fredag 25 januari 2008

Ett nytt ord för SAOL.

Att gråtkräkas: Adjektiv för att beskriva känslan av att vara rörd och illamående samtidigt.

Exempel på när detta inträffar:
- ett avsnitt av lilla huset på prärien
- ett avsnitt av extreme home makeover
- Låtar som avhandlar barn , söta djur och rädda världen eller helst alla tre samtidigt. Vilken låt som helst med Michael Jackson helt enkelt.
- valfri dokumentär på kanal 5

Berätta, vad får er att gråtkräkas?

tisdag 22 januari 2008

Dagens statement.

Som jag berättade för er i mitt förra inlägg så har vi alltså dragit igång en stegräknartävling här på jobbet. Ingen här är särskilt bra på "lagom". Jag är inte ens helt säker på att alla hört det ordet. Det leder i alla fall till att vi halvt maniskt pratar om antal steg vi tagit och vi värnar om våra små fula stegräknare som om de vore något slags motionens heliga graal. Utan att fördjupa mig alltför mycket i det kan jag i alla fall konstatera att det måste vara så här Bill Murray kände sig i Måndag hela veckan. Varenda dag är exakt likadan! Precis när jag faktiskt började fundera på om jag kanske rent av är med som biroll i nämnda film och börjat ha en känsla av att jag kanske borde leta rätt på ett murmeljdjur det är då vår kontorsrebell konstaterar:

"Promenader är för pensionärer och fjollor!"

Tänk, ibland är en verbal käftsmäll precis vad man behöver för att komma på att det finns roligare saker att göra i livet än att hasa omkring i permafrost och snålblåst i stans ytterkanter.

Tack för den,Rewdboy! Ikväll tänker jag lägga mig i soffan och inte göra någonting mer ansträngande än zappa på fjärrkontrollen. Och därmed basta!

torsdag 17 januari 2008

Step it up!

Idag har vi fått stegräknare på jobbet allesammans så nu ska vår stora vårtävling börja! Vi är inte helt på det klara med hur det ska gå till men vi har lite idéer på stora och små målsättningar. En idé är att gå till årets konferensresemål. Vore ju rätt coolt om vi lyckades gå till New York till exempel. Helt klart en morot för mig i alla fall! Sen har vi idéer på "delmål" också i form av att den som gått flest steg under veckan får en flaska vin på fredagen eller nåt dylikt. Våra stegräknare är kopplade till ett program där stegen matas in så det ska bli kul att följa allas (fram)steg!

Det här nya stegandet har redan lett till flera små bieffekter:

Plötsligt är det bra att röka för då går jag upp och ner för trapporna och medan jag röker irrar jag på innergården och samlar ihop steg. Att trappgrannarna tror jag har nån blandning av ADHD/parkinson får jag bjuda på.

Alla mina kollegor småjazzar hela tiden vad de än gör. Det är klart mungipehöjande att se nån göra vanilla ice-steg vid kopiatorn exempelvis. Som ni förstår har det här stegräknandet redan nu lett till en massa små stämningshöjande effekter.

Det här ska bli en riktigt intressant vår.På så många olika plan.To be continued....:-)

fredag 11 januari 2008

En liten språkkurs i grekiska

Då sitter vi här på jobbet och har lite fikapaus. Vi brukar avhandla alla möjliga ämnen vid den tidpunkten. Eftersom Johanna på vårat jobb bott 2 år i Grekland var ett av ämnena vi avhandlade just grekiska. Vi kom fram till många kloka saker som att allt grekiskt slutar på -os. ungefär som att allt finskt slutar på nen eller i. ni vet kioskinen och vininen. Den grekiska motsvarigheten är alltså kioskos och vinos. Helt logiskt eller hur. Vi sitter även och kommer fram till att alla grekiska ord innehåller ett S. Det är då, vår kollega Flashe kommer med dagens mest briljanta kommentar:

-Ja-a, det är helt sant. Alla grekiska ord innehåller ett S. Utom Souvlaki!


Trevlig helg på er allesammans!

tisdag 8 januari 2008

Mina kollegor del 1

En stor del av ens liv är onekligen de man arbetar med. Jag har välsignats med fantastiskt kreativa, härliga, roliga och rakt genom muppiga arbetskamrater och det finns högvis med anekdoter om varenda en av dem. Så här 2008 tänkte jag att ni också skulle få stifta bekantskap med dem lite närmare, så med lite oregelbundna mellanrum tänkte jag berätta litegrand om någon slumpvis utvald kollega. Just idag tänkte jag dock inleda lite stillsamt med att berätta att en av våra kollegor i Malmö fyller år. Det är ju svårt att gratta rent fysiskt men då gjorde vi helt sonika så här: Vi samlades allihopa kring en telefon. Vi satte på högtalaren och ringde upp de kära malmöiterna. När vi sedan hörde att de svarade i telefon, drog vi ett djupt kollektivt andetag och skrålade ja må han leva så högt att en mistlur blivit avundsjuk! Vår käre kollega blev först så skärrad så han bara drämde på luren. Efter att ha insett att han drabbats av en födelsedagskör och inte ett krigslarm blev han faktiskt ganska glad vilket ni kan se här:

http://www.mobilblogg.nu/bigo/2008/01/08/09:34:04/tack_08-kontoret_for_sangen_.html

fredag 4 januari 2008

Första styrketräningspasset 2008 avklarat

Och egentligen är "avklarat" en brutal överdrift. "Överlevt" är mycket närmare sanningen. Kroppen känns precis som att jag blivit överkörd av en ångvält. Och överlevt. Imorgon är tanken att jag ska löpträna så efter det kanske jag måste ta reda på var man kan hyra en permobil. Nu ska jag däremot allra först försöka klura ut hur jag ska tvätta håret eftersom jag inte kan lyfta armarna högre än midjehöjd. Och det är faktiskt ungefär vad jag tänker ägna årets första fredagkväll till:-)

Ha en riktigt trevlig helg, allesammans var ni än är och vad ni än gör!

torsdag 3 januari 2008

Så vi hade i alla fall tur med vädret...

..inte!!! vad är det för mening med att det kommer snö?? Nu? Jag bara undrar. Eftersom det här frostiga himmels-mjället valt att anlända långt efter att julfirandena är över, men alldeles exakt en månad innan min födelsedag vill jag önska en enda sak tills dess: Ta bort snön! Det är för kallt, för blaskigt, för dåligt mot mina nya stövlar och framförallt: Fööör seeeeent!