fredag 30 maj 2008

Baglady!

Igår var det galej på söders höjder med Pam-Fanny. (erkänn att det är coolaste dubbelnamnet ever!:-) Aftonen avrundades till slut efter X antal glas vin på och himlen därtill. En intressant grej med kvällen var att det var min väska som var ute med mig. Massor av människor fick syn på min fantastiska fabulösa väska först. SEN upptäckte de att det liksom satt en människa i andra änden av väskan.Typ som när hundägare träffar andra hundägare och glatt klappar doggen innan de upptäcker att det sitter en homo sapiens i den öfre delen av kopplet.

Det ÄR en fantastisk väska och jag älskar den som en tok. Men tänk att jag i alla dessa år gått omkring och försökt odla någon slags intressant personlighet. Tänkt att det är ju bra med en skopa crazy, några skopor allmänbildning och så några nävar humor som topping och extra spice. Så visar det sig att allt som behövdes var en väska. All these yeeeears...!



The torsdags-outfit!

En grön klassisk feminin swagger i modern tappning. Lindex
Svarta tubjeans i mycket tajt tappning. Topshop
Svarta lackpumps med träcklack. Höga. Skavsårsframkallande. Men bra att sitta ner och dricka drinkar i. Don&Donna.
Pärlemorväska med mässinghandtag. Second hand, found by Kai. TACK KAI!!!
Undertill. Syns ej i bild. Top från Nümph.

Drinkar: Imperiet & himlen därtill
Skojfaktor: Hög. Tack vare Fanny. Denna underbara Fanny

Gonatt!



torsdag 29 maj 2008

G-boy birthdayboy

Idag fyller allas vår G-boy år. Han är vår läromeister i: karmaleende, stekarglidande, vespaåkande, lagom stora urringningar och allmänt coolt glassande.

Ett fyrfaldigt leve för G. Han leve. Hurra, hurra, hurra, hurra!


onsdag 28 maj 2008

Kan skor vara onda...?

Ja. Nu när jag sett de här så tror jag det.

Gulligaste accessoiren!

Den här lilla bagen går att kombinera med i stort sett vad som helst, den är helt enkelt rätt till allt!


Pimp the grillkorv.

Det känns som att sommaren är här alldeles på riktigt nu. Det är varmt, det är soligt och det är i allra högsta grad läge att dra fram grillen. Om du vill bjuda gästerna på varmkorv med fniss och ketchup så är det här allt du behöver:





(Hittade bilden på www.text.nu)

snel hest 2.0= hestgledjeh

Jag måste någon gång ha nämnt att en av mina absoluta favvosajter är www.snelhest.se. Det är egentligen en rätt menlös plats men jag skrattar mig halvt fördärvad varenda gång jag surfar in där. Hur som helst, den sajten har varit sig ganska lik i alla år. Nu har dock 2.0-versionen av snel hest kommit ,nämligen hestgledjeh. Och nu skrattade jag mig faktiskt HELT fördärvad! Här ska ni få se på utveckling! Klicka pilden, skraata och pli jettejetteklad!

tisdag 27 maj 2008

Tillfälligt avbrott.

Förkylning och feber har sänkt digidiva ett par dagar. Stora mängder febernedsättande, thé och filtar verkar dock fungera relativt bra. Jag ser numera att jag faktiskt bara har 10 fingrar istället för dubbelt så många. Programledarna på TV verkar inte gå på crack och jag hittar inte längre dolda baklängesbudskap i dagtids-programmen. Skönt. Då är jag nästan normal igen.

söndag 25 maj 2008

Det är mors dag idag!

Har du en mamma, är du en mamma, har du någon gång träffat en mamma?

Ja, då är det idag detta skall firas. Därför har jag och mina syskon köpt en tårta till vår kära mor. Vår kära mor är diabetiker. Hon kan alltså inte äta tårta. Jag kan äta tårta. Jag ska äta tårta. Mycket tårta. Det ska bli gott.

eurovision-kväll 12 poäng!

Det blev inte så många poäng för Perrellan, men min schlagerkväll hade sina poänger i alla fall. Listning i bilder nedan.


Hordjup urringning. Klassisk schlager-outfit som alltid är en tolvpoängare.





Överfull, stinkande Versace-askkopp. En slamkrypare som man inte tror ska ha några poäng alls, men när den är full, ja, då vet man att det är fest. Och fester är självklart alltid 12-poängare.






Här har vi dem som hjälpte till med att fylla askkoppen och tömma flaskorna. Mycket trevligt. En given 12-poängare.






Ne jag är inte bitter

Mitt förra inlägg får mig tydligen att låta bitter. Jag är inte bitter. Inte alls. Grattis Ryssland. Jag är glad för er skull. Verkligen jätteglad.

SKIT.

Skitländer. Skiröster. Skit-rösta på grannländerna-pack. Skit-öststatsfestival. Nu ska jag bli skitfull.

lördag 24 maj 2008

the grudge

Jag har baksmälla. Min granne har en borr. Min granne har bestämt sig för att idag är en bra dag att förvandla sin boning till en schweizwerost.




Världens snyggaste skor!!


Det här är mina absoluta favorit-garderobs-skor! Nu syns det inte jättetydligt på bilden men det här är stilettos som inte är skapta för nånting annat än att åka limousine i. Jag har aldrig ens försökt gå i dem. Men ibland när jag vill känna mig lite extra fin, så tar jag fram dem. Tittar på dem. Klappar på dem. Tänker ut vilka outfits de skulle passa till. Jag fantiserar om vad mycket snyggare, lyckligare och längre jag skulle vara i dem. Blir lite till mig i trasorna av tanken att hela mitt liv skulle förvandlas till en beverly hills-idyll filmad genom vaselinlins. Sen ställer jag tillbaka dem i garderoben igen. I min fantasi är jag en grym high heel-chick. Och det får mitt plattpjuck-self att bli lite, lite gladare. Därför är de här skorna värda varenda overly pricy krona!

Äntligen!

Dagen E som i eurovision är äntligen här! Det här kommer bli en av årets glammigaste kvällar, och jag måste ge mig ut på stan alldeles strax föratt inhandla något som får las vegas att framstå som grådisigt. Men först ska jag självfallet dela med mig av den ultimata eurovision song contest-listan! Ha en eurolicious dag, darlings!

Topp 3:

1.) Sverige
2.) Danmark
3.) Ukraina (vinner den här "vi-kör-charlotte-genom-en-kopieringsmaskin-i-valfri-öststat" så vet jag inte rikigt vad jag ska ta mig till ärligt talat... )

Årets Legolas:
Litauen

Årets tragikomiska:
Tjeckien. Alltså, har de precis fått TV?! Allting känns "vi är ett gäng färgglada, ärtiga ungdomar på ett amerikanskt café. Och året är 1993"
Det enda som är lite bra är att det är Tilde de Paula som framför bidraget. Och hon är ju trevlig.

Årets barnkalas:
Lettland.

"we are the pirates of the balkan. harrr harrr!"

Årets vad-hette-dem-nu-igen
Portugal.
Det fanns en gång en tjejgrupp. De var askassa, jag tror de var syskon och så var det en av syrrorna som alltid stod bakom ett träd i alla videos. (För hon var en tjockis.) Är det hon som sjunger för Portugal nu? Och, hjälp, vad hette gruppen!?

Årets "nelly furtado/geisha/celine dion-komplex
Ungern. (Psst Ungern. Man måste kunna sjunga också...)

Årets Stevie Wonder
Georgien


Årets pretentiösaste
Vitryssland. Go easy on the hårvax. Ge tillbaka Carolas fläktmaskin. Sluta onanera till enrique iglesias-videos. bränn upp eyes wide shot-dvd:n. När allt det är gjort...KOM PÅ NÅT NYTT!

Årets Caroline af ugglas/tomas di leva
Albanien



Ja, ni ser ju hur den så kallade konkurrensen ser ut. Klart Charlotte vinner det här! Jag poängterar ännu en gång att jag är heeeelt opartisk! Nu måste jag ge mig ut på stan för att köpa bubblig dricka och glittriga kläder! Puss&kram all you divas out there!

fredag 23 maj 2008

Söderhavet, here I come!

Rudde och Joxon jobbar i Söderhavet. Snart ska jag representera på Ruddes och Joxons jobb. Min plan är att göra intryck på alla som är där. Jag känner mig laddad. Jag tror det kan lyckas. Jag tror det kommer bli sketskoj!

ALOHA AKU, ALOHA MAI Söderhavet! Mamacita Päivelita joinar snart in på en Margarita. (Eller vin dårå men det rimmar inte lika bra:-)

För den som redan har "allt"

När man redan fyllt hemmet med schutermann-outfits, gucci-skor, dior-handväskor och walk in-closeten svämmar över av mer och mindre etablerade designerbrands. När hyllorna är fyllda av swarowski-svanar, mingvaser och diverse skatter från det ryska tsarväldet, ja, är man klar då liksom? Har man allt? Kan man sparka av sig gucci-skorna och lägga sig i sin eames-fåtölj och slacka...?
Icke! Har man inte en blåsapa har man inte fattat hur långt man kan driva saker-jag-aldrig-trodde-jag-behövde-filosofin.

Gå genast in och kolla in blåsapan och köp en. Eller what the heck, köp tre while you are at it. Tack för tipset, Pam!

http://www.coolstuff.se/p875/BlasapaNageltorkare.html

JAAAAAAAA!

Egentligen tog jag helt för givet att underbara, duktiga, superbegåvade, översminkade Charlotte Perelli skulle gå till final. Men det blev ändå en rysare mot slutet. Vem kunde ha anat att Ukraina skulle se ut som att de tagit Charlottes bidrag, gjort en copy/paste på kläderna, ändrat hårfärgen och så bara lagt till 2 dansare och mer porr?! Så plötsligt förvandlades ett event som jag bara tänkt på som en extra-föreställning för Challe innan lördag till en rysare! Men, egentligen tvivlade jag aldrig. Och visst gick Charlotte vidare. Jag är helt säker på att hon kommer att vara med i toppstriden. Jag tror nog att hon kan vinna rent av. Partisk? Jag? Ooo nej, jag är självfallet helt objektiv;-)

Heja Challe friskt humör,
Det är din sång som susen gör!
HEJA!HEJA!HEJA!

Puss&kram & lycka till imorrn!

torsdag 22 maj 2008

Is it a plane? Is it a bird..? No it is a...a....helisnoppter!

Japp så här känns det!

Det är en så himla bra da idaaag!

För kontot är o-tomt trala la la la laa.
För jag har inte längre bara gamla kvitton i min plånka, shala la la la la!
För jag kan vara prinsessa i baaa-aaren, tra la la la la la

No more valnötter till frukost.
No more frysgrönsaker till lunch.
No more dregelbläddra i kokböcker medan man äter knäckebröd.


"Sun in the sky, you know how i feel, breeze driftin on by, you know how i feel
It´s a new dawn, it´s a new day, it´s a new life for me. And i am feee-eeeeeeling gooood!"
/Michael Bublé (och jag håller bara med:)

I am a daredevil, yes i am!

Sub från Sandys + vita jeans. För oss som vågar ta en walk on the wild side!







Style by Knutby?

Idag har jag klätt mig i en outfit som jag själv anser kan kallas "somrig". Det innebär ljusa kläder som man bara kan äta cous cous i. Allt annat kommer garanterat att förvandlas till dregel i mungipan och bli en fläckig meny överallt på kroppen. Alternativt så får man tics i armen och häller kaffet över sig utan att fatta hur det gick till. Lite samma känsla som när man går över en bro och måste skynda sig över för att inte kasta handväskan i vattnet, ni vet? Jag tycker i alla fall själv att blusen är jättetjusig. Men smaken är som baken som bekant. Så övriga recensioner jag fått på just blusen är:

- Anne på grönkulla
- Frireligiös
- Lilla huset på prärien
- Flickskola
- Kalas på klostret



Om ni för övrigt tycker bilden är ett muggshot så har ni helt rätt. Plåtningen skedde inne på jobbets wc.

onsdag 21 maj 2008

Stalking kan det vara nåt?

Jajemensan det kan det! Susigullan, min f d projjis är ju numera på annan byrå och de har precis lanserat en skön digital stalker-tjänst. Gå in på länken nedan och skicka fnissframkallande stalker-mejl till alla du känner, gillar och vill få att dra på mungiporna.

Testa genast. 100% fnitter-garanti!

http://www.eniro.se/hjalparna/

Svengelska does not alltid funka

Kom så här halvspontant att tänka på en liten svengelsk incident som inträffade för nån vecka sedan. Vi var några stycken som skulle på lunch och väntade på en kompis som skulle träffa upp oss vid restaurangen. Jag får frågan: Vet du om han närmar sig....?
Snabbtänkt och klämkäck som jag är så svarar jag på min bästa svengelska.

Högt och ljudligt säger jag: Yes! He is in the fag! (Från svenskans: Han är i faggorna..)

*Note-to-self: Testa saker tyst för dig själv innan du blurtar ur dig dem inför folk*

För övrigt...

..körde jag både löpträning och styrketräning igår. Hur jag känner mig idag? Se bild.







Min hatt den har hundra tänder....

Skickade nedanstående (jingade) bild till sambon igår för jag tänkte han skulle gissa på vad det föreställer.
Hans första gissning var kvalster. Ingen dålig gissning, men inte heller rätt. Efter det utspelar sig följande mail-dialog:

Jag: Ledtråden är "ett spel som inte tar hela livet att spela"
M: Fattar inte.
Jag:
Du får en till ledtråd. Tar du inte den måste du nog börja i särskola.
Det är ett spel alltså.
Det tar inte ett HELT liv att spela utan ett HALVT liv.....


Har NI nån gissning...?:-D





tisdag 20 maj 2008

The jing project!

Jag har fått många tillsägelser för att jag har så butt-oogly screenshots. Tack Rudde. Nu har jag fått ett otroligt tips om en iizy-piizy gizmo så att jag aldrig mer kan skylla på min kamera-parkinson. Tack Kallepa. Som premiär-jing visar jag en konkurrerande blogg. Herregud jämför denna bilden och min egna här nedanför på google. Min ser ut som om jag fotat i lustiga huset,under en filt, genom ett akvarium. Eller nåt. Och den här är skarpare än en nyslipad morakniv! Hej 2008, nu är jag äntligen här. Vilken grej!!




Vill ni jinga själva så gå genast till länken: www.jingproject.com




google-oogle är bra men...

...det har sina begränsningar. Jag har spanat in ett par jeans som jag tycker är superfina. Svensktillverkade och heter Dagmar. Klart jag googlar på Dagmar.
Google föreslår: Menar du daggmaskens? Se bilden.



Nej tack, jag letar inte efter daggmaskens. Inte idag, inte imorgon ,inte någonsin!

Lite regn, lite sol, lite regn ,lite sol. Och så lite kallt.

Welcome alla the turist! This is the svenska sommarväder. That means sometimes we see yellow thingy uppe på himlen. It can ibland bli over 15 grader hot!!! Is woooonderful. Those days we all take off our bäveroveralls and are happy.

Digidiva fyller ett år!

Tänk vad tiden går fort när man har roligt! I ett helt år har jag lurkat omkring här i min lilla pixelhörna. Då, i bloggbegynnelsen, vill jag minnas att jag sade att det här inte bara är min blogg, utan allas vår blogg. Det håller jag fortfarande fast vid.

Så berätta! Vad gör er glada? Vad gör er arga? Vad går ni igång på? Är det något särskilt ämne ni vill att jag ska skriva om? Utnyttja mina uppbokade pixlar och känn er fria att skriva om vaaaaaad ni vill. Digidivas jubileumsvecka kör igång just idag och allt är tillåtet! Modigaste, galnaste, stolligaste, roligaste kommentaren vinner evig ära och min respekt! Dessutom finns ett litet "riktigt" pris i potten också. Men vad det är avslöjar jag inte riktigt än....

Kör hårt!

måndag 19 maj 2008

Var kommer jag ifrån?

Nu har jag ju varit här i cyberrymden ett tag och vi börjar liksom bli du med varandra. Det känns väldigt fint tycker jag. Jag tänker att det är dags för nästa steg i relationen. Det naturliga steget är att presentera er för mina föräldrar. Kanske kommer allt att klarna för er nu. Kanske får ni en AHA-upplevelse. Kanske förstår ni äntligen varför jag är som jag är.

Pappa:



Mamma:


Och jag är ett penntroll.

Fejsboken i verkligheten

POOOOOKE! *skrattar!*

Uttryck vi nästan glömt!

Jag värnar hårt om uttryck och ord som är gravt utrotningshotade. Språk SKA utvecklas, men jag tycker retro-trender i språk är fantastiskt charmiga och det går alldeles utmärkt att kombinera 20-talsord med 2008-ord tycker jag. Jag älskar att säga "svänga mina lurviga" när jag ska gå på nåt rave-artat event. Jag gillar att säga "bjärt" när jag menar vad som helst som står ut ur mängden osv osv. Idag hittade jag ett uttryck som är så utrotningshotat att jag själv hade glömt bort det: Rulla hatt. I betydelsen parta loss till gryningen.

Kompisar! Det är typ sommar nu! Det är dags att ta på sig sin bjärtaste dress(sina finaste kläder) och rulla hatt! (fest, fest, fest!!!)

Ses på logen (F12s terrass) och slår klackarna i taket (dansar och blir fulla) allihopa (allihopa)! Yeyyy! (Jaaaa!)

Men vad ska man ha på sig på den helgade eurovision-dagen??

Jag skulle gärna vilja ha en utstyrsel som på något sätt är en kombination av alla nedanstående bilder. Nån som känner till en pensionerad hallick/discodansare/barnprogramledare som gett sig in i kläd- och sminkbranschen månne....? Jag måste få veta före lördag i så fall! :-D






Size zero-måndag

Frukost: 2 valnötter
Lunch: Två matskedar ärtor. En matsked keso.

Humör: Åt h-vete
Konto: Tomt
Dagens önskan: O-tomt konto
Dagens statement: Hellre tjock med koll, än yr med storlek noll.

Glitter! Glamour! Eurovision! Äntligen!

Älskade, glamourösa, eurovision-älskande vänner! Nedräkningen har börjat. TV-rutan har fullkomligen slukats av diverse småaktiviteter på sistone. Typ hockey-VM och sånt bjäfs. Ääääntligen är det bara dagar kvar tills evenemanget vi alla väntat på går av stapeln: Eurovision song contest!!! Vad säger ni om motståndet? Kommer Charlotte ta hem det här helt överlägset? Eller? Vilka tycker ni är våra farligaste konkurrenter?

Jag tycker det är rätt så svårt att göra en topp-bedömning. Faktiskt. Finns en hel del värt att lyssna på. Däremot har jag gjort en lista på bottenskrapet, dvs de tre sämsta låtarna. Här är min ojdåvision-lista:

1.) Cypern (Helt klart nåt av det sämsta jag någonsin hört!)
2.) Irland (Är det här skoj på nåt sätt? Jag fattar inte i så fall...)
3.) Bosnien- Hercegovina (Det här inser jag ska vara lite skämtsamt och skoj, men det resulterar mest i att jag tänker på nån slags ond dockteater. Jag mår lite illa, och själva låten förstärker bara känslan av att ha fastnat i en ondskefull alice i underlandet-värld)

Världsklass

I torsdags var jag på ett halvdagsseminarium som hette "svensk webb i världsklass". Det var inspirerande och bra på alla sätt och vis. Dock nämndes inte bloggfenomenet alls. Framförallt nämndes inte min blogg alls. Så då var vi några stycken som bestämde oss för att ha ett fortsatt seminarium och diskutera detta över ett par glas vin. När vi druckit så pass många vin att jag var övertygad om att min blogg håller världsklass var det dags att gå och titta på de fantastiska little failures som hade spelning på momma. Mycket musik och mera vin. På det stora hela taget en torsdag i världsklass med andra ord.

fredag 16 maj 2008

Dags för AW!

Då var det dags att avrunda veckan med ett gött glas vin. Kanske 2. Skål och trevlig helg!

Pilletott, tott, tott.

Okej. Såg just nedanstående annons för PS3 på reklamfeber som jag måste visa er! Pilisnuppisen är alltså en tumme. Jag fattar ingenting. Ska man spela med den? Då borde väl konsolen heta Penis3 istället? Go figure....

Den trevliga kvällen före

leder ibland till en mindre trevlig dagen efter. Håll ut, jag bloggar lite senare idag. Måste bara döda utomjordingen som dansar riverdance inne i min spritmarinerade hjärna först.

torsdag 15 maj 2008

Kn...-mode

Jag hade tänkt att jag skulle klara av att göra min första hardcore-blogg. När det gäller ordval och så. Jag har ju sagt både bullf och balle nu ett par gånger. Men det är svårt, svårt, svårt. Hur som helst, mode är ju inte något som bara gäller kläder och frisyrer och smink och sånt. Det är ju viktigt att vara moderiktig även i sovalkoven. Här ger jag er den ultimata gummi-listan. Som tur är verkar det finnas något för alla så det borde vara tämligen lätt att vara rubber-right i vår. Är du en Felix? Är du en Nokia? Bara att välja:-)

FELIX kondomer: Gör det goda godare

FROSTIES kondomer: De väcker tigern i dig

GEVALIA kondomer: När du får oväntat besök

NOKIA kondomer: Connecting people

OLW kondomer: För att du älskar det goda

CARLSHAMNS kondomer: Gott, gotti, gott gott

McDONALDS kondomer: Livet har sina goda stunder

LÄTTA kondomer: Om du har bestämt dig

VICKS kondomer: Extra starka, extra friska

STATOIL kondomer: Det du behöver när du behöver det

GINSANA kondomer: Orka mer

GB-GLASS kondomer: Jag och min magnum

LOREAL kondomer: För det är jag värd

GORE TEX kondomer: Guarantied to keep you dry

DELIKATESS YOGGI kondomer: Nya smarriga smaker i ny fin förpackning

ERICSSON kondomer: It's all about communication

ALGRENS-BILAR kondomer: Det enda sättet att stoppa dom är i munnen

PRINGLES kondomer: Once you pop, you can't stop

BLÅ-BAND kondomer: Smaskens till sista slicken


P.S Knn...kn....Näe jag kan bara inte skriva det ordet. Jag ger upp. Hej då. D.S

onsdag 14 maj 2008

Flexarn, Flåsarn och Fejset

Det är faktiskt varken namnet på nåt barnprogram producerat i Norrköping, eller ett gäng pengatvättare som skickar hästhuvuden på posten. Det är benämningen på några goa grabbar som går på samma gym som jag. Flåsarn, det är en man, man hör på en mils avstånd. Jag har inte direkt sett honom lyfta nånting, men nåt måste han göra antar jag för jag har sett honom stå och flämta bredvid nästan alla maskiner som finns.

Sen har vi Flexarn. Han tycker mest om att stå vid speglarna och titta på sina spända vadmuskler i olika vinklar och belysning. Han är bra på att göra egna ljudeefekter till flexandet också. De vanligaste två han åstadkommer är WOOAAA och GNNNHHH. Då brukar en ven i pannan på honom börja pulsera. Snälle vän, du behöver inte flexa så du går av vill jag säga varje gång jag ser honom.

Till sist har vi Fejan. Det är nog den enda av de tre som faktiskt tränar nånting. Det roliga är att han tränar så mycket med fejan så man liksom missar om han står och lyfter en halv elefant eller bara en finsk pinne. Ansiktet är alltid förvridet i nåt slags Munchs skriet med 100 gånger mer dödsångest. Så ska jag börja träna. Jag ska springa 25 meter och sen pusta ut som om jag lubbat en halvmara. Sen ska jag unna mig. Unna mig att gå hem. Unna mig ett par glas vin. Gud vad mycket lättare livet kommer att bli nu. Skönt.

Populäraste namnet på internet!

And the winner iiiiiis....visionista!

Först har vi denna: johannavisionista.blogspot.com
Sedan har vi: blog.rewdboy.com
Till sist finns även: www.visionista.se

Same name, different game!

Eh...vem visste att IKEA gör så här porrig reklam??

Grädde är the shit!

Vegetarisk pasta alfredo till lunch. När man tar bort huvudingrediensen kyckling innebär det att det bara är pesto och grädde kvar på pastan. Mmm tycker själen. Mmm tycker ögonen. Mmmm tycker munnen. AJsomhelvetevadskickardunerförnåtskit tycker magen och knyter sig. Den surpuppan.

Run, Päivi, Run!

Ja, då var det dax att träna på löpbandet igår. (Jag har fortfarande inte bestämt mig till 100% om jag ska springa midnattsloppet , jag måste testa om det är mänskligt genomförbart att springa en mil överhuvudtaget först) Det gick väl okej. På grund av min teknik-parkinson så sprang jag den märkliga sträckan 5 555 meter. Jag hakade upp mig på distans-knappen och vips så var bandet igång. Bara att gilla. Och springa. Det konstiga är att jag idag har en diabolisk träningsvärk....i armarna! Tydligen spänner jag armarna så hårt intill kroppen att jag ser ut som en T-Rex dränkt i kolsyre-is. Måste jobba mera både på flåset och looken.

tisdag 13 maj 2008

R.I.P Rauschenberg

Får just reda på att Robert Rauschenberg lämnat det jordiska. Han är konstnärs-snubben som satt ett bildäck runt en uppstoppad get. Det är ett ,enligt mig, ganska fult men väldigt märkligt verk som finns att beskåda på moderna museet här i Stockholm. Vet inte riktigt varför men att han dog gör mig lite ledsen. Det känns som att världen blir fattigare utan en jeppe galen nog att trä däck över getter på nåt sätt. Hoppas du kommer till en värld som är sorglös, sanslös och helt surrealistisk!

Kids- man måste ju bara älska dem!

Irrade omkring lite på lunchen. Möter ett tjugotal barn i 2-4-årsåldern på promenad med sina fröknar. De i sin tur hade tydligen bestämt möte med en annan dagisklass som har en manlig och kvinnlig fröken. En utåtriktad och högljudd liten kille säger: JAHA, DU HETER JOHAN. VAD HETER DU MED.....*tänkande tystnad*......DUBBELMAGEN. Det fnissiga var att gossebarnet inte menade att tjejen var tjock utan det var hans benämning på bröst. Så logiskt. Så rätt. Och samtidigt så fel. :-D

I had a dream...

Ligger och halvdåsar. Känner att det är ganska mörkt och jag är omgärdad av en jädrans massa pryttlar. Sätter mig upp och slår upp mina sömdruckna ögon och börjar se mig om. Lutar mig mot en gigantisk, metallisk knapp som känns väldigt bekant. Inser plötsligt att jag sitter i min handväska och att jag lutar mig mot min mobiltelefon. Mobilen är stor som ett flervåningshus. Det är ganska dammigt i botten av min handväska. Ser mitt läppstift till höger. Plötsligt börjar läppstiftet liksom välta. Mot mig!! Av detta scenario vaknar jag. Vad f*n betyder det att man ligger och sover i botten av sin egen handväska....? Att man borde shoppa mera...?Att man borde köpa en lite mindre handväska...? :-D Nån där ute som är bra på drömtydning och har några andra teorier?

måndag 12 maj 2008

Aftonbladet, idag med mer dubbeltydig löpsedel än vanligt...

På löpet stod så här:

"Maten som får dig att bli gammal"

(hur nu det kan anses vara så viktigt att det blir en löpsedel är en helt annan historia)

Vad bra tänker jag! Min plan är nämligen att leva så länge att jag hinner gå flera generationer på nerverna! Sen ser jag att det står en varning. Aftonblaran menar alltså i det här fallet inte mat som får mig att leva tills jag är en 200-årig youghurtgumma. De menar mat som får folk att SE UT som 200-åringar så fort den sista pubertetsfinnen lämnat plytet. Old food istället för functional food alltså. Det lät hiskeligt så jag lät bli att köpa tidningen. Som vanligt.

Sportspegeln

För er som inte vet så har hockey-VM börjat. Enda anledningen till att jag vet det är följande:

Söndagsmiddag hemma hos mamma. Hon börjar redan vid 3-rycket sälja in idén om att det börjar en hockey-match 18.30. Innan dess är det en fotbollsmatch hon vill se. Därför undrar hon om vi kan skynda på lite med mysiga middan på altanen. Efter 18.3o-matchen skulle hon dessutom klämma in en powernap innan det började en annan hockeymatch någon gång mitt i natten. Mammas sport-schema var oerhört tajt, för att inte säga direkt stressigt. Hon kan nog jämföra sitt schema med vilken förbundskapten som helst tror jag. Ungefär vid 19.00 är hon helt uppslukad av TV:n. Jag tror inte jag behöver åka dit igen förrän hockey-VM är slut. Jag är inte helt säker på att hon ens märkt att jag åkt därifrån än...

Falsk marknadsföring!

Dagens väder var helt...snopet. Jag tittade ut genom fönstret innan jag gick hemifrån till jobbet och såg en precis likadan blå himmel och lysande sol som vi haft hela helgen. Vad som saknades visade sig när jag klev ut genom dörren. Värmen. Det var lite som att få syn på en underbart lyxig choklad-ask. Så när man öppnar locket finns det bara kvar såna äckliga chokladbitar med konstiga bär i. Ser bra ut, men känns inte bra. Alls.

Svoosh sade det...

...osså var helgen schlutt igen! Bidde AW i vasaparken i fredags. På lördagen var jag lite lätt bakfull och skulle irra omkring i ett tyst och stilla Stockholm. Tydligen var det Karlbergs dag i lördags så när jag kliver ut ur porten med mina gigantiska garbo-glajjor och min lätt folkskygga hållning så möts jag av en blåsorkester som bokstavligt talat blåser skorna av mig. (Jag blev så paff av att mötas av ett BRÖÖÖÖÖL att jag snubblade ur min ena sko)

Nå, dagen fortsatte stillsammare med lite shopping i nacka forum, brunch i solskenet vid nacka strand och sedan david la chapelle-utställning. Den överträffade för övrigt alla mina förväntningar så jag var glad att jag släpade mig iväg dit. Aftonen blev lugn och söndagen tillbringade jag ute på Värmdö. Åt mat som en liten jul-kulting. (Äter man inte minst 4 portioner tror min mamma nämligen att man är anorektisk...) Och så sade det bara svoosh så var det måndagmorgon. Det händer nån slags tidsförskjutning där mellan söndag-måndag tror jag. En vacker dag ska jag plocka isär Einsteins relativitets-teori för att se om man kan använda tid/rum-divergensen till att få en längre sovmorgon. Men just nu får det duga med mer kaffe.

lördag 10 maj 2008

Feeling hot, hot, hot.

Det är 25 (TJUGOFEM) grader varmt idag. Fattar ni. Tjugofem grader! Och då pratar jag inte om Uzbekistan eller södra Chile utan om vårt lilla isblock till land. Tjugofem grader. Mooooot...utomhus.

hej hej, hemskt mycket hej

hej lördag. hej solsken. hej kaffe. hej goda frallan. Hej fina duva. Klockan är 5 på morgonen. kan fina duvan sjunga tystare? Ljuva duva, sjung tystare. Håll käften duvan. DÖ FÅGELJÄVEL.

fredag 9 maj 2008

Hej du kung och drottning över veckodagar

Fredag. Denna ljuva dag. Man har hela helgen framför sig och den utlovar både vin, sol och fnitter i glada vänners lag. Underbart schmunderbart säger jag!

Ha en fabolicious helg alla underbara!

Sökfunktionshumor!

Ja jag vet, det här är lite nördigt, men jag är lite nördig så jag bju´r på det. Surfade på MTV:s webb och letade efter en låt. Deras sökfunktion var lite si så där. Lämnade liksom öfrigt att önska om man uttrycker sig så. Däremot beskrivningen till det lite knapphändiga sökresultatet var helt outstanding:

"Vi har en liten apa som läser allt på siten och för ett så kallat "index". Detta är vad vi hittade i detta "index". Apan är rätt kass dock..."

Det är det jag alltid sagt: bra copy kan faktiskt rädda nästan vad som helst!

Prova sökfunktionen själva på www.mtv.se

Fashion faux-pas!!!!!

Då är det sommar. Härligt! På samma sätt som parkbänks-alkisarna signalerar vårens ankomst, så vet man att det är sommar när flip-flopsen hittar ut på stan igen. Jag personligen har aldrig greppat den där flippis in the city-grejen. För mig känns de mer som en "hasa omkring småfull på thailands stränder"-outfit. Men visst, flip-flopsen symboliserar sedan några år tillbaka en massa annat också, och de är ganska schyssta ändå. Lite chic cityslob-style så där. Det enda som stör mig är när man ser snubbar som begåvats med hob-fötter hasa omkring med flip-flops! Alltså, allvarligt, jag kräks! Killar ni måste lyssna: Ingen, ingen, INGEN vill se era hår-tår!! Ska ni ha flip-flops får ni faktiskt stå ut med några minuters smärta och se till att vaxa bort vartenda litet spår av ludd. Se bilden och försök själva att inte må illa. Denna styggelse måste bekämpas och fås bort, bort, bort! Ropen skalla, hårlösa fötter åt alla!!!!


torsdag 8 maj 2008

Till Rewdboy

Jag vet inte jag, men idag är min kamera-parkinson helt okontrollerbar tydligen. Jag bjuckar ändå på en närbild på smörbönan/blomman/skallen:





Lite modebloggande igen

En del säger att det är svårt att modeblogga. Jag tycker det är svårt att INTE modeblogga. Jag försöker ju på ett ganska medvetet sätt låta bli det men ibland trillar man dit i alla fall. jag bloggar ju om mitt liv och i det livet så finns det bland annat lite kläder. Anywhoo, till saken. (Det kommer en poäng alldeles snart även om det är svårt att tro;-) Blommigt är ju stort nu i vår, för att inte säga gigantiskt. jag har absolut ingenting emot det, men det är liksom...inte riktigt jag. Eller inte vad jag vill vara i alla fall. För min inre bild så ser jag mig själv mer som en rocker-chic än en brittisk tant liksom. Jag har dock lyckats införhandla en blus som är en bra kompromiss mellan dessa två världar och som jag är rätt nöjd med. Se suddiga bilden:



Det kanske inte syns skittydligt, men poängen (här kommer den, sa ju det!) är att på långt håll ser det ut som vilken blommig blus som helst. När man kommer nära så ser man att det ju inte alls är några dammiga dahlior, utan ett helt myller av små döskallar. Rock on! :-D

Då kanske det är lika bra att gå på AA-möte då?

AA= Anonyma Allersälskare. Vi samlas i ett litet grått rum och så kanske det går till typ så här:

"Hej jag heter Päivi. Jag älskar Hemmets journal. Jag älskar husmorstipsen lite extra mycket. Tänk vad finurligt det är att man kan sila kaffet genom begagnade, beiga nylonstrumpor istället för att använda filter. Var annars kan man ta del av såna fantastiska tips"

Alla: HEJ PÄIVI

It begins...

Klockan på morgoonnyheternas sändning säger 6.51. Jag har varit vaken i nästan två timmar nu. Jaha. Då är det alltså bara en tidsfråga innan jag börjar gilla Körslaget, blommigt porslin och Allers färgglada tidningar också.

onsdag 7 maj 2008

Ska man tävla mer månne?

Damn, den här stegräknartävlingen har skapat ett monster! Jag har blivit en fullkomlig tävlingsjunkie! Jag funderar alltså på att börja tävla i nånting igen. Denna gång mot födelsedagsbarnet Rewdboy. Han och jag har aldrig tävlat i nåt normalt utan allt har varit tävlingar mer i nån slags fylle fear factor-anda. Typ: Blondera håret. En tävling som skapades efter för många drinkar. Dricka för många drinkar är en tävling i sig. Dricka flest drinkar i flest timmar. Dricka konstigast drinkar. (Jag säger bara minttu. Oj oj perkele!) Partaja längst. Ni ser mönstret va? Hur som helst, den här gången tänkte vi göra nåt så för oss normalt som att springa midnattsloppet. På fejan hade jag bara skrivit lite kryptiskt: Tävla med Rewdie eller ej...?

Blixtsnabbt kommer detta mail från Maggan:-D

Vad ska ni nu tävla i? Våga inte färga håret igen.

JA MÅ HAN LEVA UTI HUNDRADE ÅR!!!

Idag fyller den här galnaste av alla galna år! (Det är en komplimang:-) Allas vår Rewdboy blir ett år äldre, förhoppningsvis inte ett skit klokare. Det här är mannen jag slog vad om en blondering med. Och nu bara för en timme sedan har vi näästan slagit vad om en ny grej. Har inte riktigt antagit vadet än, men funderar starkt på det. Ha en skitbra dag mannen!!! Hur många hurra som helst ska du ha!

Midejväska 1988, armhåleväska 2008?

Jag såg en riktig pastell-schtekare glida omkring och jag kunde knappt tro mina ögon när jag såg att hans hetaste accessoir var en...midjeväska! Nu bar han den inte runt midjan utan tvärsöver bröstet så där så att remmen liksom kilade in sig under armhålan. Så då är den korrekta benämningen egentligen armhåleväska antar jag. Jag tyckte (helt utan ironi) att det såg rätt coolt ut. Faktiskt.

Idag är en annan dag!

Idag är det slut på det maniska dygnet runt-promenerandet! För första gången på månader så satt jag ner i soffan och tittade på morgonnyheterna, istället för att halvjogga omkring i lägenheten med kaffekopp i näve, vilket resulterade i kaffeskvimp överallt. Otroligt lyxigt! Jag gick förvisso en morgonpromenad idag med, men en stillsam sådan. Jag tillät mig själv att stanna till för att njuta av det glittrande vattnet vid Nybrokajen. Träden i Kungsan. Fågelkvittret. Alla sommarglada människor. (ja, folk ser faktiskt extremt sympatiska ut, jämfört med för nån månad sen) Stannade till vid ett skyltfönster. Kom till jobbet, inte genomsvettig och uppstressad, utan harmonisk och med ett leende på läpparna. Sweet, sweet, sweet!!

tisdag 6 maj 2008

Och hur ska jag fira att stegräknartävlingen slutar?

Champagne? Överdrivna mängder öl? Drinkar? Choklad? Bearnaise-sås? Pedikyr? Ja, allt det där är nog vad jag egentligen skulle vilja fira med. Men så dimper det ner ett mail från sambon. Där står kort och gott följande:

"Idag ska vi pumpa biccar tills de spricker."

Aja, fötterna får ju vila i alla fall....

Ett avslöjande i äkta kvällspressanda!

Ja, nu ni. Idag är inte någon vanlig tisdag inte. Ooo nej! Vissa uppmärksamma läsare
(Läs: rewdboy) av den här bloggen har anat att nåt är i görningen redan igår. Hur kommer det sig att jag gör fler blogginlägg på en och samma dag som jag i vanliga fall klarar av under en hel vecka?! Hade det här varit en kvällstidning hade det stått så här på löpsedlarna:

"36-åringen bloggade bara mer och mer. Grannarna berättar: Hon verkade ju så normal"

Sen när man köpt tidningen, och bläddrar till sidan 37 kan man läsa hur jag uttalar mig:

"Idag den 6 maj 2008 är det äntligen sista dagen på den jävla, fotförstörande, skosabbande, kroppskrossande jävla, satans förbannade stegräknartävlingen! Nu tänker jag gå så lite som möjligtresten av året och jag kan ägna mig åt stillsammare sysslor som till exempel att blogga, dricka öl och blogga lite till. "

Glass, glass, glass i stora lass, lass, lass!!!

Den här glassen finns att köpa i USA. Min fråga till er, kära bloggistas är: vilken stad tror ni den lanserats i först...? Jag ger er en stund att gissa och avslöjar rätt svar lite senare idag. Vad jag undrar lite över är vad exakt det är som gör den gay. De stora nötterna? Den gyllenfärgade vaniljglassen? Eller är det helt enkelt glasspinnen som känns lite skönt disco?



(Och ja, jag VET att gay kan betyda glad. Också.)

måndag 5 maj 2008

Gömma nötterna?

Vi har en påse cashewnötter i jobbskafferiet. De är väldans goa. Alla tycker det så de brukar ta slut jättesnabbt. Nån har försökt gömma dem bakom läbbiga linfrön och krackligt knäckebröd. Men jag hittade dem. Det går inte att lura mig när jag är på gottejakt. Nu ska jag först äta upp cashewnötterna. Sen ska jag gå hem.

När ska man ta sig till uteserveringen?

Jag har i ganska många år nu funderat på att hyra en statist över sommaren som mot mänsklig timpenning kan gå och sätta sig på den uteservering jag väljer och spela rollen "besökare som väntar på sina vänner". För kan man inte gå från jobbet strax efter lunch på dagarna så är det lika lätt att få en sittplats som att tränga sig själv genom ett nålsöga ungefär. Men si, modern teknologi utvecklas ju på så många plan och numera kan man sitta och spana in hur det ser ut i realtid på Stureplan. När det börjar tjockna till av folk ungefär till höger i bild, ja, då vet man att det är dax att börja stänga av datorn och bege sig till Stureplan! Vassegoa, här får ni länken till realtidswebbkameran. Fram för mindre köa och mera öla! ;-)

http://www.webbkameror.se/webbkameror/stureplan/index.php

MÅNDAGSSKRATT!!!!

jag har fortfarande inte slutat skratta! Video ett heter I am f*cking Matt Damon. Video 2 heter I am f*cking Ben Affleck. OBS. Viktigt att kolla i ordning. De är fem minuter långa, men jag lovar det är värt varenda sekund!!! Var så goda:

Nummer ett:



Nummer två. Obs! Notera vem som kommer med tårta...:-)

Pimp the sjukhusmat?

Ja, nu när jag ändå är på G med alla pimpade saker så kan jag berätta om en sak till jag såg på stan, som jag inte riktigt visste hur jag skulle reagera på. På St eriks ögonsjukhus finns en restaurang. Den är tydligen inte till enbart för sjukhusets personal och patienter utan för alla som trånar och trängtar efter sjukhusmat på sin lunchrast. Det roliga/oroliga var att restaurangen heter (håll i er!); Smaksensation. Tänk om det verkligen skulle vara så att det godaste man överhuvudtaget kan inmundiga under sin lunchrast finns att tillgå på ett sjukhus??? På min ära. Det om något vore ju helt...sjukt!

Pimp my korvmoj!

Har varit på lite lunchpromenad och gick en sväng bort till st eriksplan. På ganska långt avstånd ser jag att st eriksgrillen är bra mycket gulare än vad den brukar vara i vanliga fall. När jag kommer lite närmare ser jag att hela ena sidan förestället en glad, korvätande Homer Simpson! Han som har grillen är redan tjenis med sambon (de vinkar glatt till varandra och kan varandras förnamn) och gör norra hemisfärens godaste tunnbrödrullar. Nu blev hela korvmoj-ambiencen ännu lite roligare. Gult är inte fult, gult är kult!

Resumé över valborgsledigheten

onsdag: halvdag på jobbet. Helkväll med yoakeem, yonaz, magnus, cecilia, lars och oscar. Vin och boule i hagaparken. nightcap på sommar på odenplan.

torsdag: yonaz yster kommer på besök. vi går och äter middag på monks. De har över 2 500 ölsorter. Bara en sån sak! nightcap på Sommar på odenplan.

fredag: Lite shopping på dan. Drink på mälarpaviljongen. en drink till på Kungsholmen. Middag med foodcourt-gänget på el diablo. Fantastisk mat, fantastisk personal och även en glad överraskning med tequila som måltidsdryck. Låter inte klokt, men passade förvånansvärt bra. Det här var nog inte heller den billiga skit-tequila man shottade sönder sig med i öfre tonåren....

lördag: sen lunch på ciao ciao. andy warhol-utställning hela dan. Stillsam tacokväll hemma.

Söndag: Promenad runt Karlberg. Thai-mat till middag. Försökte lägga mig tidigt. Funkade inte alls.

Måndag: Ja, och nu är det måndag. Jag är så trött så jag nästan känner mig bakfull. Förhoppningsvis kan jag somna i natt innan fåglarna börjar morgonkvittra.

fredag 2 maj 2008

Jag är modig, modigare,modigast!

Så vad har jag gjort tänker ni? Hoppat bungyjump? Hoppat fallskärm? Ägnat mig åt fasadklättring eller basejumping? Icke! Jag har köpt toalettpapper. En sån stor förpackning med 8 rullar. Och inte heller handlade jag i en affär i en grannstad utan i affären som ligger precis runt hörnet. Jag erkänner att jag lurkade omkring i affären och såg lite blottar-skum ut,och ja, jag köpte en del annat så att jag kunde liksom tränga in toalettpappret mellan de andra varorna på bandet. Men, faktum kvarstår, jag har köpt toalettpapper. Jag är en riktig tuffing jag!

Jag mötte Staffan

Närmare bestämt Staffan Westerberg. Han satt på Odenplan och åt glass och såg alldeles.....normal ut. Jag såg ingen pannkaka, han verkade inte vilse och inte heller förmörkades himlen av två gigantiska, arga pappskallar. Tänk...jag tror ett barndomstrauma är brutet.

torsdag 1 maj 2008

Men vem ÄR egentligen the real slim shady??

Det är dagen efter valborg och jag har promenerat genom ett lätt bakfylledåsigt Stockholm. Solen är jättevarm och vindarna jättekalla så det var inte det lättaste att välja rätt kläder. Och apropå rätt kläder så måste jag bara berätta det här för er. Medan jag promenerar växer en surrealistisk känsla fram av att jag befinner mig i en tjejvariant av Eminems musikvideo "the real slim shady". När man bor i en liten stad,vilket Stockholm ju är, så har alla diverse trender en förmåga att förvandla befolkningen till kloner! Skrämmande men sant.

Inom loppet av en timme passerade jag ,helt utan att överdriva, ett tjugotal tjejer som alla hade på sig följande utstyrsel: platta, vita tygskor, beiga 3/4-långa bullfittebyxor (även kända som chinos), vit top och midjekort svart skinnjacka. Detta ackompanjerat av överdimensionerade solbrillor och en lika överdimensionerad handväska käckt dinglande i armbågsvecket. I Eminems video finns det ju åtminstone ett original. Det gör det inte här. Hela stan vimlar av människor som villigt låter sig manipuleras av duktiga marknadsförare och glassiga magasin till att bli kopior av varandra.

Det är sånt här som får mig att vilja köpa skinnbyxor, midejväska, brynja, minimala neonfärgade solbrillor och platåpjuck. Snyggt? Nej, fy fan, verkligen inte. Men åtminstone annorlunda. Och jag är faktiskt hellre jag i fel kläder än en kopia av en kopia i "rätt" kläder....