söndag 28 november 2010

Glad första advent!

Då är det söndag, men inte vilken söndag som helst. Det är faktiskt första advent. Efter en fantastisk möhippa igår har jag tänkt att det ska bli ganska stillsamt idag. Det djärvaste jag ska ge mig på är att försöka åka ut till Värmdö och äta adventsmiddag. Gårdagen började förresten redan 8.00 på morgonen då vi först åt frukost med svärfar som skulle åka hemåt efter att ha hälsat på hos oss i några dagar. Sedan sprang jag ner till cityterminalen där vi skulle möta/överraska den blivande bruden. (Jag kom för sent, så bruden hade hunnit anlända,men hej, det är ju också en slags överraskning!)
Sedan blev det champagne-paus hemma hos mig, lunchpaus på restaurang och spadag på clarion sign inklusive middag på Akvavit. Det allra häftigaste med spa-dagen var utomhuspoolen! Varmt vatten, iskall luft utsikt över hela Stockholm. Kan helt klart rekommenderas. Och idag efter ett antal glas bubbel och cosmopolitans så känns dieten med kaffe och lussebulle perfekt!:)
Ha en fortsatt härlig första advent!



torsdag 25 november 2010

Finland- världens bästa land!

Älskar meningen: "Om Finland inte redan fanns borde det uppfinnas nu"
Perkele vilken klok artikel ! ;-)

http://www.dn.se/nyheter/varlden/finland-loser-varldens-problem-1.1215921

iPhone4- come to mama!

Snart har jag en. ska bli skönt att kliva in i 2000-talet där alla ni andra är. En liten helg bara så lämnar jag dåtiden och kliver över i framtiden där allt är lite snyggare, snabbare och roligare. Känner redan att jag kommer trivas.




måndag 22 november 2010

Ap-konstigt möte på gymmet!

Klev i godan ro in på gymmet. Laddade för kvällens pass. Tänkte på ditt och datt. Gick mest omkring i min egen värld helt enkelt. Helt plötsligt ser jag något svart och lurvigt svepa förbi och morra och gruffa. Förutom att jag höll på att kissa på mig av skräck så tänkte jag att jag fått någon slags tränings-delerium. För det såg precis ut som....en apa. Och kan ni tänka er: det VAR verkligen en apa!!! Apan gick omkring och morrade åt alla som åt banan. Det var så satans bisarrt så självklart var jag tvungen att greja bildbevis. Vem skulle tro på det här annars?
(Det är apan som är till vänster i bild;-)

Man borde mötas av det här varje måndag. Nej, varje dag!

Helt kalorifritt och ger mer antioxidanter än någon chokladbit i världen! Börjar dagen så här kan faktiskt varken snömodd eller snålblåst sabba den.

torsdag 18 november 2010

Nu är det dags för lite gulliga kattungar!

Jag lovar, jag ska inte bli någon crazy catlady, men det här klippet ÄR faktiskt gulligt, roligt och sevärt! (Och bara 36 sekunder långt:)

Du måste äta lunch i citykyrkan. Måste!

För det första tror jag citykyrkan är en täckmantel för tidmaskin. Allt där inne har redan varit med i ett par sekel. Möbler, mattor och människor. Vad som är nytt och riktigt gott är maten! Förutom att man blir mätt och nöjd i en rätt klassisk kondis-miljö är man ca 40 år yngre än alla andra.

Känna sig snygg, ung, mätt* samtidigt. Ni hör ju. Vi pratar seriös vinnarkombo! Gå dit så fort ni får en chans. :)


*Nej jag åt inte pankisar fast det är torsdag, jag valde nyttighetsspåret med en linsrätt.

onsdag 17 november 2010

En rockring med inbyggd mangling

Det här har jag ju glömt att berätta. På hälsomässan provade jag en himla massa träningsredskap, bland annat en rockring. Fast det var mer en rockring med inbyggd mangling. Jag rockade inte många minuter men plågsamt var det så jag tvivlar inte en sekund på att den ger resultat. En otippad effekt är dock att jag så här, nästan en vecka senare, har blåmärken längs med hela kroppen. Man blir alltså smal och smurffärgad samtidigt. Vilken grej! Bara att googla health-hoop om du också vill smurfa dig lite smurfigare! ;)

tisdag 16 november 2010

Ett intensivt dygn i mitt liv

Jag får konstatera att träningen definitivt ger ork. Nästan lite som ett mirakel faktiskt. Jag känner mig inte alls lika november-trött som jag brukar så här års. Det är superskönt bara det! (Att kläderna sitter lite lösare är en extra-bonus:)

Konkret exempel: Jag klev upp strax efter 6 på morgonen i lördags, åkte med packad väska till Hälsomässan i Älvsjö och rev av 3 träningspass. Då inledde jag dessutom med ett disco inferno-pass med Blossom och Kayo. Galet mycket energi och glädje, men det krävde också rätt mycket av kroppen. Sedan toppade jag det med ett bollywood-pass och ett afro house explosion-pass. (Mycket adrenalin och energi i dem också.)

Efter en sådan marathondag kan man tänka att jag åkte hem och lade mig i soffan. För ungefär då borde energin varit slut, eller hur...? Men NEJ! Jag åkte hem, snabbduschade, fiffade och klämde in mig i ett litet svart kalasfodral och åkte iväg på födelsedagsgalej.
Så jag åkte dit, men jag kanske åkte hem vid elva-tiden...? Oooh NEJ! Jag partajade till tretiden på morgonen. Jag kan säga att det är länge sedan jag ens velat/försökt riva av ett heldygn. Så, vad drar vi för slutsats av det här...? Det är ju rätt självklart: Träna mer så orkar du ha roligare! :-D

Ha en fortsatt härlig vecka, vänner! <3

fredag 12 november 2010

Fredag, fredag, fredag!

Helgen är här igen och den kommer vara (ännu) intensivare än vanligt. Imorgon tränar jag hela dagen på fitnessmässan. Finns fyra pass jag skulle vilja testa, men jag får se hur mycket jag orkar, det blir i alla fall minst två: ett discopass med Blossom och Kayo bara för att det låter så galet kul och så ett combat-pass för att piska upp adrenalin och kondition. :)
Sen tänkte jag hinna gå en liten sväng på allt för hälsan-delen också. Vem vet , i år kanske är året då de uppfunnit "snygg-smal-och-vältränad-genast"-vitamintabletten;-) Efter det får jag blixtsnabbt ta mig hem från Älvsjö och piffa till mig för på kvällen blir det födelsedags-galej med en himla massa roliga, tokiga och allmänt härliga människor. Snabbyte från svettdroppar till champagnedroppar alltså! :)

Och apropå svettdroppar så provade jag crosstraining igår. Sjukt jävligt. Prova om ni inte gjort det förut! Jag ska definitivt göra om det! Ha en härlig helg allesammans!


Kolla in vilken stark Rättviks-trio.

torsdag 11 november 2010

Garderobsshopping. Idag, imorgon och för all evig framtid.

Det finns självklart inga fördelar med att pendla i vikt. Däremot finns det en liten, liten fördel i att ha en garderob som går hela vägen från skinny, via medium till big mama. Fördelen är (särskilt om man har lite shopoholic-tendenser som jag) att det finns kläder för varje stadium. Idag t.ex samlade jag mod och tog fram ett par jeans jag använde rätt mycket när jag själv tyckte jag var "bara lite mullig". Ja, ska jag vara helt ärlig så tyckte jag inte det just då. Jag tycker det i efterhand när jag tittar på bilder.

Den mentala biten är faktiskt en resa i sig själv när det handlar om att gå ner i vikt. Man ser att det står en viss storlek på plaggen men fattar det knappt ändå. Jag har funderat på om inte just det är anledningen till att man går upp igen, istället för att stanna vid en vettig trivselvikt: Kroppen är på ett visst sätt, men hjärnan hänger inte med. Att vara smal är rätt ointressant om man inte KÄNNER sig smal helt enkelt.

I alla fall. Tillbaka till mina småmulliga jeans. Jag har inte lyckats knö in mig i dem på över två år. Sjukt skämmigt, men så är det. Så imorse tog jag ett djupt andetag, plockade ner dem från galgen och tänkte att jag får vara nöjd om jag överhuvudtaget får jeansen över röva. Att faktiskt knäppa dem insåg jag ligger många, långa träningspass in i framtiden.

Men, tro det eller ej, jag knäppte dem!!! Jag behövde inte ligga på rygg och smörja in mig i vaselin först heller. Jag bara stod rätt upp och ner och KNÄPPTE DEM! Så här sitter jag nu och både andas och bloggar med dem på. Så tydligen är jag numera "bara lite mullig". Det ska jag fira med två saker:

1.) Ett crosstraining-pass
2.) Garderobsrensning. Alla big mama-storlekar ska ut, ut, ut. Och de ska aldrig mer tillbaka in i min garderob.

And you can take that to the bank! Hälsar en glad, bara lite mullig tjej! :)

tisdag 9 november 2010

Oj, jag har glömt att flogga!!

Gud vad konstigt. Jag har verkligen helt glömt bort att flogga. Men, glädjande nog, så fortsätter centimetrarna trilla av eller gå upp i rök eller vad de nu gör! Trots en finlandskryssning(!!) så har jag gått ner ännu ett kilo och en centimeter. Jag är väldigt glad för att jag tog mig genom den här helgen. Att vara på en buffé men inte äta buffé, strider antagligen mot någon slags FN-stadga. Det var den värsta form av självplågeri jag varit med om på länge. Att gå förbi ostar, gratänger, gräddsåser och efterrrätter helt för att festa till med kalla rotfrukter och kokt potatis känns helt.....onaturligt. Dessutom väldigt LITE rotfrukter och kokt potatis.

Nåväl, jag överlevde och blev lite, lite smalare. Så självklart känns det rätt bra nu. I veckan ska jag och några trevliga hälsocampare köra ett cirkelträningspass. Det må vara jävligt, men man behöver antagligen inte cirkelträna runt alla sina frestelser. Redan där är det 100 gånger enklare än att vara på en finlandsbåt.

Och med den insikten ska jag gå och värma min potät och quornbiff. Kampen mot centimetrarna fortsätter! Ha en fortsatt härlig vecka och ta hand om er i snörusket!

fredag 5 november 2010

Finsk fredag som avslutning på frestelsernas vecka.

Ah, nu är helgen här och jag har alltså tagit mig genom min första vecka på egen hand efter Rättvik. Tänkte ge er en snabb resumé på hur det sett ut:

Måndag
Möts av stor godislåda på kontoret. Säger nej. Hela dagen.
Tisdag
Tårtkalas för ett födelsedagsbarn. Chokladtårta. Mandel-och frukttårta. Säger nej.Igen. Hela dagen.
Onsdag
Retorikkurs på eftermiddagen. Chips och öl efteråt för att sitta och prata lite om kursen. Säger nej. Dricker vatten. Går till gymmet.
Torsdag
Det finns godis kvar. Det finns tårta kvar. Det finns chips, nötter och salta pinnar kvar. Säger nej. Äter en torr potatis och quornbiff. Går på promenad och skriker invärtes. Jag är rätt säker på att min mage skrek "choook-laaad". Eventuellt sade den "elaka subba" också, är inte helt säker på det. Kommer i alla fall tillbaka till kontoret och tuggar maniskt i mig ett äpple. Tränar på kvällen.
Fredag
Ja, det är idag det. Ska på en trevlig glamlunch med Fanny. Sedan blir det kryssning på kvällen. Med buffé så klart. Finns det överhuvudtaget NÅGON som åkt på kryssning och inte ätit och druckit lite för mycket...?! Jag inser att det här är prövningarnas prövning och alla frestelsers urmoder. Veckans uppförsbacke ligger alltså inte i Rättvik utan på en båt och är en heltäckningsmatta som leder rakt in till en buffé. Håll tummarna och framförallt: Ha en fantastiskt trevlig helg!! :-)

onsdag 3 november 2010

Dagens träningsinsikt.

För varje nytt träningspass inser jag någon ny liten sak. Hittills har jag lärt mig att jag klarar ruskigt mycket. Jag har smärtsamt nog lärt mig att man kan ha ont i allt utom håret. Jag har också lärt mig att maximera mina träningspass så de blir så effektiva som möjligt. Bra skit alltihop. En annan viktig sak jag insett är att elitidrottare måste vara världens renaste människor! Jag gör ju inget annnat än duschar, duschar och duschar. Vattenskrynklet på fingertopparna hinner knappt försvinna innan det är dags att duscha igen! Eventuellt kan jag snart ha tvättat bort översta hudlagret. Men hej, det kan ju göra skillnad vid invägningsdagarna. Hur mycket hud kan man behöva liksom. ;)

tisdag 2 november 2010

Det finns många sätt att bli smal på.

Det äldsta sättet är väl att man ska äta som en höna och skita som en elefant. Det jag prövat den här veckan är "träna som en brottare, ät som en kontorist". Eller nåt. I väntan på att man ska komma ner i den magiska lilla klädstorleken á la Tingeling finns en del trick man kan ta till. Ett som är väldigt bra är att få folk att fokusera på annat än magvolangerna. Så som souvenir från Rättviksveckan passade en riktigt fläskig hallickring perfekt. Den både glimmar, bländar och är så stor att den gör folk lite yra och förvirrade. Eventuellt kan jag få lite tennisarmbåge, men det är f-n ingen som noterar att jag har lite gung i kurvorna! Knappt ens jag. Klart värt! :)

måndag 1 november 2010

Hur beskriver man den värsta och bästa veckan i sitt liv?

Det korta svaret är att det inte går. I alla fall inte i ett enda blogginlägg. Plötsligt förstår jag varför bibeln är så tjock: det tar tid att beskriva mirakel. Rättviks-veckan har inte varit det minsta religiös men på många plan livsomvälvande. Jag har gjort saker jag aldrig trott att jag skulle klara. Jag har tränat, blött näsblod, gråtit, skrattat, fått blåmärken, skrubbsår, en massa nya erfarenheter och dessutom en massa nya vänner. Och det allra viktigaste är nog att jag fått lära mig att jag klarar allt. Och det är inget jag bara skriver, jag TROR verkligen på det. Så det tog alltså bara en enda vecka att modellera fram Päivi 2.0 som klarar allt. Utan att bli alltför långrandig så kan jag bara konstatera att det känns magiskt och mirakulöst. Jag tror bilden här nedanför säger resten på ett tydligare sätt än några ord jag någonsin skulle kunna komma på. :)