onsdag 31 mars 2010

OM någon mot all förmodan missat det här så kolla in.

Som en kompis kallade det: Svenska kocken i Mupparna håller en kurs i Coorporate bullshit.

http://www.sebgroup.com/pow/wcp/sebgroup.asp

Då var det dags att påska sig igen.

Jag skulle egentligen ha tillbringat påsken i Bergamo, Italien, men nu blev det inte så av lite olika anledningar. Förutom att det är ca 20 grader varmare där än här hemma så är det ganska okej att fira påsken på hemmaplan också. Vad man än gör blir ju festligt bara man lägger till prefixet "påsk". Därmed ska jag påskvila, påskläsa, påskstäda, påsksofta, påskpartaja, (aka korsfesta:)påskpromenera och kanske, kanske till och med påskträna.

måndag 29 mars 2010

När gamla människor festar som unga människor..

..har det sina effekter. En hyfsat lugn middag i lördags förvandlades till en helnatt och jag var inte hemma förrän fem igår morse. Mycket, mycket, mycket roligt men jösses vad kroppen får ta konsekvenserna av knoppens partyidéer. När man var yngre så hoppade man ju upp ur sängen och laddade för nya äventyr utan att blinka. Det är bara att inse att de tiderna är förbi. Det krävdes mer spackel än till en normalstor Bromma-villa för att överhuvudtaget anta ett mänskligt utseende igen. Och jag kommer förmodligen behöva sova ikapp i tre dygn innan jag är helt och hållet tillbaka i matchen igen. Så både bloggen och jag vilar ut nu i några dagar innan vi återkommer med full styrka. Bara så ni vet.

fredag 26 mars 2010

Antingen så drar det försenade balkongbygget igång nu...

...eller så kommer snart en övergödd kanin i väst dyka upp och berätta för mig att jag är väldigt, väldigt försenad.

fredag 19 mars 2010

Jag och Rewdboy diskuterar sociala medier

Tänkte först flyga under radarn med den här men så snål kan jag ju bara inte vara. Den här bloggen ska vara ärlig, naken, nära även när bloggerskan inte framstår i sin allra bästa (smartaste) dager. Så här kommer årets första avsnitt av snillen spekulerar. Känsliga läsare varnas för förekomsten av lite genitalt vokabulär. Ni andra: Enjoy!

http://blog.rewdboy.com/2010/03/bitterkuk-eller-twitterkuk.html

Plusgrader, vår-outfit och fredag!

Till slut kom både fredagen och plusgraderna. Redan imorse när jag vaknade kände jag mig lite vårkalvs-yster och när jag gick in i min garderob så stegade jag raskt förbi vinterfärgerna(som rör sig i en skala från mörkgrått, en djärv navy-blå till kolsvart) och slet ner min illröda, kortärmade klänning. Dessutom vågade jag mig på klackar! Så vänner, idag den 19 april, klev jag in i garderoben som den fula vinter-Päivi, och klev ut uppgraderad till glammig vår-Päivi 2.0! Känns fantastiskt, ska fira det med ett glas vin i afton. Eller...om man skulle ta och slå till på ett glas champagne. Ha en trevlig helg alla fantastiska ,det ska jag ha!

onsdag 17 mars 2010

Veckans happenings så här långt!

- Jobbat. Mycket.
- Gått i skidspåret vid Skeppsbron. Kände mig jättespeciell ända tills jag såg på nyheterna att någon kört sin bil där. Alltid finns det nån jävel som ska vara värst.
- Fått tillbaka shoppinglusten. Den dog totalt nånstans i samband med första snörusket, så det känns härligt att den är tillbaka.
- Jag har fått en bankdosa som är ungefär i samma storlek som en truck. Vad jag vet kan den inte göra något annat än alstra koder. Sitter det en liten man därinne och hamrar fram koderna eller varför måste åbäket vara så gigantiskt undrar man??
- Jag funderar på att chansa friskt och slänga upp vinterkläderna på vinden. Man ska ju frysa in våren. Tror jag.
- Jag har upptäckt Stockholms kanske billigaste lunchställe. Mitt på Kungsgatan. Thaimat som räcker i tre dar för 60 balubas. Jag tror man får åka bra långt utanför stan för att knäcka den dealen!
- Sen har jag även försökt inhandla en ansiktscreme. Jag insåg efter en lång föreläsning av expediten att jag kan lika mycket om den världen som om atomforskning. Men man kan tydligen stoppa de sju ålderstecknen,(Redan där framgick min okunskap, jag kan bara en enda sketen en: rynkor)tiden, krig, sjukdomar, fattigdom och med lite tur även bli smal, rik och solbränd. Om man bara kan tänka sig att betala fyrsiffriga summor för dessa nanoteknologiska små mirakel. Jag fattade ingenting. Jag är bara lite torr i ansiktet. Så jag köpte ingen kräm.

Nu måste jag jobba lite igen, men jag återkommer snart igen med nya, spännande rapporter ur mitt fantastiska, spännande liv!

lördag 13 mars 2010

Äpplekäcka drömmar.

Jag drömmer om lite olika slags äpplen numera. Jag drömmer om ett silvrigt, tunt, bärbart äpple som jag hoppas på att köpa snart. Jag drömmer också om ett väldigt stort äpple som jag hoppas få besöka snart.Och nu när jag tänker på saken vore det inte så dumt med en latte och en bit äppelpaj. Det tror jag att jag ska ha nu.

fredag 12 mars 2010

TGIF!!!

Ja så kom då fredagen med allt vad det innebär. Till exempel tänker jag skifta fokus från jobb till att inta lite trevliga drycker i afton. Varför inte värma sig med en finsk paraplydrink till exempel. Trevlig helg!!

torsdag 11 mars 2010

Min vecka sammanfattad på fem rader. Och en bild.

Jobb. I runda slängar 12-14 timmar om dagen. Varje dag. Roligt men precis som Johnny i The shining behöver jag leka lite för att inte bli en dull girl. Ska styra upp balansen i universum med lite trevliga vinkvällar i helgen. Vinkvällar som i runda slängar varar 12-14 timmar.;-)

tisdag 9 mars 2010

Lite melodifestival, lite bio och lite japanskt.

Ja, så kan man nog sammanfatta helgen. På lördagen var det dags att bänka sig för att låta sig förskräckas av denna fantastiska tragikomedi kallad melodifestival. Konstiga kläder, konstiga låtar, konstig röstning och konstiga programledare. Ja hela programmet är kort och gott bara...konstigt. Så när jag på söndagen skulle se Alice i underlandet 3D, så hade jag ju redan fått min surrealistiska dos för helgen så jag blev inte så imponerad som jag hade tänkt mig. Men det är klart att kombinationen Johnny Depp, Tim Burton, klassisk saga och 3D-brillor är sevärt, inget snack om den saken. Det mest surrealistiska av allt under hela helgen var kanske insikten om hur svårt det är att försöka äta middag ute en söndageftermiddag i Stockholm! Det är ju bara hämtpizzerior och kinabufféer som har öppet oavsett tid och dag tydligen. Märkligt. Vi avrundade i alla fall helgen på en japansk restaurang, där flera valde småplockrätter som lät oerhört exotiska på menyn. Det roliga var att allt kom rått, så fick man själv tillaga sin mat på bordsgrillarna. Det såg ut att vara en förbannat massa jobb för att hålla koll på det man hade på grillen samtidigt som man försökte hinna äta innan allt brann upp. Jag var för en gångs skulle lite nöjd över min wokade tofuröra. Den var inte god. Men den var i alla fall tillagad.

fredag 5 mars 2010

Och så har jag norpat åt mig lite fler pixlar igen.

Nätet är ett fantastiskt sätt att sprida ordet om att man finns och den möjligheten har jag hårdutnyttjat i allt från branschpress till sociala medier.
Så häromdagen sade en bekant till mig att jag snart är lika mycket mediehora som Björn Ranelid. Den jämförelsen gjorde mig extremt skraj så jag ska nog lugna mig ett tag nu,men att man jobbar med Sveriges tredje bästa byrå måste man ju få skryta om eller hur....? Read all about it och ha en fantastiskt trevlig helg!


http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/the-write-club/pressrelease/view/sveriges-tredje-baesta-byraa-anlitar-the-writeclub-378578

Igår Allmänna galleriet idag allmänna tröttheten

Ja, det blev en kväll med en massa mat, fniss och vin precis som jag misstänkte. AG hade valt att dekorera heeeeela lokalen med gigantiska planscher på Carola "Jag hyr ut fläktar" Häggkvist. Mycket oklart varför. Måste vara därför jag känner mig lite gudsförgäten idag.

torsdag 4 mars 2010

Säg hej till min nya vän.

Jag var tvungen att prata med Sveriges argaste man innan vi sågs. Jag fick sura påminnelsemail från DHL om att ett paket väntade.
Jag var tvungen att åka pendeltåg långt åt fanders för att hämta dig. Jag halkade på isfläckar som lurade under pudersnön, väntade på tåg som aldrig kom och promenerade i snålblåst som gav mig minst fem nya rynkor. Men så fort vi sågs kände jag att det var värt allt besvär. Vi kommer hitta på massor av skoj i vår, du och jag. Välkommen hem, kompis.

onsdag 3 mars 2010

Vinterkoma eller vårväntan?

Jag vet inte riktigt vilket det är men jag är bara oerhört blogg-oinsipirerad. Ber om ursäkt för att jag är lika kul och intressant som en säck murbruk för tillfället. Jag tröstar mig själv med att en blogg är precis som livet: Det går lite upp och ner. Det hör liksom till. Det är desto mer fart där ute i det där analoga livet både ur privat- och jobbsynpunkt. Igår var jag på bio med tillhörande efterfilmen-vin. Det var första gången filmen visades för en livepublik och producenten och regissören höll ett fint välkomsttal och satt med oss i publiken. Filmen heter Änglavakt och är en märklig men vacker film. Jag kan faktiskt verkligen rekommendera den. Imorgon blir det girls night out med tillhörande champagne (misstänker jag) och svoosh så är det helg igen! Mellan allt detta jobbar jag, drömmer om Italien, drömmer liiiiiite om New York och hoppas på att snösatan ska försvinna så att man kan bränna upp vinterkläderna och shoppa en ny fin vårstass. Och framförallt: Matcha vårstassen med ett glas rosé på en uteservering!!!!!

Dominoeffekt

Jag vet att det inte är nåt unikt med saker som faller omkring, men det här är jävlar i mig domino på en helt ny nivå! I am impressed!