tisdag 30 september 2008

Alla åkerspökens urmoder!!!

Usch. Alltså....usch. Tjejen på bilden är 24 år. Ser jag ut så där när jag är SJUTTIOfyra så kommer jag gråta ner sockerkakan, vika upp stödstrumporna, knyta dramaten runt ankeln och hoppa rätt ner i Karlbergskanalen!

22 000 kronor för ett par skor utan klack.

Ibland dyker det upp saker som är så otroligt dumma så man blir alldeles......matt. Stjärtkjolen och jeansen med inbyggd string tyckte jag verkade lite galna så där, men sen kom den klacklösa dojan. Det är nog det dummaste jag sett på riktigt länge. Fult, farligt och svindyrt. Vilken grej.....

Read all about it:

http://www.aftonbladet.se/sofismode/article3415047.ab

måndag 29 september 2008

yoakeem productions informerar om....

....hur långt det är kvar till julafton. Så nu vet ni. :)


"Men idag är det faktiskt dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dopparedan, om jag räknat rätt."

Äntligen blir det kvalitets-TV!

Visst vänner!TV-hösten rivstartar och ikväll är det då premiär för den fantastiska realitysåpan"Färjan". Den allmänt erkända kulturkanalen femman har gjort en djupdykning i en av vår samtids mest fantastiska fenomen: Finlandsfärjor. Så här dagarna innan premiär har femman blivit överhopat av brev från folk som oroar sig för att de är med i programmet. Kanal5 kör en rätt hård approach och konstaterar helt enkelt att "har folk hamnat i bild så är de med i programmet." Punkt. Det är humor på galet hög nivå tycker jag. Alltså, stackars mänskor, om ni inte vill att det ska komma på TV att ni kuckelurat med taxfree-personalen efter ett par flarror minttu och en låda GT på burk, ja då föreslår jag att ni fortsätter hänga på statt eller gröne jägaren istället. Förresten, här kommer en personlig vädjan till kanal5. Kaaaaan inte ni göra en doku om Gröne jägaren? Det skulle kunna vara det enda som knäcker färjan faktiskt. Tiden att passa ikväll är 20.00. Jag tänker bulla upp med fazermackor och finska pinnar och förbereda mig på att antingen skratta eller gråta ihjäl mig.

Dagens elakaste tisha!

Världens kortaste helgsammandrag

Fredag: Full (i alla bemärkelser:-)rulle på söders höjder. Mycket, mycket bra.

Lördag: Promenad i det fina vädret runt i hoodsen. Provsmakade gratisostar på vasastans ost, och köpte ett jäkligt ogratis barolo-vin på bolaget. 220 bagis. Smakade inte ett dugg bättre än de där 80kronors-pavorna jag i vanliga fall slår till på. Då har man lärt sig det. Fantastisk ost- och vinkväll på Kungsholmen med massor av trevliga ostar, viner och människor.

Söndag: Bollställning i soffan.

Sen blev det måndag kvart i 6 imorse när klockan ringde och jag gick till gymet. Nu är klockan lite över tio och plötsligt börjar jag förstå varför hantverkare äter lunch ungefär den här tiden på dygnet...Jag måste nu gå och äta upp allt som finns i skåpen på jobbet. Sedan kanske jag har ork att blogga lite till. Men nu: muuust.....eat...befor.....fainting....

fredag 26 september 2008

Lite preweekend-bragging.

Jag är i ett så ohemult egomode efter gårdagens frisyr-succé så jag passar på att skryta vidare litegrand. Den här veckan har jag klivit upp halv 6 på morgonen tre mornar och tränat muminasset av mig! Imorse så till den milda grad att jag nästan hurlade i hallen. Nästa vecka är planen att göra en copy/paste på hela träningsrutinen, fast kliva upp ännu tidigare och träna ännu längre pass. Men. Det är långt till måndag, så innan dess så ska jag hinna knö ner måååånga,välförtjänta, glas av diverse alkoholhaltiga drycker. Jag kallar det för finsk uppladdning. Det är lite annorlunda än skid-Gundes havreritual. Och roligare också. Trevlig helg och schkåll kära vänner!

Omvända världen!

Okej nu har det hänt nånting med världsordningen. Saker är snurriga, på sniskan och allmänt bara....fel. Det börjar med att jag kommer till jobbet och sätter mig med en god kopp kaffe och morgonläser mig genom mina bookmarkade bloggar. Jag läser ett inlägg på data-patas blogg där han uppmuntrar oss alla att bli trevliga mot fullkomliga främlingar. Vi ska le och vara glada och säga hej till höger och vänster till varenda tunnelbane-kreti och pendeltågs-pleti. Jättefin tanke men helt...fel! Data-patas grej är ju att vara arg! Han ska vara arg, upprörd och provocerad/provocerande 24/7. Förutom programmering så är det liksom hans...jobb.

Sen läser jag på Ruddes blogg. Han är en jävligt glad och cool madagask som för det mesta bara är helt "jao, jao, fett, jao, fett roligt. Roligare, roligare, fett roligast, jao." Nej, nu är plötsligt HAN arg för allt. Han är arg för att jag bor i stan, för att jag fotar på dass, för att jag stör mig på vandaler och argast av allt är han för att data-pata tycker man ska vara trevlig. Alltså...jag börjar misstänka att data-pata har börjat lägga lyckopiller i morgongröten och rewdboy han har börjat tugga bitterbark. Checka länkarna för de helt galna blogginläggen! Vart är världen på väg egentligen...


Data-pata förespråkar lite peace and understanding:

http://mitt.livjust.nu/archive/2008/09/24/det-kravs-sa-lite.aspx


Rudde lackar ur:

http://blog.rewdboy.com/2008/09/le-t-folk-i-din-omgivning-bli.html

torsdag 25 september 2008

Ja, vafan det är ju trots allt min blogg...

...så jag lägger helt ohämmat upp min uppgraderade 2.0- frilla. Jag har fått så mycket verbalt gull gulligullgull tack vare håret idag så jag är glad ända ner i tårna. Det är kanske bäst att ni låter bli att säga nåt snällt på ett tag nu så jag inte blir alldeles för dryg:-D Ni behöver dock inte vara direkt elaka heller pliiiz.

(Förresten det muggiga ljuset beror på att jag är inne på en mugg.)

Det perfekta tillfället att blogga existerar inte!

Igår var det lite si och så med det för att jag var pank och frös och åt äcklig lunch och var lite allmänt höst-flö. Idag är det si och så för att solen skiner, jag är alldeles opank, tänker på shopping och drinkar och diverse trevligheter och småfnittrar och kan helt enkelt inte fokusera ett dugg. Vad ÄR egentligen det bästa för kreativiteten? Är det att ta sitt pick och gräva ner sig i en igloo på arktis? Om man liksom befinner sig i ett helt stimulansfritt ickelandskap borde man väl kicka igång med diverse projekt bara för att hålla värmen om inte annat...?

ÄNTLIGEN har jag fått ett vettigt kedjebrev!

Skickar inte vidare men publicerar det här så ni får väl se er som en del av min bloggkedja allesammans:-)

Till alla mina vänner som det senaste året skickat mig:
önskningar, kedjebrev, ängelbrev eller andra löften om tur OM jag vidarebefordrar dem......
DEN SKITEN FUNKAR INTE!!!!!!!!
Nästa år, skicka istället pengar, öl, choklad, biobiljetter, bensinpengar eller resecheckar!
TACK!

Sport är ett fint sätt att umgås....

Så vad har bilden nedan med sport att göra undrar ni? Varför publicerar jag bilder från krigszoner, harmageddon och apokalypsen? Jo, det ska jag säga. Så här såg det ut utanför min port igår när de där jääääääääävla derby-huliganerna samlades för att dricka öl, krossa ölglas, elda upp tidningar, kasta smällare på förbipasserande, elda tidningar mitt i bilvägen och allmänt bara demolera. Inuti dimman står det en hel hög med konsonant-okunniga vrålapor och bara låter. Utanför bild finns ytterligare 3 polispiketer och x antal poliser. Fotot för övrigt taget djärvt kurandes i tryggheten bakom vardagsrumsgardinerna. Sport. Det är fina grejer det....

onsdag 24 september 2008

Saker att vara glad över!

- Idag är det den 24 september och det är fortfarande uteserveringsväder. Det är bra.
- Imorgon är det 25 september. Då får man lön. Det är jäääättebra!


Kommer ni på mera?

Med musik bygger man...mördare?

Ingen har väl missat den vedervärdiga händelsen i Finland igår. Det är sorgligt och fruktansvärt på alla sätt och jag känner för alla i Kauhajoki. Jag blir däremot rätt provocerad av rapporteringen av den. Av nån outgrundlig anledning så är det (tydligen) viktigt att nämna att mördaren lyssnar på Rammstein. Jag fattar inte hur det hänger ihop? Det har väl funnits dårar före Rammstein? Och om musiksmak på nåt sätt triggar våra mörkaste sidor hur såg artiklar ut för om åren?

"Den galna yxmördaren lyssnade för det mesta på Evert Taube. Innan han utförde sitt vansinnesdåd hade han satt den glade bagarn i San Remo på repeat. Föräldragrupper rasar mot Evert och säger att han uppmuntrar till satanism."

tisdag 23 september 2008

Att klä ut sig till strumpdjur är bara gulligt när man är under 5!

Sen blir det otäckt! Spana in länken för att skåda skräckstrumpor och......äh jösses, jag vet inte, kolla själva:


http://www.gneborg.org/Animaux.htm

Grammatik ftw!

Pinsamt att jag inte visste om att nedanstående substantiv existerade. Och jag som hela tiden kallat det för "amex". Där ser man.

kridiotkort
(substantiv) - det där plastkortet du får för dig att använda på en oplanerad krogkväll veckan innan lön.

Dagens religiösa fundering.

Nej jag är inte raelian och jag bekänner mig egentligen inte till nån annan tro heller. Jag tror på det där klassiska "nåntinget", men det är mer i form av att jag tror på en skyddsängel som vakar över mig lite stillsamt och vänligt så där. Och det är där frågan kommer in: Varför är egentligen raelianer fullkomligt skogstokiga, medan det är helt ok att tro på en gubbe som levde för över 2000 år sen och som ingen nu levande sett...? Jag menar, en religion blir väl inte mer sann bara för att man lyckats få väldigt många att tro på den? Eller? Och visst, jag tycker också att raelianerna kanske är lite crazy men samtidigt finns det nånting lite gulligt med att vi skulle vara skapade av utomjordingar. Skulle det kunna vara så att de vet nåt vi inte vet? Tänk om arkiv x är dokumentärt....? Tänk om...the truth is out there....?

måndag 22 september 2008

Ska man vara cutting edge är det viktigt att ha koll!

När man jobbar med digitala medier, internet, webben, ja allt det "nya" så är det jäkligt viktigt att man håller koll på vad som händer så man inte plötsligt är lika ute som nalle knutsson , linda rosing och sockiplast. Vad vill folk se? Vad är viktigt? Hur reagerar människor på olika saker? Ja hur funkar allt som har med den nya kommunikationen att göra liksom. Jag surfar mig alltså genom branschwebbarna för att vara helt säker på att vara med i matchen. Idag läste jag nåt helt revolutionerande just i en dylik branschblaska. Och det har gjorts en saaaatans massa undersökningar för att komma fram till kontentan så det måste ju vara bra skit. Check out århundradets statement:

"Undersökning för undersökning visar att människor lyssnar på varandra. "


Dagens trendbevakning *check* Nu kan man somna om.....

Ett stilleben ur verkliga livet.

En grej som är jobbig med skogspromenader är att det är svårt att bara lägga ner när man tappar sugen. Man måste ju på nåt sätt ta sig hem. Och det finns ganska exakt noll taxibilar i skogen kan jag berätta. Här gör jag ett försök att demonstrera mot den omänskligt långa promenaden genom att sittstrejka i motljus. Det funkade inte alls. Jag svor lite, spelade en patience på mobilen och sen fortsatte jag gå. I två timmar. Sammanlagt blev det en prommis på drygt fyra skavframkallande timmar.
Jag kallar detta moderna stilleben för "Sittstrejk på klippa"

Biiiirdie nam nam!

Jag var och snurrade ute vid Bergianska i helgen och förutom att det är allmänt vackert och härligt med en massa spännande växter, fanns det en del spännande fågelfän där. Vi fick bland annat syn på en sån som är på bilden nedan. Nu när jag googlat frenetiskt så visar det sig att den kallas sidensvans. Jag tycker inte den ser ut som nån posh "sidensvans". Den ser ut som en knubbuggla. Rewdie, vad är knubbuggla på latin...?

söndag 21 september 2008

Japansk skräck i Brunnsviken!

På vår Brunnsviken runt- promenad hittade vi just, en brunn. Och vad gör man när man hittar en brunn? Lika självklart som att björnar bajsar i skogen, lika självklart är det att hoppa ner och försöka skapa uppföljare till The Ring! Se exempel nedan på Magnus respektive min nytolkning av japansk mangaskräck. OBS! Känsliga personer varnas. Det är otäcka grejer det här!


Magnus skräck-sträcker sig efter oskyldiga förbipasserande.

Jag spejar och spanar efter lättskrämda offer.

fredag 19 september 2008

Artistisk biljard anyone?

Japp, nu har jag nog sett allt, allt, allt som går att se i sportväg. Och nej det är inte så att man dansar balett före varje slag, inte heller ska man recitera menuetter medan man försöker väja för det svarta klotet. Men verkligheten är nästan lika knasig. Artistisk biljard går till så här: En gubbe med vit michael jackson-handske pekar lite här och var på biljardbordet. Han säger typ: "Här ska du träffa och här ska du träffa och sen ska bollen göra en luftkrusidull och sen en 360-superduperpower-ramalamadingdong, sen ska bollen bete sig som en crouching tiger, hidden dragon-samurai och till slut hamna på samma ställe". Sen gör en annan gubbe precis som han säger. Det är så mycket som är konstigt med artistisk biljard.

1.) Att det finns.
2.) Att det sänds på Eurosport.
3.) Att jag fastnade framför det.

Helt overkligt! Jag ska försöka förtränga att det hänt och istället ha en artistisk fredag i det artistiska solskenet och jag undrar jag om jag inte ska unna mig ett par artistiska glas vin också. Men nåt biljardbordshäng, det blir det garanterat ICKE.

torsdag 18 september 2008

Nya tider föder nya verb

Dagens verb: Att Rudda. Även, "att göra en rewdboy"
Betydelse: När man tycker prata är skit och istället hänvisar till sin blogg i alla lägen.

Jag och yoakeem har även tagit evolutionsteorin ett snäpp längre och insett att om vi alla fortsätter rudda så kommer nästa generation födas utan mun. För den behövs ju inte längre. Dock borde de få ett par extra, rallysnabba tummar. För att kunna sms:a snabbare naturligtvis.

Plötsligt händer det!

Efter semestrarna har min mailkorg fyllts av diverse spam. Mest om viagra vilket jag ju faktiskt inte kan använda ens om jag skulle vilja. Men så idag får jag The mail. Titta här ska ni se:

Tjena päivi Uppge din adress här för att få dina 5 miljonlotter Så kan du få till premier för 130 miljoner.

Jag får blogga mer senare, nu måste jag sätta mig och nätshoppa på beverlyhills.com en stund. Tataa!

onsdag 17 september 2008

Att nästan ha namnsdag.

Telefonen ringer på jobbet. Jag svarar. Det är Mags. Följande dialog utspelar sig:

M: Hej! Vet du, jag har nästan namnsdag idag!
Jag: Nästan? Hur kan man "nästan" ha namnsdag.
M: Jo, för idag har Magnhild namnsdag.
Jag: ............

Jag ber om ursäkt för min youtube-tourettes

Det blev visst en sån där "publicera allt gammalt skit du kan hitta"-dag här på min blogg men den här, den här är jääääättterolig! Jag lovar!


Hahahaha. Mjau!

Så här marknadsfördes Skandinavien i begynnelsen....

...och bevisligen tycker några miljoner människor att bacon knäcker! :-D

Hur man skapar buzz på nätet av vad som helst.


Evolution Of An Internet Sensation - Watch more free videos

Praise the wine!

Lill-Kai betygsätter ett vin vi bjöd på i lördags: Som änglar i sammetsbyxor.

Vill ni också gurgla gommen med sammetsänglar? Då går ni till bolaget och plockar på er några flarror Rosemount Estate, shiraz cabernet. Numret är 26319.

Japp, nu ÄR det verkligen höst!

Bristen på sol och celsius är så klart en hint men det finns andra tecken som också är precis lika självskrivna som diverse väderförändringar. I djurvärlden byter man till vinterpäls och ömsar skinn och lite såna saker. Träden tappar löven och gräset blir bajsbrunt. Jag kör också höstomställning under ett par veckor varje år. Det är då jag verkligen kan vara 110% säker på att det inte längre är sommar.

Mitt höstläge yttrar sig på så sätt att jag blir rörd av morgonnyheterna, jag bölar när nån åker ut ur so you think you can dance och så överdoserar jag stenhårt med animal planet och gråter för att det finns så lite orangutanger kvar i världen. Ja, ni hör ju. Jag har helt enkelt samma emotionella stabilitet som en nydumpad emofjortis. Som tur är har jag under åren lärt mig att det bara tar ett par veckor att bli omställd. Så lagom fram till lön borde jag börja vara mer intresserad av att uppdatera höstgarderoben än av hur jag ska rädda världens orangutangbestånd. Jag tror faktiskt det var under en sådan här autumn low jag gick och blev vegatarian för 100 år sedan. Som tur är har jag lärt mig vid det här laget att det enda rätta är att vänta ut läget. Hade jag lyssnat på mina hösthormoner varje år så hade jag förmodligen varit en nykter, lallande eremit på en bergstopp i uzbekistan vid det här laget. Så håll ut vänner, vi ses på shoppingstråket om några dar!

fredag 12 september 2008

TGIF!

Ah denna fredag har potential att bli riiiiktigt grym. Jag tänker smyginleda helgen med lite vin redan till lunchen, sedan blir det AW med jobbet och efter det lite middag med en massa trevliga mänskor. Efter middagen spränger vi in en liten alkoholfri aktivitet. (Jag vet, visst är det o-ortodoxt?? Jag känner mig helt Crazy Daisy:-) Vi ska i alla fall se Patrik 1,5 som jag har rätt höga förväntingar på och när vi sett den då uppsöker vi valfritt etablissemang för fortsatt drink-marathon. Och som grädde på moset så skiner solen från en klarblå himmel också! Nån där uppe är på min sida idag:-) Ratta ratta raa!

torsdag 11 september 2008

Att lära andra människor nya saker är en ynnest.

Den glada mannen på bilden är min kollega Flashe. Han jobbar med flash hela dagarna så det är ju en sabla tur att han blev döpt till ett så praktiskt namn. Han jobbar alltså då med flash och det härna intööörnet hela dagarna. Tänk då så glad och stolt jag blev när jag idag lyckades lära honom något nytt nätrelaterat. Förvisso inte rent tekniskt, men ändå. Jag lärde honom att förkortningen IRL betyder In Real Life. Och ni ser ju vad glad han blev över det! Eller så är han glad för att han har druckit några öl, vad vet jag.:-D

Började tänka på den här tack vare Rewdies kommentar på mitt förra inlägg:-D

Apropå utdöda arter..

Fampan the Fabulous skrev på sin blogg http://utanpapper.blogspot.com/ om nästan utdöda arter. Hon nämnde skivor till minidiscen. Det fick mig att fundera litegrand på saker man en gång tyckt var grymt bra som bara försvinner. För det mesta så ersätts gamla grejer med new, improved stuff så det är ju bra! Klart utveckling rular liksom.

Men så kom jag på en grej som nästan är utdöd och som jag saknar: Brev. Vanliga, hederliga handskrivna brev. Ärligt, när man som liten knubbig krulltotts-parvel pennfajtades med nån i Sveg som man hittat adressen till i senaste numret av Min Häst, så blev man ju sjukt lycklig när det trillade ner ett brev. Man sprang till brevlådan flera gånger om dan för att spana efter det där härliga brevet, med sitt magiska innehåll. (Oftast stod det typ "hej hur mår du, jag mår bra, min häst är fin, jag fick godis OCH glass i lördags, det var gott, skriv snart igen, hej då" Man funderade inte på så mycket djupare grejer än så när man var 8-9 år.) Det var en helt underbar känsla!!! For real! Nuförtiden så får i alla fall jag bara reklam och räkningar. Snälla, kan inte nån skicka ett brev till mig för att pigga upp hösten lite...? Jag lovar att jag svarar om ni vill också!

Förklaring till generation e-post: "Brev" var alltså en papperspryl (papper är det ni har hemma på toan idag) som man kletade ner symboler på med en så kallad "penna". Pennan var ganska dålig för man kunde inte välja typsnitt överhuvudtaget. Det kunde också ta flera dagar att få ett dylikt brev, för någon faktiskt helt fysiskt fraktade det. Se exempel på hur innehållet i ett sådant brev kunde se ut nedan.

Dagens datum är så klart lätt att komma ihåg...

...för idag fyller min underbara, älskade, världsabästa muminmamma år! Det är tack vare den kvinnan jag finns och frodas så bara det är värt att fira. Jag menar, tänk er en värld utan mig. Vad skulle det vara för skitplats att leva i?? ;-)

(P.S Fyyyyyyy faaaaan vad jag inte passade i blont hår. Thank god att den trippen är avklarad!)

onsdag 10 september 2008

A jag vet inte jag...

...min lilla vrå av världen har inte gått under ännu i alla fall. Jag tror jag ger upp väntandet på undergången, vecklar ut mig igen (tar på lederna att ligga under ett skrivbord hela dan) och delar med mig av lite fototips istället. Jag har lite problem med hur man jobbar med blixten, men se, det verkar finnas en ganska enkel lösning på mina problem!



Apocalypse now?

Morgontystnaden på min blogg beror på att Expressen (ah, denna mänsklighetens trygga, pålitliga urkälla...) rapporterade om att jorden skulle gå under idag, så jag sitter mest och väntar på hur harmageddon skall yttra sig. Ska det bli en stor fet smäll? En långsam promenad in i ljuset? Eller kommer det bara bli som när man stänger av en dålig TV...? En signal som sakta,sakta krymper tills det är en pixel som till sist bara är....svart. Jag sparar dessutom lite på bloggenergin för det känns ju lite bortkastat att ösa ur sig diverse betraktelser om det ändå visar sig att ingen nånsin mer kommer att läsa vad jag skriver. Nån som vet när exakt undergången skulle ske? Hinner man med att unna sig en tidig fett- och kolesterolspäckad dessertbuffé till lunch kanske...?

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1293738/forskare-i-morgon-gar-jorden-under

tisdag 9 september 2008

Jo, jag har ju en kändisdröm.

Det är en dröm som är ganska storslagen men som kan bli sann (Som när David Letterman äntligen fick Oprah som drömgäst) eller inte (som knugens dröm om att lära sig stava). Min kändisdröm går i alla fall, som trogna bloggläsare vet, ut på att få ut Fredde Ljungberg ur garderoben. Han försöker i och för sig själv men det går så förbaskat långsamt. Jag är helt klart för en dra av plåstret-filosofi och tycker att snabbt och smärtfritt är melodin. Fredde småpuffar bara omkring. Först slutar han i landslaget, sen blir han kalsippmodell och nu, ja nu ska han börja med inredning. Snälla Fredde, kliv ut bara. Det är jättetrevligt och mysigt här i stora vida världen utanför garderoben.

Läs allt om hans nya, alternativa karriär här:

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/article3263858.ab

Hur en alldeles vanlig finsk tant kan bli en potentiell mördare

Scenario: Det är sent. Jag är trött. Mycket, mycket trött. Vi skall äta middag. Jag försöker gräva fram de små partiklarna av karaktär som min kropp kan uppbåda och bestämmer mig för att äta nyttigt. Sambon äter en underbart krämig,vitlöksdoftande pasta. Jag äter bönor. (Jag förtydligar för rättvisans skull att jag alltså valde detta CP-oproffsiga nyttighetsupplägg helt själv.) Jag äter de smaklösa små kluttarna snabbt och sneglar (läs:vrålglor) sedan suktande och dregel-tårögt på sambons tallrik. I all oskyldighet och som nåt slags försök till peppning säger han: Men du har ju i alla fall frukt du kan äta till efterrätt. Våldsamma scener far genom mitt huvud. Och alla har det gemensamt att jag i slutet badar i gräddig, vitlöksdoftande pasta.

En bra grej med det här jobbet är att vi är så himla fina allihopa!

Ja, eller att vi säger så till varandra i alla fall. Såna små saker livar upp en grå september-vardag mycket mer än man kan ana. Imorse startade vi en riktig feel good-cirkel som började med att en kollega berömde mina skor, sen skickade vi liksom bara vidare hela grejen:

Oj, vilka fina skor, och oj vad fin DU är idag då och oj vad fin Lars är idag och oj har du klippt dig och oj titta vilka snygga jeans peter har och OJOJOJ vad vi är härliga och fiiiina allihopa.

Extrem hippie-behaviour jag vet, men seriöst, hippisarna var ju faktiskt jäkligt glada också. They were sooooo on to something i tell you....! Alla NI som läser den här bloggen är ju självklart alldeles extra special ultrasuperduperfina. Men det vet ni ju redan:-)

En måndag snabbare än nike-svoooshen!

Ojojoj! Igår var en så intensiv dag så jag nästan inte hann med den själv. Klev upp kvart över 6 på morgonen.(Bara en sån sak!! Jag menar jag kliver inte upp klockan 6 annat än i två fall: På julafton och på min födelsedag. I båda de fallen är det för att jag är pirrig och förväntansfull och vill börja öppna paket och äta tårta. Det är verkligen de enda gångerna jag tycker det är rätt ok att kliva upp i griseottan.) En snabb dusch senare var jag på väg till en filminspelning. Hela dan var grymt kul och intressant på många sätt och 10 intensiva timmar senare var jag hemma. Då kastade jag mig in genom dörrn åt en dagsgammal fralla och sprang iväg till gymet. Sedan kom jag hem helt utmattad tittade på Dexter och halvslocknade i första reklambrejket så gårdagens avsnitt för mig var: introt, dexters ex kom med en kall kopp kaffe och eftertexterna. Jag antar att det hände nånting mellan de här sakerna så om nån kan/vill så fyll gärna i luckorna. Häpp så var det morgon igen och nu sitter jag här på blanka tisdagen och försöker komma ikapp mig själv. Nån liter kaffe till bara så ska jag nog vara på banan igen.

söndag 7 september 2008

Idag firar jag Birkastans dag!

Jajjemensan idag har mitt hood sin alldeles egna dag. På aos säger de att man bland annat kan prova på sumobrottning eller drejning. Sumobrottning går bort helt för det verkar bara plågsamt. Jag orkar inte börja arbetsveckan med brutna revben. Drejning däremot kanske skulle kunna vara nåt. Så länge jag slipper ta i geggamojan. Och så länge jag inte behöver trampa på den där pedalen som får leran att snurra runt. Och så länge jag inte behöver knåda till nån svajig askkopp eller vårtig kaffemugg. Men om det i övrigt går till som i Ghost så kanske det kan vara trevligt. Ja, jag ska bege mig iväg och leta efter drejarhörna nu. Ha en härlig söndag allesammans!

fredag 5 september 2008

Blindstyret Rewdboy är tillbaka!

Och det är grymt bra för då kan fredags-couronne-olympiaden äntligen fortsätta igen!

På kurs med Poobla

Poobla lär mig grunderna i actionscript. Det är inte så svårt som man tror att fatta principen faktiskt. Fick det här exemplet som jag tycker är glasklart på alla sätt:

if ("sönderBajsadAvThaifood") == 1 then { gotoMuggAndPlay("Solitaire"); }

Fifififififi....faaaan!

Jag vill så gärna se mig själv som en openminded, liberal mänska men ibland inser jag att jag nog bara är en ganska trist och torr typ. Jag får nog acceptera det för jag vill faan inte tävla med min fiffi!!!




Århundradets toppmöte!

Bolibompadraken får träffa Poobla:-D

Höstens hetaste tips!

Jag såg, jag grät, jag drack, jag segrade.

Igår gick jag och Fampan och såg SATC. Det var gråtfest från första till sista sekunden i tell you!! Klart vi behövde svalka ner känslorna med några hundra glas vin. Det funkade jättebra, vi grät inte en droppe utan blev bara fnissigare ju senare det blev och ju tommare glasen blev. Så småningom var det dax att avrunda kvällen och jag bestämde mig för att tassa hem från Östermalm.

Det är inte superlångt, men det är ändå en småtråkig halvtimme som på nåt sätt måste göras roligare. Jag hade sån sabla tur att en man var ute och gick med sin hund denna småsena timme ca 100 meter framför mig. Jag tog sikte på honom och bestämde mig för att han och jag var med i ett OS som jag var tvungen att vinna för att rädda världen. Så i min hjärna förvandlade jag honom till en sur steroid-tysk och jag själv var superhjälten som skulle rädda dagen. Jag gick snabbare och snabbare och snabbare tills jag faktiskt bitvis småsprang. Ungefär i höjd med Vasaparken lyckades jag äntligen varva honom och då vände jag mig om och log lite menande åt honom när jag passerade. Han bara stirrade. Typiskt dåliga förlorare.

torsdag 4 september 2008

Dagens absolut viktigaste nyhet!

Kort och gott: Idag fyller Visionista ååååååååår! Jag vet inte om hon skaffat nån boxadress till sin blogg, men gå genast in på visionistas.blogspot.com och fråga vart ni ska skicka alla presenter som ni bockat av från hennes önskelista på nk.se. Och skulle ni råka se henne på stan så sjung högt. Det tycker hon om. Imorse till exempel när jag skrål-sjöng så att kråkorna flydde från kvarteret så var hon alldeles storögd och tyst av beundran!

Trevliga tider!

Igår hade jag och Mags en fantastiskt trevlig vinpimplarkväll med Moncan och Daniel och idag ska jag göra en repris på vinpimplandet men även kombinera det med bio. Jag ska träffa upp Fabulous Fampan och äntligen ska jag då få se denna omtalade, must buy-känsloframkallande film Sex and the city. Jag hoppas verkligen att affärerna hinner stänga lagom tills filmen är slut. Känns som det finns en överhängande risk för att jag kommer gå bärsärkagång i sturegallerian annars...

onsdag 3 september 2008

Oj shit vilket sjukt litet barn!

Pratade med en kompis idag vars treåriga son är sjuk. Jag frågade hur illa däran han är. Kompisen svarar:

- Jo det är en ganska jobbig förkylning. Han hostar mer än en kedjerökande, finsk copy.


Stackars barn....! ;-)

Dagens ord! (Förlåt alla projektledare:-)

PL-flott 1. Fingeravtryck på datorskärmen efter en projektledare frågat "hur går det" och pekat runt. – Hela skärmen är full av PL-flott efter mötet i morse.


Källa: www.luxikon.se (naturligtvis)

Nyhetstorka á la sahara.

Jag är ledsen vänner, men det verkar inte hända så mycket spännande i de svenska medierna idag. Heller. Detta är t.ex det hetaste vår kära aftonblara lyckats gräva fram ur nyhetsrapporteringens världsomspännande hav:

Aftonbladet hävdar att Tito Beltran har könsherpes. "Fullständigt felaktiga uppgifter", säger Jenny Beltran, Tito Beltrans fru.

tisdag 2 september 2008

Jo jag har också hittat årsboka-dig-själv-länken.

Och nu sitter jag och funderar på om jag passar i överdrivet mycket brunkräm och solarietimmar eller om jag istället ska satsa på att försöka hitta min inre mikrofonfrisse-nisse.



Septembertisdag

Jag har försökt skumma genom alla nyhetssajter och där-det-händer-sajter för att vaska fram guldbitarna åt er läsare. Idag verkar det dock vara en tämligen händelselös tisdag på många fronter. Däremot fick jag ett mail av en kompis med tidiga bilder på 2009 års kjolmode. Det här är helt i samma stil som de låååågt skurna jeansen med inbyggd string som Rewdboy bloggade för rätt länge sedan. Jag vill påpeka att det alltså är kjolar med motivtryck så det är inte själva kjolbärarens derriere vi skymtar. Ja-a vad tycks hör ni...?

måndag 1 september 2008

ramadan, mat hela dan?

Idag börjar fastemånaden Ramadan. Hur exakt gör man i Sverige när man ska ramadera sig i september undrar jag....? Tanken är ju alltså att man inte ska äta någonting mellan soluppgång och solnedgång jess? Men här finns ju ingen sol. Alls. Betyder det att man får äta:

1.) nån gång i juni nästa gång?
2.) dygnet runt?

Dagens buzzword"Ont i fettet"

Igår var jag ute på Värmdö och grillade. Saken är att min mamma aldrig kan hejda sig och göra normala middagar utan det urartar alltid till nån slags 15-rätters bulimi-buffé. Man sitter och knör ner mat medan mamma ivrigt hejar på med finsk brytning. "Måste eeeta meeeera, ni eeeter so liiite stackas paaarn". Till slut måste även hennes gräns ha blivit nådd och med magsmärtor och fortfarande en halv gräddtårta kvar på bordet så myntade hon det fantastiska uttrycket: "Ont i fettet". Det är faktiskt precis vad man har efter en dag där ute. Jag har faktiskt lite ont i fettet fortfarande...;-)