måndag 30 juni 2008

Kungliga tekniska, pungliga tekniska

Nee jag har inte gått på KTH. Jag behöver inte det. Se vilken kreativ och teknisk talang jag genast uppvisar när mobilladdaren börjar glappa. Raskt sliter jag fram en glittrig hårsnodd och allt är harmoni igen. Nasa, jag har en hotmail-adress ni kan höra av er till. Jag är redo att börja bygga morgondagens flygfarkoster känner jag!

Bara för att liva upp måndagen lite

Inget konstigt med den här bilden egentligen. Det är en helt vanlig morgon vid frukostbordet. Men av nån anledning så blir man lite fnissig när man kollar på bilden.

fra, fra, frack!

FRA avhandlas flitigt av alla och överallt. Det är bra det! Det här ska banne mig inte få passera under tystnad. Nu har en politiskt aktiv undergrupp valt att ryta till ordentligt. Därför anordnas en champagne-protest som börjar utanför riksdagshuset och som fortsätter långt in på småtimmarna på Caféet. Vilka som revolterar?
Stekare mot FRA så klart. Bara att checka in gruppen på fejan:)

Förlåt x 2

På nyheterna imorse konstaterade de att vi egentligen har ett finfint högtryck över hela Sverige, men att det kommer sabbas på grund av ett regnväder som Finland skickar hit på nåt sätt. Förlåt.

En grej som garanterar skyfall á la tropiska monsunregn är när jag tar på mig lite extra somriga kläder som kort klänning, kortärmat och öppna skor. Det här vet ju jag egentligen. Men ändå envisas jag med att ta på mig sommarstass. Förlåt för det med. Jag lovar att klä mig i sämsskskinn och björnfällar från och med imorgon så att den där riktigt sköna sommaren kan börja.

Häj då macken!

Igår lärde jag mig en ny sak. Det är att ordet mack är en sammansättning av initialerna på de gubbarna som dominerade bensinmarknaden under tidigt 1900-tal. Jag har ingen aning om vad jag ska göra med den här informationen. Så jag delar med mig. Ni som har bilar kanske kan gå in på nån bensinmack och föra det vidare? Medan ni tankar och köper underliga sommarkit (som alltid bara finns på mackar) kan ni ju lika gärna passa på att impa på personalen. :-D

Rätt och slätt rätt.

Helgen var bara rätt på alla sätt. Det fanns hot om regn som aldrig dök upp så förutom att Kent Thåström var en fantastisk upplevels som sådan så blev det ännu bättre eftersom det var en fantastisk somarkväll och hela Zinkens IP var på sitt allra bästa humör. Klart det smittade av sig hela vägen upp till scen och Kent var så glada och spralliga att de tackade som fan efter varje låt. Bokstavligt, de sade verkligen "tack som fan". De var så till sig i trasorna att de till och med bjöd på en låt som inte var riktigt klar.

På söndagen blev det middag ute på Värmdö med färskpotatis och mammas egenodlade sallad. Ensemblen kompletterades med fläskfilé till karnivorerna och vegobiffar till herbivoren. Självklart var det jordgubbstårta till efterrätt. Svensk sommarklassiker till söndagsmiddag med andra ord. När jag kom hem så gjorde jag precis som 98% av svenskarna och kollade på EM-finalen. Och vilken final sen! Det var målfattigt men händelserikt! Tapas mot terminators! Hola mot guten tag! Weissbier mot Sangria. Och visst förtjänade spanjorerna att vinna. Jag hade nu ingen sangria att fira med men en liten spontan-flamenco rev jag av i vardagsrummet i alla fall. Olé!

lördag 28 juni 2008

Recept på en bra lördag

Om en alldeles liten stund ska jag ge mig ut på shopping-spree med min käre mor och bror. Senare blir det middag och lite drinkar med Jocke, Jonas, pojkvän och syster yster. Till sist är det dax för Kent Thåström-konsert. Bara det låter bli att regna kommer det här bli en toppenlördag!




fredag 27 juni 2008

Mental status

Buzzwords: Sommarfest med jobbet, sprit, mat, mera sprit, ännu mera sprit, toppat med lite mera sprit.

Mental status igår: Queen over f*cking everything

Mental status idag: Fyfanvadsolenskinerochallajävlarjoggar.

torsdag 26 juni 2008

Men hur f*n är jag skapt egentligen??

Jag var och skulle köpa mig en jacka häromdagen. Det var svårt. Jag provade alla modeller i alla storlekar men ändå var det en liten, liten detalj som aldrig riktigt funkade. Så nu har jag börjat undra ifall jag kanske inte härstammar från apsläktet ändå....



Jag?

Tyrannosaurus Rex?


Fotograf: Eeeee-riiiiik.

Are you lonely tonight...?

Då tipsar jag om denne kille med öppet sinne som också söker sällskap. Kanske att ni kan slå era lyckliga pösar ihop:-)



(Tack för bilden Virren:-)

Flööö

Inte orka skriva. Jag visa bild, ni titta bild, ni fattar varför inte orka skriva.


Igår:



Idag:

onsdag 25 juni 2008

Man vet att man kan lita på sin frisör när...

...han stänger hela salongen för att gå och se Sex and the city i studiesyfte. (en miljon pluspoäng!)
...bokar en lyxig weekend i Paris för att se Madonna.
... fönen är så gjuten så den ser ut som en förlängning av armen.
...när han försöker få mitt Svinto att bli lite mer Jackie Kennedy. Och nästan lyckas.
...bjuder på cappucino.
...anordnar rosévinsbrännboll.

Jag ska aldrig byta frisör. Aldrig, aldrig, aldrig, aldrig!

Inofficiellt personbästa!

Igår gick jag en promenad efter jobbet. Jag blev under tiden väldigt trött, väldigt varm och väldigt hungrig. Faktiskt så hungrig så när sambon ringde på mobilen hade jag bara morranden och vokaler kvar i kroppen. Det blev ett kort samtal och väl hemma är det första han säger: Det finns färdiga mackor till dig i köket! Fortfarande ganska grumpy hugger jag glupskt in på smörkisarna. Vad jag inte vet är att Maggan sätter igång ett tidtagarur i samma sekund jag tar första tuggan. Resultat? Efter exakt 4 minuter och 29 sekunder dansar och sjunger jag igen. Om jag äter en chokladkaka nästa gång kanske jag kan halvera tiden. Guinness rekordbok, here I come!

tisdag 24 juni 2008

Allsångspremiär idag!

Visst sörrni idag smäller det. Nu kanske inte detta är en världsviktig nyhet i jämförelse med att halva östersjön är död eller världssvälten men något måste man ju göra nu när EM är över för vår del. Jag erkänner direkt att jag brukar vara halvstammis på detta spektakel varje år. Men jag tillhör mer skaran som gillar att åka dit och dricka vin på en picnicfilt. Jag är alltså en glad amatör jämfört med allsångs-eliten.

När jag spanade in morgonnyheterna vid 8-snåret i morse så hade kön av hardcore-stammisar redan börjat ringla utanför Skansen. De tar det hela på så satans stort allvar så man faktiskt kan åka på gruppstryk om man försöker sätta sig på den pinnstol som de tjingade redan 1979. Kan vara bra att veta om ni skulle få för er att ta er dit nån gång i livet. Sång är trots allt roligare än stryk.

måndag 23 juni 2008

Glömde blogga en viktig midsommarbild!

Maggan och Märta ståtade i sina folkdräkter, rev av ett gäng klassiska dängor och höjde stämningen rejält runt midsommarstången. Vi var alla mycket glada och imponerade. Och lite, lite rädda.

Mina kollegor är ett giftaslystet släkte.

För sisådär en vecka sen kom vår käre Poobleroid hem från San Diego där han gifte sig med sin älskade Susi-Cute. Så nu under midsommarhelgen var det Pelle J:s tur att gå och bli en ärbar man. Naturligtvis vill jag framföra mina hjärtligaste gratulationer. Själv fortsätter jag leva i synd ett tag till.


Peter och Susanne. Bilden formligen oooozar kärlek.


Pelle J:s hand. Ringen fullkomligen oooozar nygift!

Eller så kan man ju jobba under midsommarhelgen.

Minsann. Medan jag gått omkring och fullat mig och fnissat mig hela helgen så har mina vänner i Rainbow sisters varit med i en musikvideo. Närmare bestämt Oslos officiella Pride-låt. Det dyker upp några typer i extremt mycket neonfärger lite här och där i videon. Det är dem som är Rainbow sisters.

...och till slut blev det även söndag

Söndagen tillbringade jag i gammal klassisk stegräknar-anda, och tog en långpromenad runt karlbergs slott, vidare till pampas och till slut runt Kungsholmen. Vi lade dock in lite fikapauser. Bland annat en vid pampas där vi satt på bryggan och mumsade kaffe och kanelbulle. Vi avslutade promenaden vid glasshuset på Birkagatan. Ett par gånger per år blir jag så sugen på glass att jag tänker "den här gången kanske jag inte får ont i magen". Så jag köpte mig en zabaione-glarre. Och hur gick det sen? Självklart hade jag ont i magen resten av söndagen.

..Osså blev det lördag.

Vi kom hem lördag strax efter lunchtid till ett ganska soligt Stockholm. Det roligaste som hände den här dagen var faktiskt när vi fortfarande satt i bilen och fick syn på en tjej som var så chic så klockorna stannade. Hon tyckte själv att hon var jättechic och gick som någon slags catwalk-häst; stora, svepande travsteg längs gatorna. Så plötsligt upptäcker vi att hennes korta klänning trasslat in sig i den tjusiga överdimensionerade väskan.

Vi tänker att hon nog är medveten om att det kan hända och att hon självfallet har shorts undertill. Men nej! Hon spatserar yvigt omkring och moonar hela stan. Vem vet, hon kanske gör det än idag...? Jag var i alla fall tvungen att ta det mycket lugnt och stilla hela lördagen för att radera bort bilden från näthinnan.

Midsommarhelgen i bilder. Och lite, lite text.

Midsommarhelgen var väldigt klassisk. Vi åkte ut till Enhörna där värdparet hade ett hus längst upp på en klippa precis intill Mälaren. Fantastiskt vackert och som gjort för midsommargalej! Vi anlände på förmiddagen och då inledde vi med att plocka blommor till kransarna och löv till midsommarstången. Här ser ni hur midsommarstången håller på att ta form.


Efter detta behövde vi så klart stärka oss med sillunch och snaps. Jag åt ingen sill. Men snaps har jag inget emot.

Jag står på altanen och gonar mig i solen. En rolig detalj med flaggan var att det blåstes fanfar både när den hissades och togs ner. Jag tycker man blåser för lite fanfarer här i världen. Jag funderar på att köpa en liten vimpel till köksfönstret så att jag kan hissa vimpel och blåsa fanfar varje morgon när jag kliver upp.


Efter ett midsommar-OS med grenar som bland annat mjöldykning och irländsk julafton var vi väl förtjänta av både snaps och grillat.


Strax efter att den här bilden togs frånsade jag mig ansvaret som hovfotograf och ägnade resten av natten/gryningen till att dricka sprit och skråla snapsvisor. Jag tror alla är tacksamma för det:-D

torsdag 19 juni 2008

Ha en härlig midsommar allesammans!

Nu glömmer vi fotbollen och ser till att partaja in sommaren riktigt ordentligt, swedish style. Bjuder på en liten instruktionsvideo så ni får in rätta midsommar-feelingen. Berätta gärna vad ni ska göra och ha det alldeles fenomenalt underbart allihopa!

Hur många prövningar ska jag utstå!

Det är så här att jag försöker stå emot mina shoppingbegär håååårt, för jag har tänkt att jag ska shoppa desto mer under semestern. Jag går alltså i stora cirklar runt varenda affär i stan för att undvika frestelser. Men någon (mode-Gud?) har bestämt sig för att testa min karaktär stenhårt. Se bara vilka prövningar jag utsätts för!

Först fick vi igår mail om att Filippa K hade 50% utförsäljning. Jag deletade snabbt och försökte tänka på raggsockor och sojakorv för att få ner adrenalinet.

Så på hemvägen ser jag en gigantisk skylt om att Tiger of Sweden öppnar ny butik bara ett litet, skitdåligt stenkast från jobbet. Jag joggade raskt förbi och kände mig som att jag klarat av en prövning av bibliska mått.

Så nu, här sitter jag lugnt och stilla på jobbet, så ser jag att Nathalie Schuterman öppnat sin webbshop.

Eftersom jag inte vill frestas ensam ger jag er länken till den alldeles nyöppnade webshopen darlings. Försök att inte handla nåt!

http://www.nathalieschuterman.se/

Mitt enda hopp är att deleta hela internet.

Onsdag 18 juni -från och med nu internationella lipsilldagen

Ja-a hörni det fanns en hel del att gråta åt igår.

- Vi blev manglade av ryssarna i fotboll. Ryssarna vann över oss med 2-0 vilket de faktiskt också förtjänade. När man tittade på matchen såg det ut som att våra gubbar (ja, de flesta är faktiskt gubbar) småjoggade omkring på planen och väntade på fikapaus. De ryska 10+åringarna däremot, de sprang som gaseller över plan och hade total bollkoll hela tiden. Det är bara att gratulera. Na Zdarovje på er!

- FRA-lagen röstades genom. Jag vet inte ännu vad det kommer att betyda rent praktiskt, men hela den här övervakande stat-grejen ger mig jäkligt obehagliga 1939-vibbar.

- Orangutangerna håller på att utrotas. SVT1 visade en sjukt sorglig och rörande film om orangutanger. Tydligen håller de på att bli hemlösa för 75 %(!!!) av Borneos regnskog är skövlad. Fortsätter det i det här tempot så tror de att det inte kommer finnas en enda vild orangutang om 5-10 år!!!

Det var faktiskt orangutang-dokumentären som fick mig att lipa men jag misstänker att FRA och fotbollsbesvikelsen redan hade gjort mig lite labil. Så det var bara för de små tår-trollen som jobbar i ens ögon att bara börja ösa ut saltvatten.

Ska dricka lite kaffe nu. Återkommer med gladare inlägg när koffeinet kickar in.

onsdag 18 juni 2008

En av Sveriges absolut bästa webbyråer!

Det finns en svensk webbyrå som heter Farfar. Det går nåt så in i bengen bra för dem och det är som att allt de tar i förvandlas till guld. Jag har kommit på varför. Det är ju för att deras VD är en gammal fotbollsprofil. Och det vet ju alla att idrottare rent generellt har både vinnarskalle och mental styrka som är i en helt egen liga! Vad jag undrar är hur han hinner med att driva restaurangen Undici samidigt som han är VD på en webb-byrå. Killen måste ju jobba 24-7...!


Lotto-Åke din jävel

Det rasar in oogly inlägg från diverse lotto hit och sweepstakes dit som jag känner att jag måste begränsa. Ber alltså om ursäkt kompisar, men jag var tvungen att lägga in en sån ful ordkontroll idag. Hatar dem själv, men eftersom jag tydligen blivit nån slags spam-offer( i betydelsen mail-smörja inte pressad skinka) så är det enda sättet att bespara oss alla en massa skit. Ja eller bespara oss den skit som inte jag skriver i alla fall då. Hoppas ni orkar kladda in ett par bokstäver för era kommentarer vill jag ju inte för mitt liv bli av med!

Fåtölj funnen!

Jag har nu länge letat efter en ny,fräsch fåtölj som skulle passa in i min enkla boning. Äntligen är mitt sökande över! (Och väskan är inte heller så ful)

Europride fabuloso i fantastico!

Jag är helt övertygad om att årets pridefestival kommer bli ett rabadaj utöver det vanliga! Förutom att det är Europride och det troligen kommer att komma tiotusen tyska läderbögar så är artisterna och estradörerna i år av världsklass. De är glammiga, diviga, och alldeles fantastiska. Jag är otroligt glad för att jag redan köpt biljett och alltså är garanterad att få vara med på allt det här härliga! Se bara hjältarna nedanför. Bara de är ju för fasikens värda biljettpriset!


Invigningstalare:Den indiske prinsen Manvendra Singh Gohil. Jag har lite att lära av denne man när det gäller att bära en filt moderiktigt. Det har faktiskt aldrig slagit mig att jag kan vira hela alltihopet runt huvudet och klumpa ihop den till en käck rosett på sidan!


Underhållare: Den finske folkhemsgalningen M.A Numminen
Mannen är som en gummiboll som hela tiden kommer tillbaks till mig.


Flera modeikoner som kommer att gå till historien!

Följande fashionistas är i ordning: Min blogg-kollega rewdboy, min andra blogg-kollega yoakeem samt min sambo;frihets-Gunnar. This is how I move wid da cool posse!



Gårdagens sko-outfit.

Jag skulle kunna påstå att det här är ett djärvt "jag klär mig hur jag vill"- modestatement á la Peter Siepen eller Tomas di Leva. Men egentligen är det bara ett exempel på hur det kan gå om man är lite snurrig, virrig, stirrig och framförallt hungrig. Så: Jag går alltså omkring i filt ena dagen och blåplastade skor nästa. Jag är en vandrande mode-ikon jag!


tisdag 17 juni 2008

New kids at the Blocket

Nää, jag är inte så ny på nåt block egentligen. Men jag blir fortfarande glatt överraskad över hur grym just försäljningssajten Blocket är! Jag vill ju så klart bli av med min tjock-tv nu. Den ser om möjligt ännu tjockare och otympligare ut nu när den står på golvet som nån slags roadblock.

11.58 lägger jag in en annons och börjar hålla tummarna.
12.03 är TV:n såld och jag kan använda mina tummar till annat igen.

Det är heeeelt fantastiskt!

Det åskar över city!

Det är pampigt! Jag älskar åska! Min mamma var så pedagogisk (egentligen är det språkförbistring) när jag var liten så hon hetsade aldrig upp sig och började prata om läbbig åska hit och dit. Hon konstaterade bara helt lugnt och stilla "Jaha, nu kommer Oskar". Så jag trodde länge att blixtarna och de tillhörande smällarna var en slags kompis till oss. Oskar-killen hela dan helt enkelt. Sen upptäckte jag i vuxen ålder att mamma fortfarande säger så; "Ooh, här kommer Oskar..."

Gniiiarrrgh, jag blir tokig!

Vi har några byggare på innergården som...ja...bygger. Eftersom det är vaaaarmt på kontoret så har jag öppnat alla fönster som går att öppna och sitter i ett ganska skönt korsdrag. Då är grejen med byggarna att det är ena glada gynnare. Och det är ju bra. Bra, bra, jättebra. Men nu har de visslat oavbrutet i två timmar. Och det är inte vilken trudelutt som helst heller utan världens kanske mest enerverande låt! Testa och se hur länge ni står ut.

Manfall!

Idag är vi fyra personer på kontoret! FYRA personer. Det är ett all time-low här på officet. Vad har ni andra gjort egentligen? Lekt influensa-ryska posten?

Min EGENTLIGA favvo-outfit!

Oh-oh kolla in bilderna under länken nedan. Jag är paparazzad, avslöjad och outad som filtfreak.

http://utanpapper.blogspot.com/2008/06/inte-bara-i-vasaparken-inte.html

TV-tips!

Nu när jag fått en stoooor TV verkar iofs nästan alla program vara lite bättre och lite snyggare. Ja utom allt på tv 4+ förstås. Så tips ett till alla är att skaffa större TV. "Big is beautiful" är faktiskt sant ibland.

Tips två är ett TV-program som jag lite otippat gått och blivit beroende av, nämligen Norges herligste. Jag var djupt skeptisk först och tänkte (som alla andra antar jag) att det bara är Filip&Fredrik i norsk tappning, hur många sådana programserier orkar man se liksom. Men banne mig, jag kommer på mig själv med att sitta och mysfnissa mig genom hela programmen.

Sen har jag undrat lite grand varför. Såååå roliga är inte de där kufarna de åker och träffar. Egentligen. Nåt nöt samlar på pennor och en annan gillar att bo i en gammal stridsvagn. Men jag har listat ut vad det är som är så skoj! Det vinnande konceptet är självklart att de pratar norska! Jag blir urfnissig så fort programledarna säger:

"Hjertelig villkommn skä i väre daaa till denne uuukas programme daa!"

Allting BLIR faktiskt lite gladare och lite roligare på norska. Jag är nästan helt säker på att jag inte skulle skratta lika mycket åt Danmarks dejligaste eller Suomi perkelen pöllöt....

måndag 16 juni 2008

Min mor- norra hemisfärens sämsta säljare.

Min mamma hade en soffa hon ville bli av med. Det var en rälig soffa så det tycker jag var bra tänkt av henne. Även hon har hört talas om Blocket men eftersom hon inte har nån dator bad hon mig ta fina bilder på den fula soffan och lägga in annonser. Jag skrev in ett mycket mänskligt pris och lade till meningen om att priset var prutat och klart. (Dvs kom inte hit med 2 gulltior på fickan och försök.)
Så kommer det väl då två tjugonåntings och tittar på soffan. Så står de och konfererar med varandra och undrar om de ska ha råd. Soffa eller sommarlov, soffa eller sommarlov liksom. Då tänds något i hennes övermoderliga hjärta och helt sonika så SKÄNKER hon bort soffskrället. Ja ni hörde rätt! Hon GER bort den helt utan vidare funderingar. Där rök ett par tusen spänn som t.ex jag kunde ha fått nåt fint för ju. Ja-a det är väl bara att gratulera dem antar jag. Nu får de ju råd med några fler bärs under EM...

Dagens inköp!

Idag ska den gråa tjockisen ut och den här smarta, smärta snyggingen ska flytta in. Jag känner att vi kommer få det fint tillsammans. Jag är redan lite kär.

Nu ska jag lära er nåt ni kommer ha nytta av resten av livet!

Apropå att se lite eljest ut vissa dagar: Här är ett knep som ni kommer kunna använda er av återstoden av era liv. Glöm aldrig bort det! Here goes:
Om man pratar fort och skrattar mycket så hinner ingen märka att man är ful.

Dagens outfit!

- Underbar, lätt guldglittrig kepa. För de där dagarna när håret ser lite extra jävligt ut. ;-) 50 pix på Lindex, kompis!!

- Kofta med 3/4ärm. Kan mycket väl också vara från Lindex. Minns inte riktigt.

- Grön topp med puffärmar. Nümph, inhandlad på ETC Odengatan.

- Halsband: Creole.

Ej i bild: Olivgröna cargo-byxor 365sunshine från MQ. Megabekväma!
Glittriga steps, också från MQ.
Sneakers med glitterdetaljer och silvriga skosnören. Donna Girl.

Munnen: Jag vet inte vad jag fick för plutanfall. Det är i alla fall min originalmun. Det finns ingen botox i bild.


Detta har hänt:

Fredag:
En klassisk barhopping-afton. Vi inledde i Gamla stan med öl, sedan åt vi middag på någon turistfälla, fortsatte till Nordic Light, där vi var så länge att bästa sättet att ta sig de 300 metrarna till st eriksplan var med taxi.

Lördag:
Fönstershopping hela dagen.
Resultat: vi har bestämt oss för att vi nog inte kan fortsätta leva utan en Plasma-TV.
Middag på helt sinnessjukt grymma waan thai. Fotboll i vasaparken. Där hällregnade det så jag var tvungen att klä mig i filt-burkha. Vi avrundade (länge) på det franska bistrot Paname. En bizarr detalj är att nåt slags djurrättsaktivister stod utanför och visade bilder på sprängda ankor. Detta som en protest mot att Paname serverar anklever. Jag orkar inte vara politisk på lördagkvällar så jag blundade gick raka vägen till baren och köpte mera vin. Nedan ser ni en karta över hur jag rörde mig. Av nån anledning gick jag mycket krusidulligare på vägen hem än på vägen till krogarna...

Söndag:
Mer fönstershopping. På kvällen låg jag bara i soffan och flämtade som en krag-agam på gund av att jag bor i en jävla ångkokare till lägenhet.
Dagens citat: Träffade en kollega (G-boy) på bron över till kungsholmen och frågade vart han var på väg. Svar: Äh, jag vet inte, men jag känner att jag behöver bränna lite pengar.



Illustration över min sicksack-promenad på hemvägen. Verkar som Karlbergsvägen hade blivit mycket smalare under kvällen/natten...



Det började hällregna. Filten åkte fram igen. It is a lifesaver I tell you!

Jag är miljonär!

Det är en helt vanlig måndagmorgon. Tror jag. Men så kommer jag till jobbet och kollar min mail. Då är det nån snäll man med afrikansk-klingande namn som vill ge mig flera miljoner kronor! Det enda jag behöver göra är att ge honom mitt personnummer och ett litet bidrag på 20 000 euro för att bekosta hans resa eftersom han gärna vill överlämna pengarna personligen. Han stavar inte så värst bra och mitt namn är stavat "Dear Sir Poerzw". Men herregud, sådana små fadäser kan man ju faktiskt ha överseende med när man ska bli miljonär. Jag är inte småaktig av mig jag.

söndag 15 juni 2008

Stockholms hetaste!

Jag ska ut och promenixa i det härliga söndagsvädret men först vill jag tipsa er om Stockholms bästa (japp, BÄSTA, och jag har ätit på de flesta) thaimats-restaurang. När suget efter hot-and-spicy sätter i så ta er till st eriksgatan 92 och gå till waan thai. Det är nog det närmaste Thailand man kan komma utan att faktiskt åka till just Thailand. Skynda er dit. Ät. Njut. Maila över presenter till pejvan@hotmail.com när ni vill tacka mig.

lördag 14 juni 2008

Jag korrigerar mig själv.

Jag skulle nog inte ha undvikit bara Jason igår. Det känns som att jag kanske borde ha försökt undvika drinkarna också. I alla fall den allra sista. Det var nog nåt fel på den för idag känns mitt huvud som en påse bajs. Nån som vet vart jag kan skicka in klagomål...?

fredag 13 juni 2008

Fredag den 13!! *ooo OOO ooo OOO*

Förtydligande: De många o:na skulle föreställa skräckljud. För att ni ska komma i rätt stämning tänkte jag dela med mig av lite fredag den 13-kuriosa:

Det är osäkert varifrån det kommer att just fredagen den 13 är ett otursdatum. Det är klart att om man blir jagad av Jason Voorhees så får man ju säga att det är en rätt pissig dag. Och alltså en otursdag. Men förutom det finns det ganska många teorier. En av de mest kända är att när jesus förråddes av judas så hade judas den 13 platsen vid matbordet.

Fobi för fredagen den 13 heter Paraskavedekatriafobi.

Så, hur gör man för att slippa otur en sån här dag då? Tja-a till att börja med ska man nog låta bli att försöka uttala fredagsfobi-ordet. För det andra ska man undvika Jason. Och till sist så är det allra effektivaste sättet att hedra andarna genom att dricka mycket drinkar. Följer ni de här råden lovar jag att ni kommer få en fredag som är precis lika trevlig och tursam som alla andra fredagar. Lycka till och ha en trevlig helg!



Wordkunskap

Alltså inte ordkunskap, utan verkligen hur man jobbar med programmet word. Vi hade för något tag sedan nåt så för j*vliga problem med att bli av med en tom, irriterande sida som hängde med allt annat i presentationen på pin kiv. Hela kontoret engagerade sig i frågan och försökte komma med bra tips. Men nej. Inget ville sig. Här är det minst fungerande, men absolut roligaste tipset.

skriv ut och släng den sidan du inte vill ha ;-)

Where the hell is Ernst?

Jag har aldrig lyckats pricka in ett enda avsnitt av den här torpserien, men jag har noterat "folkstormen" i medierna. (I kvällspressen heter det folkstorm när mer än en person är upprörd) I alla fall, det är ju gamla, goa hippie-Kirschan som lett programmet sedan urminnes tider. Nu inför den nya säsongen var han tydligen utbytt mot någon annan, vilket fick några stackare i vårt avlånga land att bli heligt riksförbannade. Jag tycker inte att någon ska behöva vara ledsen och arg i Sommar-Sverige så därför, till allas glädje, men särskilt för er argbiggor, publicerar jag Ernes mest bevingade uttryck samt en idolbild. Hoppas ni blir lite gladare nu. Berätta gärna vilket som är ert favvocitat!

1: Här sitter jag och känner in rummet.

2: Åh, kära nån, vilken dag. Jag är så full av intryck.

3: Det här med att sitta så här och tälja, det är någonting jag tycker är väldigt skönt.

4: Färgen får det att brumma som en liten humla i mitt bröst.

5: Det här fönstret ger väldigt skön kontakt mellan ute och inne. Det är som om att ute och inne vill varandra någonting.

6: Jag har mött libbstickor som tittat mig i ögonen.

7: Det blir som ett vattenfall av ek.

8: Jag är nog den som gett plexiglaset ett ansikte.

9: Man känner aldrig sig så rik som när man plockar ut färskt bröd ur ugnen.

10: Se så vackert stenen tar emot oljan

11: Staffan, kan inte jag få testa att slamma? Det ser så himla kul ut.

12: När en katt ligger och sover i ett rum finns det inte mycket mer för en inredare att göra där.

13: Man blir lite varm i hjärtat när man sitter framför ett så här gammalt hus.

14: Här kommer huset att trivas bra, här kommer jag att trivas bra. Och vad kan det bli då? Jo, bara bra.

15: Färgen är som en mogen äldre kvinna som klarar sig på egen hand.

16: Hjärta, hjärna, i nån skön förening där.

17: Först kramar jag alla i familjen – sedan ställer jag mig vid spisen.




torsdag 12 juni 2008

På en annan del av söder.

Den här länken behöver inga djupare förklaringar. Det här är helt enkelt en briljant nätsåpa om några underbara, fantastiska människor som bor, jobbar och lever livet på Söders höjder. Surfa in och bekanta dig med gänget!

http://www.jag.se/ganget/

Jag måste vara ond, men SHIT vad jag skrattade åt det här!

Like a lot i laugh:-D

http://www.text.nu/nyheter-trender/hon-trodde-hon-vann-en-toyota-men-det-var-en-toy-yoda.html

Dags för Cannesfestival!

Reklambranschens årliga motsvarighet till svenskveckan i San Tropez (aka Troppan) drar igång här alldeles i dagarna. Det är alltså dags för Cannesfestival. Inför detta event blev projektledaren på reklamförbundet intervjuad i resumé och fick svara på livsviktiga frågor som typ nedanstående:

Reporter: Kan man dricka något annat än rosé i Cannes?
Projektledaren: Nej, bara rosé.

Om ni inte (heller) ska till Cannes men gärna vill känna av den härliga Cannes-feelingen så kan jag tipsa om Josephinas på Djurgården. Där kan man också bara dricka rosé. De riktigt djärva kan eventuellt också beställa in ett par flarror Philipponat framåt kvällningen, för den bubbliga känslan. Gärna 4-5 flaskor i ishink när man nu ändå håller på. Här är de enda tipsen ni behöver för att se ut som om ni var födda med ett glas rosévin i handen:

Killar: Glöm för guds skull inte bort att överdosera hårvax och pastellkläder innan ni går hit.
Tjejor: Kjolar kan aldrig vara för korta och solglasögon kan aldrig vara för stora.

Ses på Jossans då. Ciao for now darlings!


onsdag 11 juni 2008

Jag skrämde precis skiten ur mig själv!

Jag satt ett par sekunder och bara stirrade och stirrade på de två orden Online Mängud. Hann tänka: Herregud jag fattar inte ett enda ord av vad det står!! Har jag fått en stroke?!

Sen inser jag till min stora lättnad att sidan är på estniska. *Pust* Där vaknade jag till ordentligt ur eftermiddagskoman.

Fotbollsmode dutch style

Ni bara måste klicka på länken nedan och kolla in lite holländskt hardcore-mode. Alltså hängsel-shortsen på översta bilden kan mycket väl vara ett av de mest kaxiga fashion-statements jag sett ever!

http://utanpapper.blogspot.com/2008/06/holland-italien-ikvll.html

Den ultimata svensk sommar-outfiten!

Nedan poserar jag lite malligt för att jag har fått på mig en så otroligt snajdig svensk sommar-outfit. Jag menar, är inte den lätt fransiga fleece-filten pricken över i till vilken outfit som helst?? Varm och go var den också. Design by Café Vasaparken. Tog dock inte med den hem för den rymdes inte riiiiktigt i min lilla vinväska.


En dag i dalen

Ja, när jag nu börjar bli så här familjär med er så kan jag ju dela med mig av lite fler guldkorn ur familjealbumet. Här står söstra min och hänger med våra föräldrar en helt vanlig dag.

tisdag 10 juni 2008

Jag har skrivit om något helt världsunikt! Finns bara på min blogg!

Tänk! Tydligen är jag den första i hela världen som omnämner den ganska smala sporten ukrainsk rövbrottning!

Meet sporty spice (aka min syrra)

Jag har redan bloggat om mamma babuschka, och pappa mumin.
Och nu presenterar jag: min syster. Det är en galen liten en. Bilden är tagen när hon var och spelade brännboll i helgen. Man ser klart och tydligt ett fashionstatement på bilden: Tishan är inte bara sportig, man ser tydligt att det är en t-shirt med sportmotiv. Nån slags ukrainsk rövbrottning tror jag. Till detta ett par oerhört hemliga solbrillor, för att i lugn och ro kunna spana på all action runt omkring.

En klatschig gulröd påse bryter av lite snyggt mot gräset. Innehållet, ostbågar, fungerar dessutom både som asseccoar och energipåfyllning. Jag undrar jag om det inte dinglar en citychic cigg i nån av händerna som inte kom med på bild också...? Kort och gott; en mycket fashionabel outfit för en outdoors-dag!

Fotbolls-EM, olée, olée, olée, oléeee

Dagens stora samtalsämne är så klart aftonens Grekland-Sverige-match. Jag är nu inte vrålintresserad av fotboll men jag gör två undantag i mitt peppande.

1.) Om Sverige kommer långt så är det ju spännande och det är då det börjar arta sig till folkfest överallt. Klart jag vill vara med när det är folkfest!

2.) Jag hejar även på Portugal. Jag tycker de ser..ja väldigt proffsiga ut. En bild säger ju mer än tusen ord så: titta på bilderna!


måndag 9 juni 2008

Fågelskådarkunskap.

Vi satt då i en park igår och åt smörgås. Ganska snabbt blev smörgåsen saggig. Det avr en sån subway-macka med majo och grejer så den blev rätt fort nån slags smulvälling i den 30-gradiga hettan. Vi bestämde oss därför för att mata fåglar med de sorgliga smörgåsresterna. Då utspelar sig denna dialog mellan mig och sambon:

Han: Vet du hur man känner igen en gulsparv på fågelsången?
Jag: Näe, inte den blekaste...
Han: Jo för det låter som den säger: Jag är en liten sparv och jag är guuuuuul.
Jag: Sådant här väljer alltså din hjärna att spara och lagra....

Brottarrygg á la filippa k

Så här ser den då ut, klänningen. Den jag köpte är dock inte så här knallgrön utan jag valde en lite mer olivgrön historia.

Shopping i 50-gradig värme

Förra veckan fick jag till min stora lycka reda på att Filippa K skulle ha utförsäljning. Klart jag ville gå på den. Och klart jag passade på att gå på torsdagen när man ändå jobbade halvdag så att jag i lugnan ro skulle kunna strosa omkring och stirra mig mätt på vackra kläder. Utförsäljningen visade sig vara i ett gammalt valv en trappa ner från ett fik på söders höjder. Där inne fanns inget syre och någon i personalen konstaterade lite förskräckt att termometern visade 49(!) grader. Trots detta var jag alltså så tuff så jag lyckades prova en hel massa kläder. Och de kläder jag provade köpte jag för det kändes väldigt oartigt att hänga tillbaka paltor med lp-skivor under armarna.

Resultatet bidde därför:

-1 klassisk svart ärmlös klänning. Kommer användas flitigt hela sommaren,
-1 lite bronsfärgad klänning i slinkigt material. Rak och klassisk men med en liten twist: brottarrygg vilket gjorde den lite tuff.
- 1 skärp. Man behöver ju skärp.
- 1 jacka. En väldict cleant skuren jacka med dold dragkedja och knytskärp. Passar lika bra till korta klänningar som jeans. Kommer användas flitigt de dagar temperaturen understiger 25 grader. Och svala sommarkvällar.

Det här är nog det närmaste en överlevnadsexpedition jag kommit. Och efter detta äventyr var jag självklart värd både ett och tre glas vin för att svalka mig. Jag kände mig oerhört Renata Chlumska.

Min Celine-upplevelse.

Ja. Jag har alldeles på riktigt varit på Celine Dion-konsert i helgen. Det är högst oklart hur jag hamnade där men så är det i alla fall. Jag var ganska inställd på att få bestående smörskador på centrala nervsystemet, men jag måste säga att på det hela taget var konserten en fantastisk (!) upplevelse.

Första timmen hade jag fullkomlig ståpäls. Jag hade verkligen gåshud från samma sekund hon öppnade munnen och började sjunga. Hela Globen gav stående ovationer oavbrutet. Jag menar pipa har hon den där 40kilos-kanadensiskan!

Sen hände nåt underligt. På nåt sätt hamnar Robert "Vaddå frisör? Bokstöd och sax har funkat fint i alla år" Wells på scenen. Och då dog magin. Plötsligt började jag notera missarna. Typ som när celine ska säga "love" så låter det som när en smålänning säger korv. Lorrrrv. Sedan rev hon faktiskt av några queen-klassiker (we will rock you bland annat) så det artade sig lite igen. Och självfallet avslutades alltihopet med Titanic-låten. Allt annat hade förmodligen varit helt onaturligt. Så på det stora hela taget så får konserten fyra av fem möjliga gåshudspoäng. Och, ja, jag är förmodligen en blödig käring. Var så goda. Ni kan börja mobba nu....

söndag 8 juni 2008

Helvetet har bytt namn till Vasaparken.

Om jag har oturen att hamna i helvetet (vilket jag förmodligen har) så kommer det förmodligen vara kusligt likt vasaparken: tryckande värme, inte en bris och fullsmockat av mänskor som tagit av sig för mycket kläder och visar delar av sin kropp som främlingar inte ska behöva se. På nåt sätt får man ju dåligt samvete om man inte är utomhus när det är somrigt väder så jag släpade mig dit till utomhuset. Fast jag egentligen inte alls ville vara där. Nu har jag suttit i vasaparken i cirka 35 minuter. Det är tillräckligt länge för att skallen ska ha förvandlats till en ångkokt deg. Det bestämmer jag dessutom är tillräckligt länge för att man ska få gå tillbaka till sin fläkt, sin soffa, sina neddragna persienner och sitt härliga inomhus.

(Och ja, jag vet, nu sitter ni allihopa och tänker att jag borde ha dödsstraff eller åtminstone en batongsmäll för man får ICKE tycka illa om solen i det här landet. Men jag gör det i alla fall. Idag är jag en bakfull surkäring och det står jag för!)

Ha en fortsatt härlig söndag allihopa. Nu ska jag gå och dra för gardinerna lite bättre och njuta ordentligt av the fosterställning in the soffa;-)

svenne banan-test

Man tittar ut genom fönstret. Det är molnigt. Man blir jätteglad för att det är molnigt. Då är man en svenne banan. Och kanske även lite, lite bakfull.

lördag 7 juni 2008

Veckans gulligaste utrikesnyhet.

I veckan som gick så upptäcktes en hittills helt okänd stam nånstans i sydamerika. Genast skulle vi moderna människor ta reda på vad det var för ena filurer som irrade omkring i skogarna, alldeles omedvetna om att världen utanför djungeln förändrats rätt mycket de senaste 3-400 åren. Det plockas alltså ihop en expedition och ett gäng människor sätter sig i en helikopter och åker ut. Den lille stammen blir oerhört rädda för den stora, skräniga fågeln i skyn och försöker skjuta ner den. Med träpilar. Det är nånting otroligt hjärtevärmande med att nåt sånt fortfarande kan hända så här anno 2008. Gudarna måste vara tokiga, fast alldeles på riktigt liksom.

En fördel med moderatbandy

Den läckra solbrännan....

Jag har limmat fast repeat-knappen!

Oke, jag vet att jason mraz inte direkt behöver mer reklam eftersom han går varm på varenda kanal som går att uppbåda. Men i alla fall. den här låten gör mig på så sjukt bra humör fortfarande efter en miljan lyssningar. (miljan= nåstans mellan en miljon och en miljard.Hittepå-ord by me) Den är så sommar, sol och bris i håret så att "sommartider hej hej" framstår som en sur och ond skitvisa.

Min mentala ålder...?

Igår firade vi nationaldag med picnick i Hagaparken och grillning hos goda vänner i stan på kvällen. Mycket lyckat på alla sätt. Monica hade med sig son och dotter och hade dagen innan frågat barnen om de kom ihåg vem jag är. Så här gick det till:

Monica:Kommer du ihåg Päivi?
Sonen: Japp! Det är hon som är noll år gammal.

fredag 6 juni 2008

Varför firar man nationaldag egentligen?

Det är faktiskt inte som man skulle kunna tro att man får en dag ledigt för att fulla sig i en park.

Tydligen är det Alfred Hazelius vi ska tacka. Han var en glad festprisse som i slutet på 1800-talet arrangerade riktiga röjarskivor som varade i flera dagar. Någonstans mellan nubbarna kläckte han den fantastiska idén att 6 juni borde vara svenska flaggans dag. Sedan kröntes ju gustav vasa till kung den 6 juni några år senare också och flaggdagen blev officiell. Så. Nu vet ni det.

Fast egentligen hände ju allt det här så klart för att folk redan för tvåhundra år sen tyckte att man borde få ha en sommardag ledig för att kunna partaja lite mera.

Så, därför tycker jag vi hedrar Alfred just på det sättet: Galejar med goda vänner hela dagen och utbringar en skål för honom!

Ha en härlig dag i solskenet allihopa!

torsdag 5 juni 2008

Vinter-Stockholms mest prisvärda sommarrestaurang?

Vinter är ett otroooligt charmigt, halvnytt tillskott i Birkastans krogvärld med norrländsk inriktning. Bara maträtternas namn gör det värt ett besök. Eller vad sägs om t.ex "getostbrasa"? Du kommer bli mätt, belåten och det bästa av allt: en tre-rätters med tillhörande dryck kommer knappt märkas i plånboken. Ska man utdela nåt minus alls, och det här är mer egentligen en fundering än ett minus, är det att jag undrar varifrån serveringspersonalen som jobbar bortanför rörstrandsgatan får sin icke-attityd??

På Röris gör alla ett proffsigt jobb och månar över att göra gästerna nöjda. Dock på ett lite distansierat, småkyligt sätt som man själv kan välja om man hissar eller dissar.

På de krogar jag besökt på de närliggande gatorna har servitörerna varit nästan undfallande och gjort totalt overkill på sin egen servering. Om jag ber om påfyllning på vin eller vatten t.ex förväntar jag mig egentligen bara en nick och att det dyker upp vätska så småningom. På Vinter släppte servitören nästan allt han hade för händer och remmade in för att hämta alsace-flaskan.

Charmigt, visst, men när någon i stort sett ber om ursäkt för sin existens en hel kväll då börjar det bli lite påfrestande. Personalen på Vinter, lyssna, jag har ett enda tips till er: Er mat är fantastisk, drycken och priserna likaså. Det enda ni behöver är att gå en kurs i divalater hos Madonna, anamma en promille av divalaterna, sen tror jag ni har fått till ett 100% vinnarkoncept! Var lite kaxiga helt enkelt. Ni är tillräckligt duktiga för att kunna vara det!


En afton med Versace och Guerlain

Jag börjar så sakteliga återhämta mig från min "lite" oglamourösa kräk-start på veckan. Det i kombination med solsken och skatteåterbäring betydde självfallet att jag ville unna mig. Jag unnade genom att springa ner till Åhléns city och inhandla en Versace-parfym, Guerlain-puder samt den tillhörande Guerlain-borsten. Jämfört med det gamla piggsvins-borstet jag hade hemma kändes det som en drööööm att använda den imorse. Istället för att sandpappra hela fejan så var det som att bli snällt klappad i ansiktet av sin mormors gammel-lena omtänksamma händer.

Jag rekommenderar verkligen pudret av hela mitt hjärta.* (Och nej, jag är icke sponsrad) men efter att ha sett ut som självaste Döden i Det sjunde inseglet största delen av mitt liv så är det en fantastisk upplevelse att även jag kan se ut som....ja en frisk, sommarfräsch människa med blodcirkulation. Känner ni igen er och vet med er att ni inte är så värst bra på att soldyrka så köp! Det kanske inte förändrar livet radikalt, men känner man sig lite snyggare så mår man lite bättre och ärligt talat: är det inte så att bra grejer har en förmåga att hända när man känner sig nöjd med sig själv?


* I rättvisans namn skall även påpekas att jag i min tur fick puder-tipset av http://visionistas.blogspot.com

onsdag 4 juni 2008

Jag måste ändra mina semesterplaner!!!

Alltså, kolla in projektet under länken nedan. En kille har gjort sitt självporträtt med världen som kanvas och GPS som pensel. Supercoolt! Jag har ganska runt huvud så mitt självporträtt borde innebära att jag kan köra en semesterresa hela vägen från Sydamerika, lägga dubbelhakan i Australien och så mitt ostyriga hår nånstans i Asien. Borde inte ta mer än 2-3 år att bli klar....


http://www.biggestdrawingintheworld.com/drawing.aspx

Det är så roligt när det blir fel!

Nu ska jag dela med mig av vad jag fnissade åt senast:

Gå till hitta.se

Leta efter Eriksdalsbadet. Inte satellit, utan karta.

Bredvid Eriksdalsbadet ligger en racketsporthall.

De har stavat ordet preciiiiis som jag uttalade det när jag var typ 7-8 år.

Ni som inte förstår var det blev fel: www.komvux.se/sommarkurser

Ni som inte tycker det var så värst skoj: www.roligt.nu

Varning för käringaktigt skryt!

Jo, kom på att jag i samband med möhippan i söndags även gjorde årets Gröna Lund-premiär. Jag åkte berg- och dalbana och popexpressen. Båda var läskiga. Jag skrek. Jag blev yr. Jag skrek lite till. Bilden de asen tar på en när man åker berg- och dalbana blev skitful. Såg ut som om någon hotat mig med husvagns-semester och att jag bajsat ner mig. Men jag trotsade min dödsångest och åkte alltså. Så nu vet ni det.

Så det kan slumpa sig!

Först skatteåterbäring, sedan en liten inbjudan. Sicken slump....!:-)

Bless you skatteverket!

Tjihooooo!!! Skatteåterbäringen har landat på ett konto nära mig. Om jag fortsätter må tjyvtjockt (Observera min användning av antikt ord:-) så är det första jag ska göra att byta ut bauhaus-hinken mot en swarovskihink. Ni vet det där gamla uttrycket att det känns lite bättre att gråta i en Rolls royce än i en Fiat? Samma princip här.

Tanten som aldrig var brun.

Det finns en anledning till att det finns väldigt få som sett mig i någonting annat än olika nyanser av vitt. Det är för att jag är känsligare än en vampyr mot allt starkt ljus. Man kan säga att jag är lika klen som en vampyr-mommo faktiskt. På grund av lite fika i solen har jag sedan i måndags tillbringat all min vakna tid med att ha huvudet upp och ner i en hink och ylat efter mamma. Medan en förtvivlad och orolig stackars sambo baddat min ångkokta panna med blöta handdukar till 5 på morgonen. Inte glamouröst precis.

För att förhindra att detta händer flera gånger måste jag inhandla någon typ av skydd för huvudet. Det står mellan nedanstående 3 alternativ.

Den översta passar både till vardagsevent, hästpolo med lite mingel och Pims, en tripp till Troppan. Eller varför inte en kopp afternoon tea hos Anne på Grönkulla?

Den andra är lite mer shabby chic. Den gör ett lite uppkäftigt "Jag är turist och kan ha på mig vad skit som helst för jag bor inte i den här stan"-statement.

Den sista är en skön, moderiktig blandning av Greta Garbo och påskkäring. Det är faktiskt inte jag på bilden, men ansiktsfärgen är rätt snarlik. Dessutom är ju kolsvart och kritvitt en djärv och samtidigt så klassisk kombination. Vad tycks?