag inser att solstrålarna bara var en liten försmak och att det fortfarande är en massa koftdagar och köldknäppar kvar.

Men NU, nu är sommaren här!! Idag är det medelhavsvärme och varenda kotte har halat fram sina snyggaste solbrillor, somrigaste outfits och soligaste humör! Och efter dagens lunch på Kulturhusets tak så har jag till och med fått en liten axelbränna. Varmt väder och varmt sinne i en somrig kombo. Underbart!

måndag 30 maj 2011

En svart dag...

...eller rättare sagt en 30-talsbrun dag. Hur är det här möjligt?! Ibland blir man bara så ledsen och så matt. Man är naiv och går omkring och tänker att "det är ju 2011, sådant kan inte hända" Men, jo då, det kan det, och det gör det. Deprimerande. Mycket deprimerande.

http://www.sydsvenskan.se/varlden/article1482410/Utlanningar-far-ny-farg-pa-id-kort.html

torsdag 26 maj 2011

Stockholm i sommarskrud.

Det är enkelt att tycka om Stockholm sådana här dagar. Solen skiner, himlen är blåare än en photoshoppad serietidnings-himmel, människor visar mycket hud och surgruffandet är utbytt mot fnitter. Just de här dagarna tänker jag att den där djävulsvintern kanske fyller någon funktion ändå. Och det är att man uppskattar de här sommardagarna så fruktansvärt mycket. Det är lite som att bli nykär i sin egen hemstad. Och det är faktiskt en rätt härlig känsla. Så njuuuuut, allesammans, njuuuuut. Sommaren är här nu.

tisdag 24 maj 2011

En sak att stryka från "100 saker att göra innan man dör"-listan"

I helgen var jag på något så ovanligt som roller-derby. Jag visste knappt vad det var för ett halvår sedan. Jag vet inte riktigt vad det är nu heller, men huvuddragen är tjejer som i glammiga kläder och rullskridskor tacklar varandra. Jag visste inte ens om att det fanns med på min 100 saker att göra lista, men jag är väldigt glad för att jag fått se det. Det var ett enormt drag och passade egentligen alla mellan 0-100 år. Sen hade alla fantastiska namn också vilket tilltalade min ordvitsande sida. En av domarna hette t.ex Count Trackula. En sådan här kväll måste man ju nästan avsluta genom att bli lite rund under fötterna själv också. Så vi gled över till Sjögräs och styrde upp det. Nu jag har faktiskt tänkt på det där rollerderbyt sedan dess. Det var så annorlunda och märkligt och ändå jättehäftigt. Hade jag inte varit ett sånt klantarsel hade jag kanske till och med testat. Men mitt namn skulle bli Miss Breakalot på en gång så jag nöjer mig med att hyra Whipit och vara soffsportare. Det är viktigt att inse sina begränsningar. :)

tisdag 17 maj 2011

Rött läppstift, gröna skor!

Okej, första bilden kanske inte är världens tydligaste, men poängen är i alla fall att jag börjat släppa in extremt mycket färg i tillvaron! Hade jag varit 20 skulle det antagligen kallats poppigt. Nu vet jag inte riktigt om jag är på väg att bli en kulturtant, gammelhipster eller rent av tant raffa. Struntsamma, huvudsaken är att det inte går att förväxla mig med citybetongen. Dessutom tror jag att alla färger kan vara världens bästa cyklistskydd. Ser man inte de där pjucken på några hundra meters avstånd, ja, då har man inget på en cykel att göra.



tisdag 10 maj 2011

Man blir som sin hatt.

Jag har testat olika typer av huvudbonader på sistone. En fascinerande grej är att man så omedelbart blir lite som sin hatt. Det är bara att kolla in bilderna nedan så fattar ni.

Suddig bild, men det är lite citygirl över den här tycker jag.

Den här däremot. Det är hästpolo, pimms och parad rakt av.

Till sist har vi en blommig, djärv variant som är perfekt i solgass. Det viktiga är att ha på sig hatten så att säga "på allvar". Annars skrattar man ihjäl sig. :)

torsdag 5 maj 2011

Tillbaka i stan igen.

Lämnade 30 graders värme i förrgår och landade natten till igår i nollgradigt, snöslask och allmänt skitväder. Till råga på allt var flygpersonalen ett gäng sadistiska standuppare som glatt strödde salt i våra solsvedda sår.

Kaptenen sade: Welcome to Siberia. No,sorry, i mean Stockholm. Höhö
Värst var en i kabinpersonalen som glatt sade: Enjoy the summer, moahahahaa.

Jag älskar min hemstad, men vädermässigt kan Stockholm vara bra äckligt ibland. Det blev dessutom en hård ladning från flipflops rakt ner i raggsockor, fingervantar och halsduk. Vem hade kunnat ana att det skulle SNÖA i maj!? Sjukt....

Härligt i alla fall att ha fått lite färg på sin blågrönskiftande kropp och veckan har varit fantastisk på många sätt. Har bilat runt Malta, och tagit båt till grannön Gozo. Sett massor av pittoreska små städer, avverkat uteservering efter uteservering och bara haft det bra på alla sätt och vis. En fördel med att åka när det inte är säsong är att det är lugnare och också billigare på alla restauranger och barer så det har inte blivit ett bottenlöst hål i plånboken heller. Och tro´t eller ej, jag har till och med lyckats bli lite brun, trots mitt ganska värdelösa bajspigment. Om bara sommaren anländer snart här också så kan jag ju våga mig på att vara barbent utan att blända folk till döds. Hör du det solen, kom snart så kan du vara den som bländar och inte jag.