tisdag 29 juli 2008

Jag är wokad.

Hej vänner! Jag ber om ursäkt för mitt knappa bloggande men som ni förstår så gör kombinationen av semester och solgass att jag tillbringar ungefär noll minuter vid datorn. Jag hasar mest omkring på stan i lemurtempo och låtsas att jag tycker det är skönt att bli solwokad... I helgen var jag på sommar på Odenplan med Jox, Jonas, Magnus samt Lotta, en hyvens tjej som pluggat annorstädes men nu flyttat tillbaka hit till hufvudstaden, framsidan eller framstjärten beroende på hur man ser på det hele. ;-) I söndags var jag med vänner på fjäderholmarna och där satt vi i gasset och åt och drack och drack och åt. Aftonen avrundades med rosé på pontus by the sea. I afton ska jag på galej med killarna på bilden här nedanför och det fortsätter vi sen med veckan ut, eftersom pridegalejandet drar igång på allvar imorrn. Så, jag varnar redan nu om att det kan bli lite fattigt med bloggeriet den här veckan (också) men en och annan bild ska jag nog kunna bjuda på så håll utkik här och även på: www.mobilblogg.nu/bierbie.


Om man nån gång vill ha årets glass-ranson på en och samma gång så är Fläskberget på Fjäderholmarna ett fett tips....


Mannen till vänster i bild fyller år i övermorgon så grattilera ordentligt vettja! Vi smygfirar dock litegrand redan idag. Varför? För att vi kan.



V som i vinstol.



På bilden:Mari och Nina. Nina, till höger i bild, fyllde år och berättade även i förbifarten om den lilla "detaljen" att hennes kille friat på semestern. Mycket sol och skålande blev det.




lördag 26 juli 2008

Bildbevis efterlyses!!

Igår bloggade jag ju min outfit och påstod att den var mer urringad än nån av gustafs tishor, remember? Well, tydligen hade jag fel. Detta sms kom från sagda man: "Jag har faktiskt en t-shirt med djupare urringning än din klänning." Nån som har bildbevis på detta?? MMS:a eller maila mig i såna fall! Jag hittade en hyfsat bra bild där han i och för sig ser lite karmaslampig ut men djupare urringning än min klänning? Näääää.

Invigningsbilder!

Jag är lite för bakfull för att skriva nånting begåvat idag så ni får ett urval gal(n)a-bilder att skratta åt istället. Var så goda!





















fredag 25 juli 2008

Invigningsoutfit!

I afton ska jag alltså till ett ställe där det bara är fullt med gaylords, det vill säga ingen bryr sig ett skit om vad jag har på mig eller hur jag ser ut. Men, och det är ett stort men, det är ingen ursäkt för att strunta i vad man tar på sig. En sann fashionista är nämligen uppklädd i alla situationer. (Blåbärsskogen är faktiskt det enda acceptabla undantaget. Man behöver inte ha på sig fina kläder på ställen där det finns mer älgbajs än människor anser jag.) Jag har därmed tagit på mig en dress som stramar överallt när jag sitter ner och som är mer urringad än nån enda t-shirt min kollega Gustaf äger! Det är ett hårt jobb att vara fashionista men någon måste ju göra det. Ha en trevlig kväll och en underbar helg allesammans. Det ska bli ännu varmare tydligen så ut och njut!!


It begins!

Idag inleds en tio dagar lång glamour-extravaganza, kallad europride. Det innebär att jag kommer ha på mig kulörta epilepsiframkallande outfits och spendera en himla massa tid i champagnetält på söder. Just idag ska jag dock inte till söder för invigningen ska faktiskt vara på Skansen. Om det kommer tiotusen tyska läderbögar dit vet jag inte, men det kommer i alla fall en indisk prins och invigningstalar och det kommer finnas en finsk discokula i publiken.

torsdag 24 juli 2008

Allting är så enkelt på sommaren.

Man går bara ut och sätter sig på en sten och det räcker för att man ska känna sig lycklig.

onsdag 23 juli 2008

Heemmaaa i stan igen!

Magnus han säger att han får ont i ryggen av att resa. Han tycker det var mycket skönt att komma hem.


Jag får inte ett dugg ont i ryggen av att resa. Men jag håller med om att det är skönt att komma hem.


Semesterdramatik!

Plötsligt, vår sista dag i Malmö, sade Magnus: Vi kanske inte ska shoppa idag? Se vad arg jag blev!


Sen sade han att han bara skojade och så gick vi till närmaste affär. Ja si, då blev jag gladare igen. Jag är en enkel mänska jag.


tisdag 22 juli 2008

nedkopplad och avkopplad

Ja då har det gått ett par dar sedan jag bloggade. Jag har egentligen ingenting att skylla på rent tekniskt, för uppkopplingen funkar finfint överallt. Det är mer jag som slutat funka. Jag har glidit in i en total semesterlunk och går mest omkring och flinar medan jag håller antingen i en kaffekopp eller ett vinglas. Här nedan har jag fått vin i Malmö. Mycket fin stad.

söndag 20 juli 2008

Den lilla havfrulainen

Är man vid havet och dessutom nära Danmark så är det obligatoriskt att försöka hitta en relativt sittvänlig sten, vika ihop sig och imitera den lilla havsfruen.

lördag 19 juli 2008

Troll! (Obs! Känsliga city-tittare varnas)

Jag måste blogga de här anti-chicfotona för annars kommer ingen tro mig. Här nedan ser ni alltså mig. Jag är på ett ställe där det inte finns en endaste klädboutique men däremot skitmånga träd. Det heter skog.


Det här är min sambo. Han har tagit skogsmodet till en helt egen nivå. Jag tror den här forestslacking-trenden kan bli stor 2009.

fredag 18 juli 2008

Jag ska på herrmiddag.

Jajemensan, då är det dags för ytterligare ett årligt återkommande inslag. Jag har mycket att fixa med innan det är dags att ta sig till herrmiddagen så dagens inlägg blir mest ett schema för att ni ska se hur det går till. Bildbevis i massor utlovas senare. Dock bjuder jag redan nu på grymmaste vodkaflaske-etiketten ever. Se bild under schemat.


Körschema herrmiddag 2008:

Klockan 11.00: Magnus åker iväg med flera kassar sprit. Jag får göra vad jag vill, dock inte följa med.

11.00-13.00: Herrarna äter smörgåstårta, spelar valfritt xbox-spel, dricker sprit.

13.00-15.00 Herrarna övergår till att enbart dricka sprit

15.00: Vi vanliga dödliga har tillåtelse att anlända. Så jag anländer. Om ni någon enda gång i ert liv anlänt spiknyktra till en tillställning där alla redan är på väg att bli karate-packade, ja då vet ni känslan.

15.00-till gryningen: Sprit drickes, macho-OS inleds, kraftmätningar görs. (Förra årets machotest var att plocka upp en liten, liten påse från marken med munnen medan man stod på ett ben. Ja. Det är helt sant.) minnen diskuteras. östersjöfestival besöks och mer sprit drickes.

Ja ni hör ju. Busy day det här. Nu ska jag springa iväg och shoppa litegrand inför kvällen. Ha det bra allesammans. Where ever you are. Tataa!


torsdag 17 juli 2008

Och sen fick jag syn på några bekanta profiler!

Har ni sett! Det är ju killarna som brukar stå utanför Åhlens city och freestyla på panflöjt.

Man får se mycket exotiskt!

Till exempel en husvagn som är färgkoordinerad med bilen. Bara en sån sak!

My name is Monet. Päivi Monet.

Igår tillbringade jag största delen av dagen i en bil, men lite annat hann jag också med. Vi stannade bland annat till strax utanför Växjö och körde nåt slags improviserad stomp under ett vattentorn. Helt stört, men roligt. Det räckte med att stampa med foten en gång i backen så ekade det så infernaliskt att man kunde tro att en elefanthjord körde riverdance. Klart galet! Sen hann jag ju med att köpa mig en digitalkamera i Jönköping också. Kameran är en helt basic digitalkamera så det är inget extravagant med den, men vad jag inte visste var att den väckte en pretentiös artsy-fartsysida hos mig som jag inte visste att jag hade. Jag krälade omkring i svärföräldrarnas trädgård hela kvällen igår och tog närbilder på i stort sett varenda blomma de hade. Varenda bild såg ut ungefär likadan ut. Se exempel nedan.

onsdag 16 juli 2008

My dongel is my homeboy!

Det är väl så att man inte kan sakna saker man aldrig haft, men nu när jag sitter i baksätet på en bil och bloggar, då undra jag hur i h-vete jag kunnat klara mig utan trådlöst nätverk så här länge! Jösses, vilket hallelujamoment jag just hade när jag insåg att jag kan baksätesblogga! Med lite tur så kanske digidiva-bloggen inte behöver hålla semesterstängt i år överhuvudtaget! To be continued....

tisdag 15 juli 2008

Yonaaaaaaz!!!!!!

Kolla in vilken gräsklippare! (Det är förresten inte nån av snubbarna utan stålfåret mellan dem.) Skaffa gräsmatta. Genast!


(Förklaring till er andra: Yonaz älskar får)

Stockholmstips!

Om ni befinner er i hufvudstaden nu på torsdag så rekommenderar jag (varmt) att ni går och kollar på Fannys lunchgig i Kungsan. Där kommer finnas plenty muzak, möjlighet att köpa öl på krogarna runtomkring och med lite tur kanske det blir sol till och med. Missa inte!

Tider och sånt praktiskt kan du läsa om på: http://utanpapper.blogspot.com

Timmar kvar till semester!

Vänner och fans! Nu går jag på semester om ett par timmar. Därav bloggtorkan eftersom jag går omkring och tänker mer på vad jag ska packa med mig än bloggämnen. Det kräver mycket tankekraft att bestämma sig för vilka kläder som måste stanna hemma och vilka som ska få följa med på resan. Direkt imorgon bitti inleder jag min grand tour Sweden med att bila ner till Blekinge och östersjöfestival. (Japp det är lika galet som det låter:) Sedan blir det några shoppingdagar i Malmö och troligen några soldagar på Gotland. Vi får la se vad som händer. Jag tar med mig min nya bärbara och kör mobil uppkoppling så mycket jag kan, men garanterar inte nån konstant svada av blogginlägg. Däremot kommer det förmodligen, precis som förra året, finnas en del bilder att spana in på min mobilblogg under resans gång. Länken dit är:

www.mobilblogg.nu/bierbie

Och apropå bilsemester: Om det är fler av er som ska bila så tänk på att välja låtar där ni förstår innehållet:-)

måndag 14 juli 2008

Grattis på födelsedagen Victoria!

Idag blir allas vår kära kronprinsessa ett år äldre igen. Hade hon varit en windows-version så hade hon alltså utkommit i version 3.1 nu tror jag. Det är inte det sämsta. Innehåller mindre buggar än knug 1.0 och har stavningskontroll inkluderat. Den stora frågan jag har är nu: Jag fick inte komma på din pappas kalas, men du ser väl i alla fall till att ordna med storrabadaj Vickan?? Jag har en fantastiskt fin klänning jag gärna vill inviga och eftersom jag går på semester i övermorgon så är jag på alldeles strålande humör. Jag tror helt enkelt att jag skulle kunna liva upp ditt galej mer än alla Nippar, Noppor och Ploppar sammanlagt. Vi ses ikväll va...? Tataa så länge!

Besatt!!

Ja jädrar ja. Avrundade söndagkvällen på ett lite ostrategiskt sätt genom att titta på en rulle som heter Besatt. (Originaltitel:The exorcism of Emily Rose) Insåg redan när jag gick mot sovrummet att det skulle gå åt h-vete med sovandet. Jag vågade inte blunda överhuvdtaget för jag var rädd för vad min hjärna skulle skapa för avgrundsmonster. Kom dock på ett fenomenalt trix för att lugna nerverna! Om man nynnar på den ulliga, gulliga genomsnälla signaturmelodin till barbapappa 3-400 gånger så somnar man faktiskt ganska bra sen och drömmer mest fluffigt och rosa.

Sista helgen före semestern!

Nu jobbar jag bara imorgon också och sedan är det dags för tre veckor ledigt, yey! Helgen som gick var lugn och skön. På lördagen gick jag Kungsholmen runt vilket är ca en mil. Det var fantastiskt att fnissa och titta på sommar-Stockholm för det är så olikt resten-av-året-Stockholm. Några exempel:
Det är plötsligt helt ok att ligga i stan och drälla i neonrosa speedos.
Det är tydligen ok att äta på restaurang i bar överkropp.
Det är ok att vara salongsberusad klockan 11 på förmiddagen.
Det är ok att shoppa i sina tvättstugekläder för man kan ju bara "blend in" och låtsas att man själv också är omedveten turist.

Ja, ni hör ju. En avslappnad stämning lägger sig över stan som är svår att inte bli smittad av. Att det varit strålande solsken hela helgen gjorde inte det hela sämre heller direkt.

På söndagen åkte vi ut till fantastiska Bro Hof slott och åt en lunch på den soliga slottsverandan. Jag skulle kunna vänja mig vid att bo på ett slott faktiskt....



fredag 11 juli 2008

Svenska ordspråk del 1.)

"Kasta sten i glashus"

Den här mannen säger att JAG ser kokobäng ut....



bra lunch=snel päivi

UND:




JETEKLAD OK SNEL PÄIVI!!!

Trevlig helg på er allesammans! Olé!

träna hjärna med höna pöna

Det är högst oklart hur det gick till men plötsligt en dag upptäckte jag att jag var gravt beroende av chicktionnary. Gå in på www.shockwave.com och spela genast. Ni kommer förvandlas till kylling-junkies innan ni vet ordet av!

Mitt kändisskap växer!

Nu är jag snart lokalkändis i Skåne. Gå in på denna sidan och se om ni hittar en film med en känd profil...

http://www.skanemejerier.se/sv/Videotavling


Jag ser såååå mycket fram emot att bli emottagen som diva och filmstjärna när jag anländer till Malmö om dryga veckan.:-)

Jag går därför vet jag att jag finns.

En gång för länge, länge sedan hade vi stegräknartävling på jobbet. (I våras) Jag har ända tills nu fått lite gåshud och kväljningar bara jag har tänkt tillbaka på den, men så fick jag igår för mig att jag kunde ta en liten prommis. Jag menar hur jobbigt kan det vara att gå lite egentligen....? Så jag gick. Och gick. Och gick. Faktiskt i timme efter timme ända tills jag till slut varvat hela stan. Och nu känns det som att jag var uthyrd piñata till hells angels igår. Jag kan knappt sitta smärtfritt och det här inlägget är skrivet med parkinsondarriga små korvfingrar. Well, jag får trösta mig med att det vankas glamourlunch om sisådär en timme. Det borde man ju mjukna av.

torsdag 10 juli 2008

Modeångest

Jag har sagt det förut, men jag säger det igen. Jag kan inte för mitt liv fatta hur chinon aka bullf**tebyxan kunde slå genom så stort. Första gången jag såg dem skrattade jag ihjäl mig. Nu när i stort sett alla har dem så har skrattet fastnat i halsen och jag bekymras mest över varför folk VÄLJER att ha på sig dessa styggelser.

Nu har jag, som den modemedvetna bloggare jag är, redan börjat ha grav ångest inför nästa år. Jag menar, kunde bullf-brallan slå genom i år finns det inte längre några barriärer. Tänk om nästa år är the year of the cameltoe?? Jag har för säkerhets skull redan börjat surfa efter bra ställen att emigrera till. Ulan Bator verkar ligga lagom långt borta....

Jag är ett multistil-kvinns

Ena dan klär jag mig som en äppelplockar-pöjk, nästa som någon som ska åka på medeltidsveckan i Gotland och igår slog jag till på trucker-rocker-look. Till vänster i bild: Säng där jag lite nödtorftigt slängt på ett täcke. Till höger: Zombie-blomma, dvs nästan död.


onsdag 9 juli 2008

Rewdboy, den jäveln!

Min bloggarkollega/konkurrent Rewdboy är roligare, har fler fans och får mera credd. Jag är desperat. I desperata tider tar man till desperata knep och det är således dax för min andra sexnovell. Idag tänkte jag prova den tyska 70tals-stilen. Den är lite mer pang på än harlekin-stilen så nu blir det åka av!

Novellens namn: Heidi får wurst.

Deltagare: Hansi, Uli och Heidi

Handling: Heidi går omkring hemma. Hon är lite uttråkad och klär därför av sig naken på överkroppen. Man gör så i Tyskland. Hon blir hungrig och ringer till närmaste Wursteria för att beställa hem lite mat. Någon minut senare ringer det på dörren och där står Hansi med en knackewurst inslagen i papper. I bakgrunden hörs sån wacka wacka-gitarr á la 70-talsporris. Här kommer novellens första dialog av två. :

Hansi: Vill du ha wurst?

Heidi: Jaa, jaaaa, jaaa

(Dialog 1 slut)

Heidi tar Hansi i handen och leder in honom i sovrummet. Där får hon titta på en helt annan wurst.

Hansis vän Uli sitter kvar i wursteria-bilen och börjar undra vart Hansi tog vägen. Han går alltså och ringer på dörren. Heidi öppnar. Den här gången är hon naken överallt. Hon tar Uli i handen och leder även honom in i sovrummet. Nu följer den andra dialogen:

Hansi & Uli: Vill du ha wurst?
Heidi: Jaaaa Hansiii, jaaaa Uliii.

Wacka-wacka-guran spelar på i bakgrunden.

Några minuter senare är det klipp till ytterdörren. Hansi och Uli knäpper sina skjortor och går tillbaka till bilen. Heidi tittar skälmskt in i kameran och håller i den pappersinslagna knackewursten. The end.

Gårdagens outfit!

Min bitterhet över vädret igår hängde mest ihop med mina skor. Det är sjukt oskönt att gå omkring med fötterna inbäddade i ett halvt akvarium. Övrig outfit synes på bilden nedan. Och ja, jag är medveten om att det är både obäddat och ostädat runt mig,men det är för att jag är en ärlig bloggare. Jag arrangerar mina bilder så litet som möjligt för jag vill att de ska andas lite dokumentär mode-dogma. Tunikan (som jag tycker är helt fantastisk!) kan med lätthet användas som klänning om man är modig och ohämmad av sig. Endera dagen ska jag vara så modig och ohämmad!

tisdag 8 juli 2008

En hobby jag har...

...är att samla på bilder av fula djur. Ja, bara bilder, jag vill inte ha några fula djur omkringhasandes hemma. Det vore ju traumatiskt. Jag har i alla fall under årens lopp samlat på mig bilder på ena riktiga ooglies! Översta bilden är mitt favvo-fuldjur för tillfället. Längst ner är en bild på Sam, vald till världens fulaste hund flera år i rad. Tydligen en väldans kelig och go varelse, fast han ser ut som en rymdnakenzombie tagen från vilken scifi-skräckis som helst.



Man gör sig till så himla mycket i onödan.

Nu har man preppat sig själv och sin garderob i månader inför denna magiska stundande årstid: sommaren. Man köper linnen, nätta små skor med öppen tå, korta kjolar, tunna klänningar, kortärmade små koftor, shorts och gud vet allt. Och egentligen behöver man enbart och endast tre plagg i det här landet för att klara av alla årstiderna:





Dr Jekyll & Mr Hyde?

Denna tisdag är lika pisstrist och gråkall som måndagen. Jag vill gärna sprida solsken över alla era dagar så därför hoppas jag på att nedanstående video ska lysa upp er dag litegrand. Den fick i alla fall mig att flina ordentligt! :-D

måndag 7 juli 2008

Wonderful, bloody monday!

Kommer hem och slözappar lite mellan kanalerna på tv:n. Och så till min enorma glädje förvandlas denna regngrå måndag till en färgstark måndag. En illröd, blodröd splattermåndag. Dexter är tillbaka ikväll 22.00. Happy happy, joy, joy!!!!




Regina Lund + Finskt smör = Säälek

Regina Lund är som vi alla vet ett creddigt kvinns som gärna vill framstå som djup-filosoferandets anmoder. Att göra så banala saker som reklamfilm tänkte hon att hon gör i ett annat land. Någon borde nog berätta för henne att den här flugan kallad "internet" når över landsgränserna.....





Tack för tipset Poobla Ytterlid! :)

Det här är banne mig det finaste jag sett!!!

Två personer som uppfostrat en lejonunge släpper ut det halvvuxna lejonet i det fria i Afrika. Ett år senare vill personerna åka och hälsa på den nu vuxna lejonhannen men blir varnade av alla att lejonet inte kommer att komma ihåg dem. Så här gick det:

Dagens underligaste fråga!

Kollega: (Som jag för övrigt känt i typ 10 år) Du, det finns väl inga ä:n och ö:n på finska?
Jag: Har du aldrig reflekterat över vad jag heter?? För er som inte vet så heter jag Päivi:-)

En färgstark helg går över i en grå måndag

Då menar jag bokstavligt. Jag vaknar till en grå och regnig stockholmsmåndag efter att knappt ha stängt ögonen. Jag såg Cloverfield på kvällen och sen var det bara att säga adjö till sovandet och hejsan till hjärnspökena. Helgen har varit skoj på alla sätt och vis. Grillning hemma hos yoakeem och yonaz på lördagen och igår kom Maggans lillebror och hälsade på så vi gick omkring på stan för att han ville shoppa lite. Han köpte ett par jeans. Jag som absolut inte skulle köpa ett skit kom hem med en bärbar dator. Så kan det gå när haspen inte är på. Hur som helst, lite regnigt och grått väder ska inte behöva göra veckan tråkigare än helgen. Därför bjuder jag på en finfin styrdansbild som är festlig, fryntlig och folklig.

På bilden synes två tango-mongon som använder hela innergården som dansgolv. Fast det är styrdans så är dansörerna ganska ostyriga. Man ser tydligt att mannen till höger i bild försöker fly innan han blir överdansad. Det är ett ganska ovanligt sätt att dö på, men på vårt jobb är risken ganska överhängande om man inte är försiktig. Tango á la ångvält visar ingen hänsyn för någon. Det finns bara en princip: The dance must go on!


fredag 4 juli 2008

"Gillar hon inte det ena, kanske hon gillar det andra..."

Fick alldeles i denna sekund två mail. Kommer spontant att tänka på ordet helgardering.

Det ena var ett förhandstips om Energy-partaj på Stureplan.
Det andra var ett förhandstips om att Christer Sjögren ska uppträda på Grönan.

Jag känner att jag måste ge mig ut i solskenet och begrunda det här.

Ha det härligt i solskenet ni med och tänk på att dricka mycket i värmen. Vad exakt ni dricker för något lägger jag mig inte i. ;-)

Trevlig helg!

Snilleblixt!

Eller nåja. Men jag sitter här och är lite för varm och lite för mätt efter lunchen. Jag tänker att jag ska låta hjärnan softa lite. Kollar in lite skvaller (läs aftonbladet) och börjar fundera på hur mycket av allt man läser egentligen är sant. Förmodligen är ju 98% rykten som blivit antaganden som sedan på nåt sätt blivit "sanningar" bara för att man kört det genom en tryckpress. Och det är då det blixtrar till! Plötsligt vaknar min stadsplanerande del av hjärnbarken till liv! Vore det inte skoj med en väg som faktiskt heter Ryktesvägen?? Tror ni inte det skulle krydda till saker lite i vilket svennebanan-villaområde som helst? Tänk er valfri överförfriskad grillkväll hur dialogen skulle kunna gå:

- Men Inga-Britt då!* Det kan ju bara inte vara sant att Ulla fick till det med Ingvar bakom staketet. Hur har du fått reda på det här??
- Ryktesvägen.

*Av någon anledning är Inga-Britt ett svennebananvilla-namn för mig. Analysera det den som kan!

Äntligen!!!!

Här kommer äntligen en produkt jag längtat efter. Man skulle kunna säga att det här är för mig vad Iphone är för många andra. Väntan, längtan, och så blir det till sist julafton. Nu kan barskåpet också se mer ut som rymdskrot än plain, färglös systembolagshylla. Hej paljettvodka, hej lycka....!

The 4th of july!

Idag är det inte vilken fredag som helst utan det är fredagen den fjärde juli. Det är inte bara namnet på en film Tom Cruise är med i utan USAs independence day. Att de firar som galningar där borta råder det inget tvivel om (moxie swedeheart berätta gärna hur ett klassiskt amerikanskt firande går till borta hos dig i lala-land) men i denna globala värld så ska vi väl alla kunna fira varandras högtider? Jag är helt för att sno allas festdagar!:) Om man alltså vill ha en lite amerikansk touch på sin fredagsfest torde följande saker vara obligatoriska:

-budweisers, burgare, coleslaw, fyrverkerier, clowner, gräddtårta, förkläde som det står "bbq-king" på, vaxdukar och en swimmingpool. Har man dessutom möjligheten att bjuda en amerikan så är det pricken över i. Då kan man efter 12 budweiser och lika många burgare börja bryta som Victoria "vahetterrdeinswedish" Silvstedt och ändå känna sig skitcool. Happy fjärde juli på er allesammans!

torsdag 3 juli 2008

Ta del av kungliga bratakademins danskurs!

Det är lite som stompa med Leroy fast för stekare. Lär in koreografin noga så det inte uppstår några pinsamma ögonblick i Troppan i sommar!

Min första sexnovell!

Det här är nånting som jag är total nybörjare på så jag får experimentera lite för att hitta en stil jag kan känna mig hemma i. I denna första novell provar jag Harlekinbok-greppet så får vi väl se hur mycket ni går igång på det. Here goes!

Novellens titel:
Prinsen i den vita rocken.

Novellen:
Hon städar sjukhuskorridorer. Alltid osminkad, men ändå obegripligt vacker. Läkaren möter henne i korridoren. Deras blickar möts. En gnista tänds. Han tar varligt hennes hand i sin. Världen slutar existera. De går in i närmaste städskåp. Hans kärlekspåle möter hennes passionsblomma. Allt blir stjärnor, fyrverkerier, paket och raketer. De lever lyckliga i alla sina dar. The end.


Stay tuned for the next theme. Soon, on a blogg near you!

Hummerafton i Norén-anda

Sex vuxna och ett barn beger sig till Patten för att äta hummer.
Barnet blir ledset.
Barnet och föräldrarna går hem.
Det är fyra personer kvar.
En person beställer förrätt.
En person beställer vegetariskt.
Ut kommer 4 humrar.
Det kommer inget vegetariskt.
Det kommer ingen förrätt.
4 humrar åker ut igen.
Det kommer inget vin.
Det kommer en servitris och säger att vinet är slut.
Det kommer en annan servitris och frågar om jag fått mat. Jag säger nej. Servitris går sin väg.
Förrätt kommer.
3 humrar kommer tillbaka.
Fortfarande inget vin. Och ingen vegetarisk mat.
Vi får beställa vin. Vin kommer till slut.
Ingen vegetarisk mat.
Alla är nästan klara. Jag undrar om jag ska få någon mat.
Det kommer ut en kall, skrynklig cannelloni.
Jag äter halva. Den är äcklig. Jag är arg. Jag vill inte vara på patten mera.
Vi går. Vi är alla hungriga. Vi dricker drinkar längs med hela vägen från slussen till vasastan. Vi är fortfarande inte mätta. Men vi är lite fulla. Och till slut också ganska glada.

onsdag 2 juli 2008

Gammal som gatan, skoj som satan!

Okej den här lilla mojen har cirkulerat på nätet sedan tiden kring big bang ungefär, men jag tycker fortfarande den är aslajbans! Skriv vad sjutton du vill och få det uppläst med finländsk brytning. (genom att trycka på knappen "Kuuntele puhe" efter att du skrivit valfritt budskap) Du kan dessutom välja mellan att låta som kalle anka eller en robot. Det här är ett jädra bra sätt att fnissa bort en regnig eftermiddag på. Självklart kan du skicka meddelanden till kompisar också. Perkele pra krejj vetty.Prova fort!

http://www.mikropuhe.com/demo.asp

11-3= Inte 8?

Dagens märkligaste ekvation inträffade vid lunchtid idag. Vi skulle äta sushi hade vi tänkt. Eftersom vi vet att det brukar bli en helskottas kö vid sushistället försökte vi vara lite smarta och förbeställa. Så när jag ska beställa min vegosushi finns det bara en 11-bitars. Så mycket makirullar orkar inte jag möla ner utan att kaskadkräkas så vi frågar artigt om det går bra at få 8 bitar istället.
De svarar: "Nej, det går inte. Vi kan inte göra 8-bitars sushi "

Så, vänner, hur går den ekvationen ihop? Är det alltså omöjligt att låta bli att lägga 11 bitar på tallriken? En sushi-mästare med värdighet kan inte hejda sig vid endast 8 bitar? Är det på nåt sätt som att försöka stoppa en nysning när det redan börjat killa i näsan? Eller som att sluta kissa halvvägs?


Sushistället var för övrigt Hattori. Kom ihåg: 8 bitar=Inte funka....