fredag 31 oktober 2008

Allhelgonahelgen börjar....

Efter att ha tittat på all världens b-skräcksmörja (En allhelgonatradition jag följer slaviskt. Jag tittar på b-skräck tills jag får eksem. typ. :-) till gryningen var jag ganska mör när jag gick och lade mig. Jag vaknade till liv nu klockan 9 på morgonen och fick fullblodspanik för att jag försvit mig. Sen..sakta men säkert insåg jag att jag ju inte ska till jobbet idag. Därför ska jag istället göra rostade mackor, en balja kaffe och så ska jag titta på vad Bengt "Tv-fyllot" Frithiofsson rekommenderar att man ska dricka en afton som denna. Ha en härlig allhelgonahelg allesammans!


torsdag 30 oktober 2008

Åh guuuuud vad gulligt det här var!!

Klart man vill rädda sin inre mjukis!

http://www.saveyoursensible.com/

Rewdboy! Här är en teori:-)



Elva år. That is a loooong time peoples!

ELVA år. Fattar ni vad lång tid det är?? Eeeeeeelva år!!!! Jag kan göra en lång lista på saker som inte existerade när vi blev tillsammans men nöjer mig med några exempel: Iphone fanns inte. Bloggar fanns inte. Facebook fanns inte. Youtube fanns inte. En del djurarter som fanns då, finns inte längre. Galet. Helt galet. Och galet roligt. Och så är vi ju ett så vackert par också! Grattis till oss! Ska bli kul/intressant/spännande att se hur nästa decennium blir:-D



onsdag 29 oktober 2008

A, jag vet inte men...

...man kanske skulle ha stoppat banner-kampanjen när man gick i konkurs....?

höstebola-bloggning 1-0

Ja, till slut efter att ha försökt ducka som en dåre för alla tunnelbanenysare, busshostare och torsgatan-snörvlare så fick jag, precis som resten av Sverige, en släng av en äcklig, öknig, vråltrist höstförkylning. Nu är jag tillbaka på kontoret och kör på i nån slags halvfart och går genom mailskörden, och fascineras över hur mycket intressant jag fått. I mailskörden fanns bland annat detta:

- Ett exklusivt erbjudande om att köpa swarowski-kristaller för endast 1499 kronor, fast de är värda minst det tjugodubbla enligt avsändaren.

- Drygt 40(!!!) erbjudanden om billig viagra.

- Och till sist ett erbjudande om att få se världsartisten Darin uppträda. Det var det konstigaste av allt. Har Darin "The Räls" gått och blivit världsartist medan jag varit sjuk?? Det var som....

fredag 24 oktober 2008

Why not me??

Jag har egentligen hela mitt liv ansett mig vara en rätt bra ambassadör för Sverige. Innan ni börjar tänka att jag fått storhetsvansinne grandioso så ska jag förklara vad jag menar: Jag är snäll mot turister. Faktiskt. Frågar de efter vägen så visar jag. Nästan aldrig rätt i och för sig men det verkar så oartigt att säga "I don´t know" så jag pekar och viftar och avslutar alltid med ett "have a nice stay". Då ser turisterna glada ut.

Jag försöker också anpassa mig så gott jag kan till ett lands seder när jag reser utomlands. Ska man få i sig mat med pinnar så äter jag med pinnar. Och gillar läget även om det betyder att jag måste va hungrig hela semestern. Måste man kasta hela flådda djur på grillen så försöker jag acceptera det med. Ja, på det stora hela taget är jag faktiskt ganska hyvens. Jag tycker att jag skulle kunna vara en väldigt bra symbol för Sverige. Jag skulle kunna vara bland välkomstskyltarna på Arlanda till exempel. Tror ni att jag nånsin fått en skylt på Arlanda? Tror ni jag nånsin KOMMER att få en skylt på Arlanda. Näe, förmodligen inte. För det finns ju tydligen mänskor som anses vara mycket bättre ambassadörer för vårt avlånga land.....
Nu skiter jag i Arlanda och börjar undersöka möjligheten att få vara välkomstskylt i Viking Line-terminalen istället!


Nu pratar vi lavalampa! Fast över en hel bardisk.

Skit i kolsyreisen, plasthuggtänderna och pumporna till halloween. Här har vi nåt som sätter stämningen hos vilken liten hemmabartender som helst! :-D

torsdag 23 oktober 2008

spring, snela hest, spring!!!

Kolla in bekanta namnet till höger på den här sajten:

http://www.v75miljonspelet.se/

När ni gjort det så rullar ni ihop tummarna och hoppas hesten springer jetebra och att sajtens första vinnare gissar jetebra. Annars blir det nog bara hamburgare av alltihop.

onsdag 22 oktober 2008

Tack Moxie-dear!

Det var preciiiis vad jag behövde för att ta mig ur IT-stressloopen! :-D


Det är härligt att vara populär!

Försökte för några minuter sedan ha Lilla e-postskolan över telefon med min mamma. Det gick käpprätt så vi lade ner och började prata om andra saker. Bland annat att jag ska hälsa på över allhelgonahelgen och då sade jag att jag kan sova över en natt istället för att hetsa fram och tillbaka på ett par timmar. Då sade min mamma:

- Åh vad underbart! Då hinner du lära mig massor av saker om datorn.


Hjälp, jag tror att jag precis drabbats av IT-stress...

tisdag 21 oktober 2008

To all you married people out there!

Tina, 7 år, avslöjar hela grejen:

Läraren: Varför håller gifta människor varann i handen?
Tina (blixtsnabbt): De vill inte tappa bort sina ringar för de var dyra.

:-)

måndag 20 oktober 2008

Min släkts mörka hemligheter.

Lite nu och då brukar jag försöka få in att min syrra varit kär i E-type i inläggen. Helt omotiverat så där, jag bara tycker det är sjukt kul att nån jag känner är kär i E-type. Nu har ju den här misshandelsrättegången mot "artisten" (aka papa dee) fått mina allra djupast dolda små metala postit-lappar att ploppa upp till ytan. Och plötsligt minns jag att jag själv haft en extrem crush på just Papa Dee. Jag kommer däremot inte längre exakt ihåg vad jag gillade. Att han pratade så in i helvete snabbt? Att han kunde sjunga sånger utan nästan några vokaler? Att han är en göttlaborgare med jamaicakomplex? Ja herregud, jag vet verkligen inte. Såg just en bild på honom och han ser ju ut som en narkoleptisk, torktumlad monchichi. Nån gång (för mycket, mycket länge sedan!) har det tydligen triggat igång min mojo. Det har sina fördelar att bli gammal I tell thee!

torsdag 16 oktober 2008

Reklam- Ja tack! :-)

Generation fett!

Ok, jag är officially traumatiserad! Igår kollade jag på ett sådant där fint kulturprogram på trean som hette "generation fett". Programmet handlade om bruttan på bilden. Hon väger i dagsläget si så där 280 ynka kilo, men hennes mål är att bli första kvinna i världen som väger mer än 450 kilo!! FYRAHUNDRAFUCKINGFEMTIO KILO!!!! Hon jobbade i dagsläget som utvikningsbrud för nån feedersajt och när hon inte gjorde det var hon busy med att äta i stort sett hela tiden. För blev hon inte fetare hela tiden, så tappade ju alla feeders intresset. Vem bryr sig om en liten 280-kilostjej i längden liksom...?

Hon hade kommit fram till att det bästa var att äta sent på kvällen/natten för då kunde hon riktigt känna hur hon gick upp i vikt. Jag har drömt mardrömmar om det där tuggande gapet hela natten. Nu sitter jag här, det börjar närma sig lunch och jag grubblar över hur jag ska klara av att äta. Någonsin igen. Somebody...help....

Happy birthday to ya!

Jajjemensan, Kayman är dagens birthdayboy. Ring, maila eller mmsa era hälsningar vettja. Då tror jag att mungiporna åker mer uppåt än snett utåt/nedåt:-D

onsdag 15 oktober 2008

Kolla in vilken ful klump!

En sån här köpte jag igår och var tvärsäker på att jag köpt palsternacka. Tvärsäker, i say. Jag är ju vegetarian och jag kan mina grönsaker jag! Dessvärre är jag tydligen lika bra på grönsaker som amerikaner är på utrikespolitik. Palsternacka visade sig vara en slags vit småmiffig morot. Vad det här är vetefan. Jag vet inte heller vad man kan göra med den. Men den var i alla fall väldigt billig. Och väldigt ful.

tisdag 14 oktober 2008

Man får skratta åt precis allt, visst...?

Råkade zappa förbi Parlamentet på TV:n och prickade precis in deras kunskapsrond. Ena laget fick ämnet "skadedjur" och frågan:

"Om något krafsar och piper bakom din vägg vad är det troligt att du har drabbats av då?"

Blixtsnabbt svarar en av komikerna: Österrikiska barn.

Det blev så tyst i studion att det faktiskt kröp genom rutan. Jag krullade ihop mig under en filt och bytte kanal för allt blev så.....underligt. Grejen är bara att jag inte kunde släppa det där och en timme senare skrattade jag så att jag grät åt det där skämtet. Betyder det att jag är:

1.)Ond
X.)Efterbliven
2. )Avtrubbad

...eller betyder det kanske bara att skratt är världens bästa medicin att ta till när verkligheten blir lite, lite för otäck?

Det blir svårare och svårare att ta sig upp...

Det känns helt onaturligt att kliva upp till månsken och det enda som rör sig utomhus är ett och annat löv och kanske också nån vilsen duva. Klockan är inte ens elva på förmiddan och min inbyggda skalmanklocka tycker att jag borde gå hem och sov...zzzz.....zzzz.....

måndag 13 oktober 2008

Jag känner mig lite sviken av söndagen när jag tänker efter!

Först är det vin och skrattfest på Gardells föreställning med sambo på fredagen. Sen på lördagen blir det vin, fantastisk thaimat på waanthai och allmänt glam med de fagra pojkarna från Odenplan. På söndagen vankas tvättstuga, städning och så måste man behöva se lösgodismarodörer. Hur oglammigt är inte det??? Hade jag nu hetat Linda Rosing hade jag ju kunnat börja knarka eller ägna mig åt politik i ren frustration. Nu heter jag inte det så jag knyter näven litegrand i fickan och går vidare i livet istället. Om ni vill köra kvalificerade gissningar på linda-bindas framtid går det bra att bidra med dem hos casa de joacimo på yoakeem.blogspot.com


(Det är sjukt irriterande, men av nån anledning går det inte att låta bli att fascineras av den där grogghaggan!)

Jag tror att jag är lösgodisrehabiliterad!

Jajjemen, jag kanske äntligen har övervunnit en mångårig last. Tillfälligt i alla fall. Vet ni vad aversionsterapi är..? Det är när man ska koppla ihop nåt man tycker jättemycket om med nåt dödsäckligt för att på så sätt bli av med begäret. Typ könshår på kabanossen eller spott i söndagssteken. Ja ni fattar principen. Jag fick ta del av sån (ofrivillig) aversionsterapi igår mitt på blanka söndagen. Så här gick det till:

Jag och Mag stegade iväg till Kungsholmen för att spana in det alldeles nyöppnade prisextra-schabraket. Eftersom en mild baksmälla dunkade i bakhuvudet tänkte vi passa på att köpa lite gotter. Jag går alltså med glada och bestämda små skippetiskipp-steg till lösgodishyllorna. Och vad ser jag väl där? Jo, en rikssnuskig a-lagare som står och plockar i godisbyttorna med sina svartnaglade händer. Han tar näven full av vissa sorter och kommer på att han inte vill ha så mycket och LÄGGER TILLBAKA snarret i lådan. När han har munnen full av skumbananer så lyfter han dessutom på locket till en annan låda och då händer det värsta av allt! En liten men ack så seeeeeeg dregelsträng singlar sakta ner bland de sura flaskorna. Plötsligt ser jag inte glad ut mer. Jag ser ut som Skriet. Jag backar. Och jag fick inget godis.

fredag 10 oktober 2008

Vill ha, vill ha, vill ha!

Ooooooooch så blev det fredag i ett huj igen! Jag känner att jag vill en himla massa saker: Vill ha drinkar, vin, skoj, shopping, mat och allmän show. Jag inleder fredagen med att gå och se Jonas Gardells nyaste så showdelen blir avklarad ikväll. Resten ska jag se till att bocka av under resten av helgen. Det är ju viktigt att ha mål i livet som bekant;-) Trevlig helg på er allihopa!

onsdag 8 oktober 2008

Dagens nördigaste!

Jag älskar snake, jag älskar pacman och jag älskar googlemaps. Och tänk, nu har man äntligen kokat ihop en skön kombo av alla dessa tre och döpt det till "the last guy" Kolla in hur det ser ut:

Kolla in när jag får huvudmassage!






Och testa själv på http://spectab.home.pl/en/

Sååå roligt! :-D

Classic corner!

Saker var inte bättre förr,men saker var bra förr. Också. För att vi inte ska glömma bort alla antika härligheter har jag tänkt att bjuda på feel good-klassiker lite nu och då här på min blogg. Nu när det är höst och man behöver lite extra vitaminer passar det ju dessutom extra bra med ett tillskott av frukt. Här kommer alltså ett par mumsiga päron som jag hoppas piggar upp tillvaron litegrand. :)

tisdag 7 oktober 2008

Digitala känslor på flera språk.

Lärde mig idag att smileys på japanska heter: emoji. Det tycker jag låter coolt. Man tänker shogun, ninjor, japansk ultraskräck och mangafilm direkt. Klart jag vill skicka sms och krydda med en supercool emoji. Jag tänker mig mottagarens reaktion lite så här:
"Ja, den där digidiva hon hade lagt med en så sjukt cool emoji i sitt senaste sms. Hon är allt bra hipp hon."

Som motpol har jag också sett det tillsvenskade ordet "smilis". Smilis låter inte ett skit coolt. Smilis låter som ett småpuckat byfyllo som börjar få uppåtåkande mungipor efter ett par flarror marinella. Jag vill absolut inte avsluta mina sms med en smilis. Tänk mottagarens reaktion då:

"Herregud, nu hade den där digidivan lagt in en smilis i sms:et. Varför använder hon överhuvudtaget de där puckade byfånesmilisarna?! Alltså, hon är bra ohipp hon."

To mint or not to mint.

Det här är en sån där klassisk "hört på stan". Jag hörde (ja, jag tjuvlyssnade väl då, jag hade inget vettigare för mig) två unga killar diskutera ett ämne som berör mig, alla som nånsin åkt finlandsbåt och kanske hela mänskligheten när man tänker efter faktiskt. Det brännheta ämnet var hur man framställer den ädla drycken Minttu. Båda två verkade besitta riktiga expertkunskaper i det här, och för mig som minttu-amatör var det svårt att avgöra sanningshalten i det hele. Ni får läsa påståendena själva och försöka avgöra vilket som känns mest troligt:

Påstående 1.) Minttu gör man genom att hälla ner en jävla massa fishermans friend i vanliga vodkaflaskor. Sen får alltihopet stå och dra 5-7 år. Till sist addar man grönt färgämne och hepp är det redo att skeppas på finlandsfärjorna.

Påstående 2.) Minttu framställs rätt och slätt genom att man blandar kosken och creme de menthe. När likören blandat sig med spriten så är det klart. Inom loppet av några timmar har man alltså skapat en delikat blandning som man antingen kan sälja som munskölj eller som minttu.

Jag vet inte vad som är rätt eller fel i ovanstående. Jag vet bara att det aldrig är rätt att dricka minttu.

Hösten kanske är lite ok ändå.

Nu när jag äntligen, nån vecka innan vi ska ställa om klockorna till vintertid, sett alla tecken på att sommaren är över och börjat acceptera det så kan jag glida in i acceptansfasen. Jag vet nån dag i förra veckan när jag gick till jobbet att jag tyckte det var helt galet att uteserveringarna började försvinna. Det konkretaste höstexemplet av alla är nog stället Sommar på odenplan för det var bara..borta. Varenda liten pinal var noga bortplockad så kvar fanns bara en kal betongfläck. Det kändes väldigt slutgiltigt på nåt sätt.

Men, som sagt, jag börjar komma in i en andra höstandning nu, och börjar inse charmen. Litegrand. Särskilt såna här dagar när solen skiner och det ändå är rätt behagligt. Satt med kollegorna på lunchen idag och drack cappuccino på ett supermysigt fik, alldeles mysinvirad i varma kläder. Kändes väldigt new yorkish. Och det finns en hel del snygga höstkläder faktiskt. Och det är rätt trevligt att elda i öppna spisen hemma. Och det är någonting charmigt med att det blir kolmörkt redan på eftermiddagen. För det betyder att man inte behöver aktivera sig ett jota, utan kan baka in sig i en filt, mumma choklad och läsa böcker i godan ro. Ja-a, kort och gott hösten är nog inte bara skit faktiskt.

måndag 6 oktober 2008

Vroooom!

Det bidde rivstart på jobbet denna soliga oktobermåndag så bloggeriet hamnade lite i skymundan. Mycket roligt hände i helgen, bland annat gjorde jag och Fampan vårt bästa för att tömma stadens barer. Vi lyckades inte riktigt, men vi var nog bra nära, att döma av huvudvärken nästa dag.

Igår skulle jag och söstra min besökt ett äventyrsbad, men eftersom hon gått och blitt förkyld så blev det inget av med det. Lite cirkus blev det i alla fall i form av att jag lekte IT-support hemma hos mamma. (Hon fick vår gamla stationära dator i födelsedagspresent.) Jag tyckte jag förklarade saker superlogiskt. Ändå såg mamsingen ut som Skriet av Munch mest hela tiden. Ett par av mina favvo-missuppfattningar var när jag bad henne använda pekaren för att öppna internet. Ja då försökte hon helt enkelt trycka på internet-ikonen med fingret. Direkt på skärmen alltså. När jag förklarade att hon skulle använda musen, trodde hon att internet fanns där inne. Allra bäst var när hon undrade vad hennes egen adress var. (Hon tänkte på nåt sätt att internet betyder att man automatiskt får egen hemsa) Min käre bror kommer få hålla grundkurs 2: "Att skaffa en mailadress" och 3 " Hur f*n mailar man"

Själv planerar jag som bäst en långresa till Ulan Bator ;-)


Notera min mors lätt förvirrade uppsyn. Notera min brors lätt aggressiva uppsyn.

torsdag 2 oktober 2008

Kvinnan som lyssnar på avocado

Jag har nog aldrig berättat det men, en liten specialtalang jag har är att jag är grym på att lyssna in avocado. Ja. Lyssna in. Alltid när jag köper avocado så står jag och känner lite på den, fipplar bort den där bruna pluppen och sen för jag stenfrukten till örat för att liksom tuna in på hur den har det där innanför skalet. Tro´t eller ej men 9 av 10 gånger funkar det! Det är helt sant! Jag köper väldigt sällan en asrutten avocado. Att jag kom på att berätta om min lilla mentala gåva för er just idag är för att Mags aldrig sett mig köpa avocado. Förrän igår that is. Han sa att jag såg ut som en galning. "Jaha" tänkte jag medan jag mummade i mig en perfekt avocado.

Mamma mu gone crazy?????

Jag bara skrattar och skrattar och skrattar!


http://aftonbladet.se/nyheter/article3434704.ab

onsdag 1 oktober 2008

Hösten är förändringens tid.

Det märks inte minst på alla nya frisyrer man omringas av. Jag är nyklippt, rewdboy är nyklippt, och Kalle P. han har testat sig fram i frisyrdjungeln han me´! :-D


"Om jag har lugg kanske det inte märks att jag gått upp i vikt"-frisse

Klassisk hallickafro

Försäkringskassadam-frisse


cosbytröja i pojkrummet-frisse
barnprogramledare på 70-taletfrisse


Buddy Holly-wannabefrisse
Sååå...hittar ni nån favorit folks...? :)

Ny månad, nytt klimat.

Så blev det plötsligt den första oktober. Jag börjar saaaaakta, saaaakta acceptera att uteserveringssäsongen (kanske) är över. Jag upptäcker att jag går och rycker i koftor och dunjackor i affärerna istället för tishor och korta kjolar. Färgskalan är också radikalt utbytt. Den turkosa färgklicken har åkt längst bak i garderoben och jag rör mig nu djärvt i en skala från askgrå till korpsvart. Dessutom grubblar jag mycket på vad man ska fylla hösten med för skojsigheter. Medan jag tänker i banor om filtmys, öppen brasa, vin och middagar och hänger på solresesajter så tänker en del mänskor helt annorlunda. Andra halvan av Little Failures, Lollan, hon tycker att det är en bra grej att ta en liten promenad så här den första oktober. En liten promenad på TVÅ MILJONER STEG. All cred och extreeeeemt mycket lycka till! Vill man peppa, sponsra eller bara sitta och chockeras kan man följa hela grejen på hennes vandringsblogg. Check it out:

http://www.2millionsteps.blogspot.com/