måndag 30 november 2009

Första advent firat!

Vilken fantastisk adventshelg! Den har innehållit varenda ingrediens som behövs för att göra en helg lite speciell:

God mat, tända ljus, vänner, släktingar, långpromenader, solsken, ännu mera mat, pepparkakor, vin och bara allmänt slappande. En helg i total harmoni som ni hör. Ja, förutom att Rudde ringde vid halvfem-tiden på morgonen då och pratade rotvälska på telefonsvararen. Men ta mig 17, till och med det var rätt adventfestligt. Otippat, men festligt :-)

fredag 27 november 2009

Klyschor är kul!

Skåda denna härliga samling gamla reklamklyschor med förklaringar inkluderade. ;-)
http://reklamaren.tumblr.com/post/258396436/just-nu

Fnissa först, stäng sedan av datorn, gå hem, ha en jääättetrevlig helg! :)

onsdag 25 november 2009

Sushi på Esperanto/Råkultur

För ganska länge sedan raljerade jag om restaurang Esperanto här på bloggen. Jag fnissade lite åt att de hade havsdimma på menyn och att menyerna kostade runt tusenlappen, drycker ej inkluderade. Just Esperanto kan jag väl egentligen fortfarande inte uttala mig om, men däremot deras lunchinitiativ, Råkultur. Det var tveklöst den både godaste och vackraste sushi jag ätit i hela mitt liv. Jag är fortfarande helt lyrisk. Varenda bit var varsamt upplagd på vackrast tänkbara sätt. Varenda bit var unik. Och varenda bit var en alldeles ljuvlig liten smakexplosion. Jag vet så mycket att jag definitivt kommer luncha där fler gånger. Och nu har jag dessutom blivit lite nyfiken på Esperanto också. Kanske att man ska ge den där havsdimman en chans endera dagen....

tisdag 24 november 2009

fredag 20 november 2009

Blodigt snyggt intro!!!!

http://www.orangecinemaseries.fr/evenement/trueblood2/#/experience

Svisch, svisch, svisch!

Ja tänk så blev det fredag igen. Jag tänker jämt att jag "inte hinner nånting" så därför kan det ju vara lite spännande att stolpa upp vad fasen man egentligen lägger ner sin tid på:

-Jobb.Den här veckans obestridliga etta. Det har varit mycket, mycket,mycket jobb
-Tränat med PT
-Inlett champagnestafett med I
-Varit på inspirerande föreläsning på Berghs
-Varit på Skatteverket. Mindre inspirerande ,men matnyttigt.
- Tänkt på fas 2.0 med min jobbrelaterade hemsida. Idéerna finns. Men tiden. Det finns så himla lite av den där satans tiden.
- Läst ut en ohemult rutten bok. Läs aldrig De oskyldigas orden. Gå inte på den förbaskat bra copyn på baksidan(som jag gjorde). Boken är ren och skär skit. Mitt problem är att när jag väl börjat läsa en bok, så måste jag läsa ut den. Den här boken var definitivt veckans tidtjuv.

Ja, lite verkar jag ju ha hunnit med trots allt. Och just "lite" är faktiskt min målsättning för den här helgen: Att göra så lite som möjligt. Ha en synnerligen trevlig helg, alla fina!

torsdag 19 november 2009

Vad är klockan..?

Jag blir lite yr, men man måste ju medge att det var ett roligt och alternativt sätt att använda scrollbars på. Kolla in:

http://toki-woki.net/p/scroll-clock/

måndag 16 november 2009

Har ni hört talas om Gunilla-veckan..?

Det är inte så konstigt om ni inte har det. Det var en oerhört lokal liten happening, som förmodligen bara uppmärksammades på ett kontor på Skeppsbron. Däremot är bakgrunden lite intressant. Det började med att chefen på nämnda kontor bestämde att det fick vara nog med mumin-referenser, fejkad finsk brytning och niiven-skämt så fort jag visade mig. I alla fall i en vecka. Därför ställdes en botburk upp där man fick lägga en krona om man slant finskt med tungan. Jag gillar för övrigt dubbeltydigheten i ordet "botburk". Skulle det finska liksom botas eller skulle man böta för att man sade något på finska...? Nåväl, under veckans lopp så blev till och med mitt eget namn för finskt för att nämnas så jag var helt enkelt Gunilla med hela svenska folket i fem arbetsdagar. Nu är det en ny vecka, jag är inte Gunilla längre och det är fritt fram för finska förolämpningar igen. Jag tjänade dock ihop stadiga 37 kronor som ju faktiskt räcker till två burkar GT på finlandsfärjan. En på det hela taget bra vecka med andra ord! :)

fredag 13 november 2009

Är du en planka? Åk till Finland!

Jamenvisst dina platta dagar kan äntligen vara över. Finnair erbjuder folk som flyger med dem större rattar. Härlig detalj är att de själva säger att "erbjudandet främst riktar sig till kvinnor". Ja jädrar, ibland blir man ju lite extra stolt över sina rötter...

http://www.resume.se/nyheter/2009/11/12/res-med-finnair-fa-storre-/

torsdag 12 november 2009

Så kom då dagen när jag skulle träffa min PT

Och vi träffades. Han domderade. Jag slet. När det var slut bokade vi en ny tid och han sade hurtigt: "Då ses vi nästa vecka och kör ett lika roligt pass, fast hårdare naturligtvis"

Ja-a, det känns ju toppen att det faktiskt kan bli ännu jävligare.
Nu ska jag krulla ihop mig till en liten värkande boll och inte lyfta någonting annat än möjligen fjärrkontrollen då och då.

tisdag 10 november 2009

TV-krig i ankdammen

Läst i dagensmedia:

"TV3 tar upp fajten med SVT på julafton – och placerar programmet ”Anna Anka och hennes vänner” mot ”Kalle Anka och hans vänner”. ”Lycka till!”, hälsar SVT."


Fast jag sett Kalle åtminstone 30 gånger väljer jag nog hans gäng i år också. Eller så kanske jag gör nåt så radikalt att jag väljer bort båda två och äter en extra portion morotslåda istället.

måndag 9 november 2009

"Internet är som heta linjen för datorer"

Ibland när man surfar omkring på det här world wide web så trillar man ner i härliga, historiska små gropar. Det känns så fint att UR haft en serie som heter " Internet för skräckslagna" . Det fantastiska är att allting känns precis så förhistoriskt som man tänker sig hela vägen från presentatörens skinnväst till skärmdumparna . Enjoy! :)

söndag 8 november 2009

Vante vs. trädstam

Igår träningsmässa, idag batterisyra i biceps, vilket gör att det är jobbigt att skriva, men lite höjdpunker ska jag ju dela med mig av. Eller rättare sagt, THE höjdpunkt, nämligen min systers brottningsmatch. Min syster till vänster. Martin Lidberg till höger. En viktskillnad på kanske 30-40 kilo. Men det min lilla lillasyster inte har i fysisk muskelmassa tar hon igen i skrik och vinnarskalle, jag lovar.


Här åker syster omkring som en vilt sparkande krusidullsnurra.
Till sist, så var själva tävlingsmomentet att komma ner till sin normalpuls snabbast möjligt, och då VANN kära syster över sin motståndare! (Det pågår ju ytterligare en match till vänster i bild som ni ser.) Coolt som sjutton!

Och nu kan jag inte skriva en rad mer, för det gör ont ända upp i hårfästet. Om ni kan föreställa er en T-Rex som går ungefär som Zeb Macahan och dessutom är sjukt långsam, ja, då vet ni hur jag kommer hasa omkring resten av den här dagen....

fredag 6 november 2009

Jag lever lite baklänges

Nu är det bara timmar kvar till helgen så jag sitter här och reflekterar över veckans liv och leverne. Jag kan bara konstatera att jag gör saker helt bakvänt. I veckan har jag varit på både releasefest och allmänt gemytliga vinaftnar. Nu kommer helgen och vad ska jag göra då...? Jo jag ska tokträna. Blir förmodligen styrka med Martin Lidberg och kondis med Bounce-Jenny. Överlever jag det så kan det bli ytterligare lite mer träning. Jag är helt inställd på en himla massa skoj men också ännu mera muskelsmärta. Skulle du bli sugen på lite train&pain så kom till Älvsjö, där kommer jag hänga hela helgen. Och skulle du inte bli ett skit sugen på att komma till Älvsjö så ha en riktigt härlig helg, where ever you are!

onsdag 4 november 2009

VISA, VISA, VISA

Jobbar man med det härna internettet så är upplevelsebaserad webb, virala effekter och att lyfta varumärken ett stort och oändligt samtalsämne. Här är en satans enkel sida som lyckats få till alltihopa. Eller inte. Roligt är det i alla fall på nåt slags "grabbarna i hockeyomklädningsrummet"-sätt. För bara muspekaren över kortet så kommer ni fatta vad jag babblar om. :)

http://www.postcreative.se/visa

tisdag 3 november 2009

Tankar om TV

Hösten är här med allt vad det innebär. Det är mörker, kyla och tjockjacka. Men det är också en tid när man med gott samvete kan cocoona hemma och titta på TV. Men jag är näst intill skräckslagen över utbudet. Det känns som det är mer skit än någonsin. framförallt är jag förvånad över det här doku på arbetsplatser-fenomenet. Vad är grejen med det?? Det är allsköns serier om sjukhus, flygplatser, förlossningskliniker, och så sent som igår läste jag att den nya satsningen Ullared slår tittar-rekord! Det är sånt som gör att jag funderar över vart mänskligheten är på väg. Och så läser jag en bok istället.