fredag 29 februari 2008

Min första bloggstöld

Jag erkänner direkt, jag snodde det här ämnet från rewdboys blogg. Men, det är så här att det tydligen är internationella musarmsdagen idag. Och allmänna festdatum måste man ju få norpa så att man sprider vetskapen till så många som möjligt?? Nu vet inte jag om den här dagen är till för att de som har musarm ska kunna ordna nån slags musarms-karneval precis men vafasen ,varje dag kan väl vara en karneval, am i right or am i right? Vad jag förstått så är musarm något man får av statisk och monoton ansträngning, dvs att man gör samma, ganska små, rörelser hela tiden.

Min musarms-karneval ska därför gå till så här: Jag går från datorn till något av stadens nöjesetablissemang. Väl där beställer jag drinkar på ett ergonomiskt korrekt sätt. För att inte arm-till-mun-rörelsen ska bli för monoton kan jag kanske avnjuta varje klunk genom att först göra yviga, svepande karate-rörelser med armarna. Eller kanske kopplar jag bara bort armarna helt och försöker dricka som en fågel. På nåt sätt picka i mig drinken liksom. Kanske säger jag bara: Hej, jag vill inte ha musarm, bär hit drinkar och ge mig ett tjockt sugrör tack. Och NU tar blogginlägget slut, och karnevalen kan alltså börja. Viva la musarms-karneval!

Katten Gustaf. Fast utan katten Gustaf!

Vänner! Solen kvittrar, fåglarna skiner, och helgen hägrar. Det skulle inte kunna vara en mycket bättre dag med andra ord! Men lite fniss förgyller ju alltid så jag bjuckar på en fredagslänk. Det är både roligt och lite existensiellt metafysiskt. Vem hade kunnat ana att en serie nästan blir bättre när man tar bort huvudpersonen. Go figure...!

http://garfieldminusgarfield.tumblr.com/


Trevlig helg, raringar!

onsdag 27 februari 2008

Vad tänker man när en främling säger: "hur går det med rymdvarelserna"...?

Jag hann tänka: Vet han att det här inte är min hemplanet? Går jag och tänker högt? Håller jag på att bli schizofren? Är HAN schizofren? Sen bestämde jag mig helt enkelt för att det var han som var ett schizo. Det enda som inte riktigt passade in i den bilden var att hela detta replikskifte skedde på centralbadet och personen som yttrade den konstiga repliken var tämligen välklädd. Nåväl, jag är väldigt solidarisk av mig som person så jag tänker att man säkert kan vara spritt språngande sten-koko även i armani-kostym.

Till slut, plingar dock poletten ner i min nytränade, hungertröga fetskalle. Vi gick på samma skrivarkurs för ett par år sedan och där skrev jag faktiskt just om en liten varelse från rymden.

Så från att ha tänkt att jag träffat nån stolle som släppt ut varenda häst ur hagen, så visade det sig vara en ganska kul krock med en gammal kursare. Jag får säga som de säger i nån amerikansk reklam jag sett: Do not judge to quickly.

tisdag 26 februari 2008

Jag är all over the place!

Igår berättade en före detta kollega, nuvarande vän, att han under sin resa till Alperna träffat på en Päivi, fast i norsk tappning! En Päivi-Jente alltså! jag började genast fundera på ifall jag har motsvarigheter i flera länder. Tänk om det i Kina sitter en Pei-Wii, i Frankrike en Pöwyy, och så på Island sitter det kanske en Päivur.

Nästa tanke blev självklart hur det skulle vara att samla alla världens päivisar på ett och samma ställe och ha en hejdundrande glamour-fest! Jag började se framför mig att vi fyllt upp Globen och förvandlat både ut-och insidan till en jääättestor discokula! Sen började jag se hur vi alla har på oss bländande kreationer (bokstavligt talat alltså, vi päivisar är lite skat-aktiga och gillar glitter!), dricker galna mängder champagne och dansar i dagarna tre. När jag hade tänkt så här långt började jag plötsligt tänka att det kanske inte är nån helt klockren idé. Jag blev helt ärligt rätt matt. Det kanske trots allt är bäst med en Päivi åt gången för att skona folks nerver. Och då räknar jag med mina egna nerver också;-)

måndag 25 februari 2008

Sol, vin och vatten...

...det är det enda jag vill ha. När jag får allt det så mår jag galet bra. Helgen som gick bjöd på stora doser av allt i rubriken! Jag och sambon åkte nämligen ut till Sandhamn och hade en liten lyxhelg. Vi inledde starkt med att missa första båten, men si det gjorde inget för vi satt i strålande solgass i Stavsnäs vinterhamn och pimplade nybryggt kaffe från bageriet. Inte en dålig start precis. När vi sedan anlände till Sandhamn gick vi en härlig promenad på klipporna medan solen fortfarande både sken och värmde. Under kvällen åt vi en härlig middag och drack drinkar och vin i seglarhotellets restaurang. Nästa morgon klev vi upp kvart över sju (!!!) och åt en gigantisk frukostbuffé, badade pool och jacuzzi och så avslutade jag vistelsen med en 90 minuter lång ansiktsbehandling. Jag är helt enkelt så vårrenoverad jag kan bli. Om jag var en trabant innan så är jag i alla fall uppgraderad till att vara en bättre begagnad audi nu:-) Våren är här, lönen är här, solen är här. Det känns som att det bara är att stampa gasen i botten och tuta och köra! :-D

fredag 22 februari 2008

En afton med djur och mingeltema!

Igår kväll var jag på en fantastisk tillställning med australiensiskt outback-tema. Det fanns en venom bar med drinkar som alla hade fantastiska namn som t.ex snake bite royale och scorpion dream och dylika saker. Självfallet fanns också en grill som för aftonen döpts om till "road kill grill". Dessutom var hela lokalen pyntad med plastormar, plastinsekter och diverse mer och mindre otäcka djur.

På en av toaletterna hade någon slängt ut en plastorm som såg så sjukt verklig ut att jag faktiskt fick hjärtsnurf! Naturligtvis kan man inte ha en äkta australiensisk fest utan genuin underhållning så mitt i allt detta går det omkring en kille och spelar digeridoo! Och det var inte som vilket ihållande läte som helst utan killen lyckades på nåt sätt beatboxa med digeridoon! Helt unreal!! Efter detta kändes det ganska konstigt att kliva ut i ett gråkallt natt-stockholm, men som tur var bibehölls outback-känslan i alla fall av att jag fick syn på två råttor i schäferstorlek vid St eriksplan. De hade svansar långa, tjocka och glansiga som hela avloppssystem! Okej, jag kanske överdriver lite litegrand, men kontentan är att ormar är äckliga, råttor är äckliga och drinkar är goda!

torsdag 21 februari 2008

Michael Winslow kommer till Sverige..woohoo....

Ifall ni på rak arm vet vem han är så blir jag impad både av ert minne och er polisskolan-kunskap!

Jag hade ingen aning om vem det här är men detta är alltså mannen som mest lät i polisfilmenrullarna. Ni vet, han kunde låta som en häst, som en polissiren eller som en jättestor prutt. Tro´t eller ej men han ska nu förära oss här i gamla, goa Svedala med ett besök och köra nån slags ljudbaserad stand up comedy-show!!!! Vem orkar lyssna på en hel show med hästprutts-ljud? Hur kommer det sig att han tar sig över atlanten just HIT? Vem bokade honom? Hela grejen är konstig på så himla många olika plan så jag skulle nästan vilja gå och se spektaklet....

Vardagsfinurligheter

Jag är ganska mycket för att hitta skojiga ord, meningar och formuleringar var de än må finnas i tillvaron. Jag arbetar med språk och skrivande hela dagarna så jag är väl helt enkelt hopplöst miljöskadad. Hur som helst så blir jag fånigt glad för ganska små saker och dagens underfundighet som fick mig att le var något så enkelt som ett ord på en budbil. Det stod kort och gott: Budfadern.

Deras gimmick måste ju bara vara det mest klassiska Don Corleone-citat som finns: I'm gonna make him an offer he can't refuse.

onsdag 20 februari 2008

All by myseee-eelf!

Hej kära bloggaristas! Jag vet att jag inte skrivit ihärdigt precis men veckan som gick var minst sagt intensiv. Jag har hunnit med att gå på Årets Byrå-gala, melodifestival-gala, träning, alla hjärtans dag-middag, fast det var tvunget att bli på fel dag för annars hanns det inte med, (Tack Magnus Torbjörn för rosorna, chokladen och den allmänna omtanken:-), aw med kollegorna, ett pass på löpband, morgonpromenader i ur och skur. Jag har nåt vagt minne av att jag faktiskt sov nån natt dessutom. Sen på det här blev jag sjuk. Idag är jag tillbaka på jobbet med full kraft, men med lite kollrig skalle, för jag försöker komma ikapp mig själv. Jag tror att jag precis som personen nedan skulle behöva en markör idag:

*Supporten:*Vad kan jag hjälpa till med?
*Kunden:* Jag håller på att skriva mitt första mail och jag har skrivit bokstaven a men hur skall jag göra för att få till denlilla cirkeln runtomkring?
*Supporten*: Är markören fortfarande där?
*Kunden:* Nej, jag är ensam här.

torsdag 14 februari 2008

Bjärta hjärtan för frusna stjärtar!

Den här årstiden behöver man värme, värme, värme och världens bästa öppna eld är kärleken. Om det hade gått att blogga fiolstråk hade jag gärna lagt på en lite översliskig ljudslinga här, men den får ni helt enkelt föreställa er själva. Hur som helst hoppas jag att ni alla har en hjärtehärlig valentin-dag, och jag hoppas jag kan förgylla den litegrand genom att här via bloggen skicka stora, värmande bjärta hjärtan och kramar till er allesammans!

tisdag 12 februari 2008

1 poäng för stavningen, 10 för kreativiteten!

Ganska ofta när man går utanför restauranger så blir man fascinerad över de olika stavningar man kan få ta del av. En av mina anti-favoriter läste jag utanför en restaurang som hade "dagens kött, fisk och sopor". Självklart förstår jag att det är soppor som menas men på något sätt kan jag inte låta bli att se filmsnutten i min inre biograf, där någon kommer med en svart sopsäck och skyfflar upp en skräp-buffé på tallriken.

Sedan finns det exempel som bara är irriterande. Det finns en pizzeria (som gör fantastiskt goda pizzor!! Och det är ju egentligen viktigare att maten är bra än att stavningen är perfekt) som har stavat sin skylt så här: äkta vedungs-pizza. Varenda gång jag går förbi får jag sån lust att springa in och säga att jag kan vara med och splitta kostnaden för en ny skylt bara de stavar ugn rätt!!

Sedan finns vissa ord som tydligen är lite extra svåra att få till. Jag har nu under loppet av två dagar fått se inte mindre än fyra olika stavningar på en liten typ av GI-vänlig kolhydratkälla, som påminner om cous cous. Samtliga får underkänt av stavningspolisen, men högsta pott för de snygga försöken. Check these out!

- Boulghour
- Bugrul
- Burgur
- Bouglour


Speciellt den första och sista känns nästan lite parisienne. De går liksom inte att uttala utan botox-plutande rödvinsmun och en Gauloise nonchalant dinglandes från ena mungipan. De två mellersta....nåja.....ähm...som sagt de ska ha poäng för de snygga försöken.

torsdag 7 februari 2008

Word up!

Ibland kan jag bli alldeles till mig i trasorna lycklig när jag hittar beskrivningar, meningar eller bara enstaka ord som når ända in i hjärtat. Ni vet när man får en sån där "mitt-i-prick"-mysig känsla i hela kroppen. Idag hittade jag ett sådant ord. Det bästa av allt är att det kan användas om nästan allt från maskiner till funktioner till företeelser.

Ordet är: automagisk.

Nu kanske ni inte blir svettiga av upphetsning så där vid första anblicken, men låt det sjunka in en stund, och känn hur finurligt det är.

Tänk till exempel en härlig dag när datorn faktiskt gör precis som man vill. Det är automagiskt!

Tänk när man får lönen en dag för tidigt på kontot. Riktigt automagiskt!

Eller när någon man tänkt på plötsligt hör av sig. Nu pratar vi automagiskt på telepati-nivå!

Och så när tillvaron bara flyter på, allt är bra, och man har saker att se fram emot. Då är hela tillvaron automagisk!

Nu ska reverent Päivi slänga av sig frälsar-fasonerna för den här gången och alldeles snart ha en automagisk drinkafton med två bögar och en gift.

onsdag 6 februari 2008

Rewdboys sista dag på kontoret...

..var igår. Jag VET att vi kommer att ses och hänga och gå och dricka öl och allt det där, men det finns ändå vissa saker som aldrig kommer att bli sig riktigt lika igen. Några exempel:

- Min mobil. Vem ska nu byta namn på alla i telefonboken?? Jag har på nåt konstigt sätt vant mig vid att alla har fått coola namn som typ "slobodan", "ahmadu" och "bogdan brottare"

- Min dator. Alla arbetsmappar kommer alltså att heta det jag döpt dem till även när jag kommer tillbaka från lunchrasten. Inte vara omdöpta till"mina porrbilder" eller "diverse skit"

Skrivbordsbakgrunden kommer också förbli något jag valt själv och inte closeups på kroppsdelar man inte visste fanns eller på nakna damer på tarmsköljning.

-Musiken. Det lär spelas rätt mycket mindre av eek-a-mouse och doktor alban på kontoret nu. Det skulle man kunna tro är en bra grej, men man vänjer sig till och med vid de underligaste saker. Och saknar dem när de är borta.

-Maten. Förutom att han skulle kunna vara ambassadör för tonfisk, så har han även skapat en ondskefullt stark satans-röra bestående av bl a habanero & vitlök. Detta tillbehör som vi alla både älskar och är lite rädda för, är till och med döpt till "rudde-röra"! Det lär bli lite mindre ögon som ploppar ut ur sina hålor vid lunchtid framöver.

-Pedagogiken. Rudde ÄR faktiskt en rätt bra pedagog och kan sina saker. Hans specialare är bara att han alltid inleder med att säga. "Du är ju helt väck". När man väl vant sig vid den inledningsfrasen så kan man faktiskt lära sig en hel del.


Kort och gott, saker kommer att bli lite annorlunda på kontoret framöver när vår favvo-madagask-galning drar iväg på nya äventyr.

Lycka till med allt mannen, och så ses vi snart, ajt!?

måndag 4 februari 2008

Päivi 3.6 är här!

Igår lanserades äntligen version Päivi 3.6. Prototypen kom redan 3 februari 1972 och denna programvara är under ständig utveckling och inveckling. Nytt för denna version är att några gamla buggar blivit lösta. Försovnings-buggen verkar exempelvis vara löst och dricka drink-trojanen är effektiviserad. Virrighets-viruset verkar vara väldigt svårt att lösa, men det kanske går att greja till nästa version:-) Som alltid när man lanserar nya versioner har de alltid lite barnsjukdomar så igår slog bakfull 2.0 till, men det verkar vara åtgärdat tills idag. Den stora nyheten är egentligen att den här versionen av Päivi är sig ganska lik, men nu ett år klokare, och därmed kanske lite, lite bättre. Det visar sig förmodligen under det kommande året. Tack alla raringar för gratulationer, presenter och skönsång. You really made my day!!!!