måndag 27 september 2010

Premiär för floggen!

Och flogg betyder fettblogg. That´s right, varje måndag i åtta veckor framåt kommer digidiva-hörnan vara en livs levande fettblogg. Eftersom jag nu anmält mig till den där inte helt billiga hälsocampen så SKA jag också klara det. Och för att ge mig lite extra motivation så outar jag det klart och tydligt för så många som möjligt. Hälsocampen är lite som Biggest Loser fast utan TV-kameror. Så jag tänker att webben får vara min live-invägning. Ingen vill ju vara den där utan karaktär på nätet (heller) så om jag lägger upp en bild varje vecka är jag så illa tvungen att skärpa mig. Så här kommer två helt nytagna bilder. Som ni ser använder jag en skön tv-shop meets mugshot-estetik.

Målsättningen under de här åtta veckorna är att:

- tappa 11 kg i vikt
- tappa 14 cm i midjemått


Den här babuschkaformade kroppen är alltså utgångsläget. Om åtta veckor skall jag åtminstone vara en lite mindre babuschka. Håll tummarna!!!

Gammal, rolig klassiker: facebook in real life.

Malta, Sicilien och 4 flygturer på 7 dagar.

Precis som rubriken skvallrar om så var det en intensiv, men otroligt härlig vecka. Vi började med att flyga ner till Malta, sedan flög vi redan nästa dag till Sicilien. Där bodde vi på ett bed and breakfast med rum som kunde varit tagna från The Shining. (Vi skrattade så vi höll på att dö när vi anlände) Frukosten bestod av inplastade croissanter och nybryggd espresso som en liten farbror kom och gjorde varje morgon i tandläkarmuggar. Fantastiskt på sitt lilla sätt. Resten av Sicilien däremot var helt-frikkin-fantastiskt på alla sätt!! Vi åkte bland annat linbana upp till en 1000 år gammal liten stad, var en heldag på stranden, upptäckte massor av små mysiga platser, bilade och hittade egna smultronställen och åkte båt ut till en härlig ö. Allt detta och lite mer därtill på tre proseccospäckade dagar!


Och efter det åkte vi tillbaka till Malta som jag tycker precis lika mycket om. Magnus kusins hus var otroligt och vi kände oss både hemmastadda och välkomna hela tiden. Tyvärr blev vi sjuka de sista dagarna, men vi hann ändå med att besöka Valletta och gå omkring och se en hel del. Jag ser det som att jag fick "smakprover" på två ställen under en och samma vecka. Ser verkligen fram emot att besöka både Sicilien och Malta igen! (Special note till Rudde: Jag har aldrig varit på Malta förut. Det har du drömt. ;)


En liten del av Majas och hennes pojkväns terrass. Som skapt för att bara softa på. Och det gjorde vi. :)




Vitlök till vänster, Maja i mitten, chili till höger.


Kusinerna njuter av siciliansk havsutsikt.



Utsikt över St Julian inklusive liten havsglimt från Majas (gigantiska) terrass.





Utsikt från vårt upphöjda sovrum. Lounge rakt fram, terrass till höger, trappa ner till nedervåningen till vänster.



Vallettakatter.






Modern, siciliansk espressomaskin....öööh...





måndag 13 september 2010

Finland revisited!

Finland. De tusen sjöarnas land och de tusen händelsernas hemvist. Vädret var inte fantastiskt men förutom det så var landet häftigt och båtresan....ja kort och gott galen. Och tänk er: Vi var alltså åtta personer mellan 10 och 70 år. Jag menar, vi var själva en högljudd, ambulerande turistattraktion!! Många drinkar, mycket babbel, massa dans och en himla massa fnitter. En lyckad helg helt enkelt. Kiitos för det Finland! :)


Någonting att äta.

Någonting att dricka.


Några nya vänner som jag hittade i taxfree-shopen.

Och till sist måste jag bara säga att jag älskar den här ikonen!



fredag 10 september 2010

Finland, Finland, Finland.

Kära mamsen fyller år imorgon så nu blir det familjetripp till Finland. För att citera MS Jay: "It is a Special place where they speak weird italian." (Notera gärna vilket fint namn han säger allra sista sekunden i filmen förresten) Trevlig helg!

söndag 5 september 2010

Present för lite finare barn! :-D

Pekböcker ska ju ge de allra minsta sina första kunskaper. Och ärligt talat, vad har en stockholms-onge för glädje av att kunna peka på en "ko" eller en "höna". ;-)


onsdag 1 september 2010

Inte bara fel, utan så otroligt arrogant!

Okej, det florerar extremt mycket dåligt översatt skit där ute på nätet, det kan ju inte ha undgått någon. Men det är på något sätt skillnad på en dåligt stavad text där någon gjort ett försök och uppenbar datoröversättning. Jag tror jag blir extra-provocerad för att just det här företaget faktiskt jobbar för välgörenhet. Välgörenhet som dock jag förväntas betala för. Så sammanfattningen är alltså att det här företaget gärna vill ha mina pengar, men skiter fullkomligt i att försöka tilltala mig korrekt, vänligt eller artigt. Något dumsnålt jon har tänkt att babelfish eller nåt annat översättningsprogram på nätet ska göra jobbet. Det enda jag känner är:
Ni inte kommunicera. Jag inte donera.