torsdag 30 april 2009

Dagens outfit

Man kan säga att vad jag vill utstråla är: Nujävlarärdetvårochvalborgochjagtänkerbaraklämigi
jättemycketfärgertokigamönsterochblommigt.
Häpp! :)

onsdag 29 april 2009

Ahaaaaaa, är det DET som kallas sjöben!

Hur många millisekunder tittar du på bilden innan du förstår (hittar) vad jag syftar på...?

tisdag 28 april 2009

Idag skriver jag inte mycket.

Jag klev upp strax efter fem imorse. Jag känner mig mörbultad och lite full. Fast inte på ett kul sätt. Jag skriver mer imorgon. Gonatt.

måndag 27 april 2009

Lägg ägg!!!

Här är en liten bild på helgens absolut största ornitologiska upplevelse. Mitt i stan (vid karlbergskanalen) håller ett svanpar på och bygger bo av allt vinteskräp som börjat flyta upp. Lite gamla läskburkar och glasspaket och en och annan kvist. Som jag konstaterade: City-djuren har koll på att det är viktigt med läget, läget, läget. Och att man därmed får vara beredd på att göra lite uppoffringar och skippa olika typer av krav man kan tänkas ha. Det allra största var dock inte själva bo-byggandet. Om ni kollar i underkant i bilden så ser man rätt tydligt att det ligger svanägg där!! Det är alltså en liten svan-familj in the making vid Karlbergskanalen! Hur stort är inte det!

lördag 25 april 2009

Nu grönskar det i dalens famn, nu doftar äng och lid

Ni som varit med i en kör har förmodligen sjungit låten i stämmor några hundra gånger. Ni andra har garanterat hört den minst lika många gånger. Inte desto mindre är den låten en så himla passande vårsång! Det doftar verligen äng och lid. I stadsparkerna doftar det dessutom lite övervintrad hundkacka men det får man försöka ignorera. Det finns mycket med våren som är härligt. Att allt börjar grönska.Att man har så mycket härligt framför sig. Och en häftig grej är också att april-maj är sådana klassiska premiär-månader. Man gör helt enkelt så mycket för första gången på året. Jag var på uteservering första gången förra fredagen. Invirad i filtar hela den kvarten jag satt där. Men ändå. Idag var det då äntligen park, picnic och barfota-premiär. Platsen är Hagaparken. Stämningen är toppen. Färgen är långkoks-rosa. Och äntligen får man börja träna upp sina picnic-knän.Härliga tider!


fredag 24 april 2009

Fredag, fredag hela dan

Idag har dagen varit idel solsken. Och ironiskt nog är det just sådana dagar man har som allra minst att skriva. Allt bara...flyter. Förmiddagen var fantastisk, på lunchen fick vi plats på en uteservering som i vanliga fall brukar vara kört lopp att sitta på alls. Ens i februari typ. Jag har grattat dagens födelsedagsbarn Rix Morgonzoos Roger Nordin på telefon och han var på alldeles fantastiskt solkenshumör. Det är som bekant lönefredag. Och, sist men inte minst, har det utlovats solsken hela helgen så man kan ju inte vara så mycket annat än nöjd. Ha en galet härlig helg allesammans!

torsdag 23 april 2009

"We are becoming....Sweden!!"




(Olof, jag snodde den här länken rakt av. Tack, tack, jättetack!:)

Jo förresten, här ska ni får se på vårtecken!

De svarta kläderna har åkt läääängst in i garderoben och jag har börjat återupptäcka det där med fff...fff.....fff.....FÄRG heter det!

Åh hoppsan en hel dag utan bloggerier!

En del dagar bara försvinner utan att man riktigt förstår hur det går till. Igår var en sådan dag. Jag inledde morgonen med att krocka med Johanna. Jag sa jassou jassou, vino vino, efcharistå?
Nej. Nu ljuger jag igen. Jag avände mig av den mycket mer koncisa och svennebananiga hälsningsfrasen "hej". Trevligt var det i alla fall:-) På jobbet var dagen en blandning av konferens, infomöte, tårtpaus och helt plötsligt var det kväll och tårtfatet var utbytt mot ett vinglas. Och nu är det alltså helt plötsligt torsdag. Tokigt. Men trevligt.

tisdag 21 april 2009

En bild säger verkligen mer än 1000 ord!!

Måste bara dela med mig av den här fantastiska bilden som jag hittade i mobilen. Bilden är tagen när vi var ute på lokal i helgen. Vi är närmare bestämt vid en stor spegel som lokalinnehavaren ställt precis vid faciliteterna. En främmande person försöker tränga sig fram och använda faciliteterna. Det går dåligt för honom. Vi blockar fullkomligt bort honom med vassa armbågar och fotoblixtar. Vad lär vi oss av det här kompisar...? Jo, att man inte ska försöka tränga sig in på toa när jag har fullt upp med att parkinson-skaka fram poseringsbilder. Så nu vet ni det, kompisar!

måndag 20 april 2009

Det tar sig sa tanten och tände på.

Nej, jag har ingen aning om hur det där ordspråket i titeln ska vara egentligen så jag hittade på ett eget.
Notera det skrangliga, sorgliga åbäket längst till höger i bild. Så Mordorish var hela Rålambshov för inte alltför länge sedan. Se det fina, fagra, färgglada i förgrunden. Så där förtjusande börjar det vara. Ett par veckor till så ska jag veckla ut min lilla filt och äta lunch vid vattnet vareeeeenda dag fram tills i oktober.

söndag 19 april 2009

Party med Pamsan är så glamouröst så att...

..man till och med får med sig stjärnfall hem i väskan. Då får man ju stå ut med att man inte mår kalasbra dagen efter kvällen före. Nu ska jag ta och fråga stjärnorna om jag inte borde unna mig lite pommes. Because I´m worth it. ;-)

fredag 17 april 2009

Jag antar att hela galaxen redan sett den här...

..men OM nu någon mot all förmodan missat bilden på antingen världens största korvbröd eller världens minsta hund så bjuder jag på den. Hot dog var det här:

Då var det fredag igen.

Veckorna passerar förbi snabbare än nike-svooshen, och fredag kommer nästan utan att man fattar hur det gick till. Så, har det hänt nåt intressant den här veckan? Absolut! Hör bara:

- Jag har börjat med mönstrade strumpbyxor. Är inte det ett vårtecken så vet jag inte vad!
- Jag försökte göra uteserveringspremiär men de stängde stället mitt framför ögonen på mig. Då var klockan halvsex på kvällen....
- Jag snubblade på melody clubs gitarrfodral.
- Jag har tränat. En gång.
- Jag har på mig en grön kofta idag. GRÖN! Vet ni hur mycket färg det är för nån som klätt sig lika kulört som nån slags matrix-vampyr hela vintern. Nästan så jag själv blir bländad.
- Igår kollade jag på antikdeckarna. Där var det med ett konstverk som hette "den dövstumma negern". Det var så opolitiskt korrekt så jag verkligen vaknade till. (Ja, jag är medelålders, jag får titta på antikdeckarna)
- I helgen ska jag kanske göra uteserveringsförsök två. Finns ju filt och värmelampor.

Nu ska jag börja med att ta den dagliga prommisen i rålis. och den blir faktiskt trevligare och trevligare för varje dag.

Och apropå trevligt, ha en riktigt trevlig helg allihopa!

onsdag 15 april 2009

Jag har varit på äventyr.

Jag hade inte planerat att det skulle bli något äventyr. Det skulle vara en alldeles vanlig morgonpromenad längs med Karlbergskanalen. Jag tycker det är fint där. Eller....det VAR fint där. Nu är det mest farligt. På bilden nedan ser ni de jättefarliga kanal-ockupanterna. De kommer alltid i hotfulla horder. De är alltid fler än de där charterresenärerna som tjingar alla badstolar med sina handdukar. De skränar och skrålar. Om jag hade gått närmare skulle jag säkert blivit skallad. Ni ser ju den lilla pricken längst fram i bild? Jag är säker på att den planerade att gå till attack mot mig! Jag ville så gärna ta en bra bild för att visa er allt det farliga. Men ni fattar ju att det hade blivit med livet som insats så det gick helt enkelt inte. Imorgon ska jag gå en annan väg. Med mer asfalt och mindre kanadagäss.

tisdag 14 april 2009

Dagens insikt. Man vet att man sjunger bra när...

...ens sambo kommer springande från ett annat rum och oroligt undrar om man trillat och slagit sig. Tack för den. Tack, tack, jättetack. Verkligen.

Jo men man får ju faktiskt en liten tår i ögat!

Kommer ni ihåg sångmiraklet Paul Potts som var med i en talangshow för nåt år sedan...? Här är hans medsyster och sångfågel. Det är någonting som snuddar vid precis rätt vrå av hjärtegropen och man harklar till. Kolla själva, det är alltid lite fint med sådana här "personen ingen trodde på men som slog alla med häpnad"-solskensberättelser.

måndag 13 april 2009

Olika sätt att fira påsk

Läste att en kille i Stockholm tog med sig ett kors och gick runt i city på långfredagen. Han fick 500 följare.
I Västerås stoltserar de med en lego-jesus.
Själv har jag firat genom att dricka vin och undvika oblater. Jag har även ätit några ton påskgodis samt unnat mig ett par nya handväskor. Ja. Så firade jag. Berätta, vad har ni gjort i påsk...?

torsdag 9 april 2009

Glad påsk godingar!

Snart vankas det påsktider igen. Jag har varje år vid den här tiden bloggat upp bilden på den där avgnagda chokladkaninen som klagar på stjärtsmärta (Jag ser nu när jag skriver det att det ju är ett jätteroligt ord! Om de bytte "analklåda" i reklamfilmerna till "stjärtsmärta" skulle de snuttarna vara bra mycket roligare tror jag! ) så jag tänkte förnya mig så jag publicerar lite slampigt sminkade ägg, önskar er alla en GLAD PÅSK och förtydligar att jag tycker man får måla sina ägg, och sig själv med för den delen, huuuuur mycket som helst!

onsdag 8 april 2009

Har ni tänkt på en grej..?

Nästa sommar gifter sig alltså Vickan med Boxer-Robert. Jag som knappt hade fattat att han fanns på riktigt. Om man skulle vilja ha ett abonnemang ska man alltså hädanefter höra av sig till Boxer-Bernadotte...? Eller...?



(Ja,det är förmodligen sockret som talar. Nu ska jag ge mig ut på nya äventyr. Hej!:-)

Att jag är gladare kan också bero litegrand på att...

...jag börjar bli sockerstenad. Min chef kom nämligen kånkande med en hiskelig massa snarr. Notera att det är myyyycket lakrits! Jag är nöjd.

Nu är jag lite glaaadare igen.

Allt som behövdes var en promenad i Rålis och så en halvtimmes powerklickande på den här sajten:

http://www.yoakeem.com/cali09/Cali_09/Intro.html

Bara 62 ynka dar kvar, hur coolt är inte det??

Jag är lite syyyyyr idag

Mest för att jag har ont i hövvet. Man kan säga att det känns som att jag har 4-5 kilo melonskal på skallen som tynger ner hela tillvaron. Det går säkert över snart. Och då återkommer jag med ett gladare inlägg. Jag loooovar!

tisdag 7 april 2009

Vårstädningen har börjat!

Jag började närmare bestämt med att kasta vinterstövlarna åt höllenböle och tog på mig sneakers istället. Barbent vågar jag mig inte på än, men vinterstövlarna är i alla fall borta, borta, borta! Det är ett lika starkt vårtecken som vilken vitsippa eller häger som helst! :) Vintern har varit så sjukt lång så jag nästan glömt bort hur man knyter skosnören. De här skorna ska inte se ut som en sladdhärva bakom en tjock-TV egentligen utan vara cleant svarta med ett diskret inslag av silvriga skosnören. Jag tror det kommer arta sig under våren. Annars blir det väl till att shoppa på kardborre.nu eller nåt. Nu ska jag i alla fall ta mina trasselhärvor till skor och gå på solskenspromenad i Rålis.

måndag 6 april 2009

Monday, lovely monday.

Tro´t eller ej men jag är inte ens ironisk! En intensiv helg med födelsedagsgalej i två dagar var väldigt roligt och solen gör ju faktiskt att till och med måndagar känns helt okej. Dessutom är det ju påsk i helgen som kommer och man ska alltså få äta påskgodis och få några extradagar ledigt. Svårt att vara sur då!

söndag 5 april 2009

Ja då ÄR det faktiskt vår.

Ja, ni vet ju att jag varit på spaning efter vårtecken sen i januari typ. Och nu verkar våren faktiskt vara här för att stanna. Det var kö för att komma in på mälarpaviljongen igår, det om något är ett vårtecken med stort V. Så då borde jag vara jättenöjd nu då. Allt är toppen, grejt, superduper, eller hur? Nix. Jag hade glömt bort en liten, liten grej med våren. Eller rättare sagt en kombination av saker som inte är så lyckad. Som till exempel solsken, baksmälla och en trasig rullgardin. Jag ska köpa mig nånting fett och salt, sen ska jag lägga mig under en filt. Ses en annan dag kompisar. Tack för mig. Hej.

lördag 4 april 2009

Dagens " saker som bara verkar hända mig"

Inte världens bästa bild, men det här är den beiga ryggtavlan på den sista av 5 (!!!!) stödhjulsdamer. Jag har skitbråttom och självklart fastnar jag bakom dem. När fastnade NI bakom en rullatorkaravan senast??


fredag 3 april 2009

TGISF!!!

S:et står självklart för "sunny". Om ni inte redan sprungit ut i solen så tycker jag ni ska göra det. Jag ska försöka fasa ut mig själv från kontoret så snart det bara går. Det är mycket som ska hinnas med under helgen så det är bara att ladda med allt solljus som går och trycka gaspedalen i botten. Jag ska bland annat:

- Försöka hinna gå på tre (!!!) födelsedagsfester. Går inte det så får jag nöja mig med två.
- Shoppa.
- Vara i solen. Alltså bara sitta rätt upp och ner och vara. Och njuta av solen.
- Promenera i solen.
- Städa lite (väldigt lågprioriterat dock. Börjar dammråttorna anfalla får jag tänka ut nån strategi då)
- Lite träning kanske kan klämmas in. Eller inte.


Jag känner att bara solen fortsätter skina så är jag väldigt nöjd med vad som än händer!

Trevlig helg allesammans!

Svårt att motivera dig inför beachäsongen?

Kolla då in den här länken. Jag kan lova att suget efter burgare försvinner rätt snabbt!

http://thisiswhyyourefat.com/

torsdag 2 april 2009

Vååren raaasar uti vårat Rålis!

Det är fortfarande mest skrumpet och brunt men en och annan liten gul och lila blomma börjar våga sig upp ur marken. Och att kunna sitta vid vattnet en stund och bara känna hur vårsolen värmer ens vintervita hamsterkinder är så de luxe att jag skulle kunna dansa en spontan-hambo. Om jag bara visste hur man dansar hambo vill säga.

onsdag 1 april 2009

Och Mcdragan förstår inte varför McDonalds är sura

McDragan tycker McD ska sluta sura och se att hans logga ju helt uppenbart är ett par bröst och inte alls likt. Well.....avgör själva. Jag tycker mig liksom kunna aaaaana en viss avlägsen likhet mellan loggorna trots allt....

Då är det 100% klart nu då!

Då är såmarlåvsplanerna bestämda och resa bokad. Kalifornien ska få den stora turen att träffa den mänskliga jordbävningen (mig) ännu en gång. Den 10 juni bär det av och förutom att semestra ska vi flitigt använda våra kameror så att ni nån gång under hösten kan se dokumentärfilm del 832. Denna gång vid namnet: "Cruising in Cali. En bilresa med Tre män och en Päivi"