onsdag 28 november 2007

Jag är så sjukt smart så jag måste nog höra av mig till NASA!

Hur då undrar ni? Här kommer de tunga bevisen:

1.) Jag har färgat om håret. Från blond till brunett. Jag kände IQ-nivån stiga för varenda liten droppe färg jag fick i håret. Jag kände det genom att jag först satt och tänkte på nya skor och nya kläder, sen kände jag för att göra en sudoku, och när vi var klara ville jag köpa dostojevskijs samlade verk.

och så är det det här forskningsrönet då:

2.) Enligt Sunday Times har en amerikansk studie visat att ju större skillnad det är på höfter och midja desto bättre klarar kvinnorna olika intelligenstester. Orsaken kan vara att det extra fett dessa kvinnor har i sina kroppar kring lår och höfter innehåller Omega 3-fettsyror.

Så där har ni det. Jag ska ringa till NASA och säga: Hello. I have brown hair. I also have fat. When do you want me to come over and start building rockets...?

måndag 19 november 2007

Dialoger som skulle verka konstiga om man inte jobbade med datorer

Bakgrund: jag har nån gång i tidernas begynnelse fått en mini-kurs i ergonomi. Då fick jag lära mig att man ska jobba med datormusen framför sig, för att inte överanstränga axeln. Så, jag försöker göra så helt enkelt. De flesta tycker det ser väldigt ufo ut. Idag utspelades följande dialog pga detta:

Kollega: Varför har du musen centrerad?
Jag: Det känns mest estetiskt så.

Vi båda: *Gapskratt*

Norsk fredag avklarad!

I fredags hade mitt jobb en AW. Vi valde att prova Imperiet i skatteskrapan vilket visade sig vara ett oerhört lyckat beslut. Förutom att det var trevlig personal och superschysst barhäng lyckades vi dessutom dricka så mycket drinkar att vi blev norska! Och jag menar det inte på nåt ironiskt sätt alls, vi började faktiskt prata norska. Vi halvlåg i sofforna och gormade ur oss fraser såsom: "Oooo vad här voor morsomt da!" och " Skall di väre hillt umyyylig att köpe en öjl" och "Må jeg bistille ein drink täll" och naturligtvis "Kempegott" . Tänk vad man blir språkbegåvad av lite alkohol. Det är nog på grund av den enorma hjärngympan en språkkurs innebär som man får så ont i huvudet dan efter....

fredag 16 november 2007

Veckans sms-charad.

Jag får för en alldeles liten stund sedan ett sms av min underbara mamsing. Där står:

"Hej min dotter. Nu är det snart jul. Önskar du dig något särskilt? I så fall kan du säga det till mig så berättar jag det för jultomten. Jag och jultomten är goda vänner och jultomten berättar för mig att du varit snäll i år. "

Egentligen vill jag svara:
Okej mamma, lyssna. Jag är 35 år. Jag har misstänkt rätt länge nu att det är du som köper julklapparna.

Istället svarar jag:
Åh vad roligt att du har pratat med jultomten. Jag skriver en önskelista och återkommer.

*Ridå*

tisdag 6 november 2007

experiment: hur mycket kan man knöla in en och samma vecka?

Förra veckan hann jag:

- Åka till istanbul. En stor grej där är att lägga sig spritt språngande naken på en skållhet marmorplatta. Där ligger man och blir bankad gul och blå av skäggiga tanter. Det kallas badhus.
Resten av resan var mest en lång fest för att bli av med både fysiska och psykiska men efter denna märkliga upplevelse.

När jag kom hem till Sverige hann jag med följande:

- Fira tio-årsdag med kära sambon

- Gå på halloweenfest.

- Gå på aw i största allmänhet

- jobba som en stolle


Vad jag inte hann:

- Sova
- Blogga
- Softa

Så. Kort och gott så har denna vecka varit nån slags infasning tillbaka in i verkligheten igen. Jag börjar faktiskt känna mig som folk igen. Så hej! Hej på er allihopa. Händer det nåt skoj snart? Jag är på!