måndag 25 april 2011

Finsk påsk eller fear factor easter edition! :)

Påskhelgen har varit helt fantastisk. Solsken, stillhet, skratt, sovmornar, långpromenader och bara en massa god mat. Eller...nästan bara god mat. Påskens höjdpunkt var utan tvekan Magnus memmaprovning. Tror inte jag behöver kommentera mer än så egentligen, i det här fallet säger nog bilderna mer än 40 000 000 ord! :)


Illa dold skräck.

Livet passerar revy.


Tårarna är nära.

Till slut vinner memman över mannen. Han kan inte ens låtsasskratta. (Jag däremot skrattade så jag nästan fick tarmvred. :)


onsdag 20 april 2011

Klänningen som inte bara är en klänning.

På bilderna nedanför ser ni klänningen som dessutom är en symbol. Det må låta hur töntigt som helst, men den stassen köpte jag för ett tag sedan och bestämde att jag bara skulle i den. Den har hängt i garderoben som ytterligare ett av dessa lite för små plagg jag då och då köper, ger upp hoppet om, och lägger i en "kanske i framtiden"-kasse. För det är det värsta. Jag är inte så smart att jag slänger/skänker bort de där kläderna som egentligen bara får mig att må dåligt. Som får mig att känna mig kass och karaktärslös som inte ens klarar av att bli av med några sketna magvolanger! Jag sparar på dem som nåt slags ondskefulla tygreliker. Men, kan ni tänka er, jag har lyckats! Med lite disciplin, motivation och en hel del stöd, tips,råd och inte minst utmaningar från en massa härliga vänner och twänner har jag nu alltså kommit i klänningen. Kan låta banalt, men det ligger så mycket svett, tårar, träning och skavsår i den där blommiga stassen så för mig är den en supersymbol för hur mycket jag kan. Eller rättare sagt hur mycket MER jag kan än jag tror. Den här klänningen är alltså på ett sätt min symboliska stålmannen-dräkt fast i sommarblommig utformning.

Och med det här helt ohämmade ego-inlägget vill jag önska er allihopa en fantastisk påsk. Det ska jag ha. :)







måndag 18 april 2011

torsdag 14 april 2011

Sollunch, solkaffe och sol i sinnet!

Igår var det en regning, grå och ruggig dag. Jag hade vinterjacka på mig och försökte gömma huvudet i armhålan av allmän surhet och lätta frostskador. Så idag är det istället helt fantastiskt! Solen skiner från klarblå himmel, människor är på allmänt bra humör och uteserveringarna börjar fyllas av solsvultna skandinaver.

Lyckan över att kunna äta lunch ute, utan att frysa det minsta, är enorm. Som en lottovinst för själen skulle man kunna säga. Hoppas, hoppas, hoppas det håller i sig nu. Efter den här sjukt långa, kalla vintern borde det vara sommar till oktober minst. Det är vi värda.

onsdag 6 april 2011

Åka finlandsbåt- inget för de klena

Ja nog blev det disco alltid. Det blev även buffé, taxfree-shopping, vitt vin, rött vin, stand up-comedy och allt detta i ett sådant överflöd att det tog två dagar att bli människa igen. Men roligt var det så klart och med mycket humor och starka nerver klarar man som bekant allt. Även en finlandskryssning.

fredag 1 april 2011

Mot mumindalen!

Ikväll blir det åka av. Kanske inte ända till mumindalen men mot Finland i alla fall. Det roliga är att vi valde Silja istället för Viking Line för vi tänkte att det skulle vara lite mer städat. Just idag (och det är inget skämt heller) så är det The Voice-kryssning. Det kommer alltså antagligen bli vi och flera tusen 20-åringar. Men det skrämmer inte mig, jag kommer vara förberedd och imponera på dem allihopa.

Jag ska nämligen ägna den här dagen åt att öva in lite sköna steg, sen ska kidsen få se på tanssit perkele!