fredag 29 juni 2007

Dagen P som i påtresa är här!

Då är det snart, snart, snart dags! I afton kliver jag ur digisfären i 24 timmar och kliver på partypåten som för mig till fäderneslandet Finland. Jag är förväntansfullt pirrig och känner mig faktiskt redan lite smågalen. Vetskapen om att man inom kort kommer tassa omkring på heltäckningsmattor, dricka GT på burk, röka alldeles för mycket cigaretter och lyssna på alldeles för mycket dålig musik ger en odefinerbar tjiihoo-känsla i kroppen. Finlandsbåtarna är som ett förkroppsligande av någon slags sunk-glamour. Ni vet ungefär som dåliga dramafilmer från 70-talet som filmats genom vaselinlins. Man kan inte riktigt bestämma sig för om det är tragik eller komik. Förmodligen är det både och. Jag är i alla fall själaglad över att det är Pam och jag som åker på den här resan. Det är en 24 timmars fnitter-garanti. Halleluja people, jag kommer eventuellt återhämta mig från detta. Båten gör det säkerligen inte:-D

onsdag 27 juni 2007

I spy with my little eye

Jag funderar aldrig på om jag på nåt sätt är annorlunda eller så. Jag bara är. Ibland är det små, små vardagliga saker som andra människor reagerar på och som ur deras perspektiv är lite..ja...annorlunda. Som t.ex hur man vet att kaffet i en termos är varmt. De flesta jag känner, klappar lite på termosens mage, eller skruvar av locket och håller en hovrande hand strax ovanför pipen. Jag brukar känna efter med ögat. Jag tittar helt enkelt rätt ner i termosen och bränner det till i ögonlocken, ja, då vet man att termosen är full av gott kaffe. Å ena sidan har jag väldigt korta ögonfransar. Å andra sidan har jag aldrig behövt bli olycklig av fesljummen sumpläsk. Jag tycker man ska lita på sina ögon.

tisdag 26 juni 2007

Folkligt, festligt, fullsatt!

Idag är det premiär för spektaklet Allsång på Skansen. Man kan läsa i en viss kvällstidning att folk sovit utanför Skansen för att få bra platser idag. För vissa är detta årets händelse. Det har startats allsångsfilialer runtom i landet. Det här skrål-skansen har ju faktiskt antagit närmast groteska proportioner. Och alltså är det självklart att jag ska dit. :-)

måndag 25 juni 2007

Roligt på finska

Då är midsommarfirandet avklarat och det var kalasbra på alla sätt. Festligheterna inleddes på Skansen och avslutades hemma hos Jocke och Jonas som bjöd på fantastisk grill- och spritbuffé. Detta var en mycket bra uppvärmning inför veckans stundande påtresa:-) 24 timmar tiscotanssit och GT på burk. Det är vad jag kallar festligt det!

fredag 22 juni 2007

GLAD MIDSOMMAR!!!

Två saker bara:
1.) Lova att ni har skitroligt idag
2.Lova att berätta för mig hur er midsommar varit

PUSS:)

torsdag 21 juni 2007

Stockholms dyraste krossade tomater?

Jag är inte särskilt aggressiv av mig. Inte heller hör jag till kategorin av människor som klagar på allt. Men idag visade sig vara dagen då jag var tvungen att ryta ifrån! Vi skulle äta lunch med en av våra kollegor som åker på semester imorgon. Dessutom ville vi att lunchen skulle gå lite i glamourens tecken så vi tänkte välja något lite exklusivare och dessutom beställa in alkoholhaltiga drycker till maten. Vi väljer ett närliggande hotell. Sammanfattning: Vi får vänta en timme på maten. Utan någon som helst förklaring. Utan någon som helst ursäkt. Till slut kommer en oerhört nonchalant, näst intill apatisk, servitris och ger oss vår mat. En av våra kollegor skulle vara tillbaka på kontoret klockan ett så han fick mer eller mindre inhalera maten när den väl anlände och sedan springa (!!)

Jag hade beställt gazpacho. Det här var inte gazpacho. Det var en halv deciliter sorglig tomatgegga i botten av en lika sorglig tallrik. Efteråt frågar servitrisen slentrianmässigt om maten smakade bra. Då brister det. Jag är fortfarande hungrig. Jag är dessutom förbannad. Så jag svarar: Näe, det smakade absolut ingenting och dessutom är jag fortfarande hungrig!

Servitrisen ser helt ärligt förbryllad ut, men utlovar i alla fall en rabatt. Vet ni vad kostnaden blev....? 92 kronor för icke smaksatta krossade tomater!!! NITTIOTVÅ KRONOR!! Jag är fortfarande hungrig. Och om möjligt ännu argare. Jag måste gå och köpa en macka....

DigitNOTNOTSUPERNOT: Wallin hotel. Spar nerverna och pengarna. Ät aldrig någonsin här!

Digit: Att vår fantastiska receptionist Tove precis kom med godis och jordnötter. Att det är midsommar imorgon. Att min puls börjar stabilisera sig nu....

onsdag 20 juni 2007

Beach 2007 är redan här!

Som så många andra så oroar jag mig lite för årets bikini-form. Inte jättemycket, men lite så där svenne-lagom. Jag tänker att det kanske inte är snyggt om det sticker ut någon slags rulltårta ovanför bikini-linningen. Jag tänker att det kanske är extrafult när rulltårtan är kritvit. Därför tänker jag att jag borde träna. Och det är då jag tänker steget längre.

En kollega sade nämligen häromdagen till mig att hans utländska vän sagt en småsyrlig grej om Sverige: sommaren är finaste dagen på hela året i Sverige. Och det är ju nästan sant! Av 365 dagar är det mulet/regnigt/kallt/allmänt pissigt drygt 300. Man behöver sjukt starka nerver och j*vligt mycket humor för att klara det. Man behöver också utnyttja de soltimmar som finns.

Därför tänker jag att jag och min vaniljrulltårta till bikinilinning blir mycket gladare av vin i solsken än hantel på damm-gym. Nu går jag. Mot solen. Mot vinet. Och det känns jättebra.

tisdag 19 juni 2007

Jag ger tips till er ni ger tips till mig, okej?

Ok, jag har redan tidigare förvarnat om min ganska klena närvaro vid en dator så här i sommartider. Jag är inte direkt synsk men jag har ganska bra självkännedom så jag kan redan nu avslöja att sommarmånaderna kommer tillbringas med drink i hand på diverse olika platser. (Nästa vecka är den valda drinkplatsen en finlandsbåt, det är lite coolt:-) Så, för att få lite rull på den här bloggen tänkte jag be er hjälpa mig litegrand. Jag tänkte helt enkelt att jag tipsar er om olika saker så kanske ni kan ge mig lite tips på hur man bäst upplever sommar-Sverige. Det är väl rättvist va...? Så, jag börjar helt enkelt med att ge er ett digitalt tips och ett analogt tips:


Digitalt: www.midomi.com
Den här sajten är något så fantastiskt som en musik-sökmotor där man kan leta efter låtar genom att nynna/sjunga in en snutt!!! Förutom att det i sig är barnsligt roligt så är det underbart att lyssna på andras bidrag också. Många fniss blir det:-D


Analogt: Roppongi, Roppongi, Roppongi!!!
Jag och matgänget i Foodcourt hade säsongsavslutning inför sommaren och då besökte vi Roppongi på Hantverkargatan. Älskar du sushi kommer du att bli helt kär i det här stället, jag lovar. Gå dit så snart det bara är möjligt, det är värt varenda krona! Läs gärna recensioner på www.foodcourt.nu om du vill veta mer.

Jag lovar att blogga alldeles snart igen och jag ser med spänning fram emot era tips. Sommarkramar till er alla!:)

tisdag 12 juni 2007

Sommartider hej, hej

Sommarens ankomst har haft den effekten på mig att jag tillbringar väldigt mycket tid ute. Och alltså väldigt lite tid vid en dator. Detta blir ju dessvärre bloggandet lite lidande av, men bare with me. Jag kommer självfallet fortfarande skriva någorlunda regelbundet. Det är helt enkelt så att jag gör som många storföretag och inför sommartid:)

Hur som helst har jag under den gångna helgen gjort följande: Gått på Skrattstock på Långholmen, picknickat i Hagaparken (vinkat till den kinesiska presidenten som råkade vara där samtidigt!!), tagit några öl i vasaparken och tagit flera öl på söder.

Förresten, jag måste bara berätta för er om en otroligt underlig händelse jag var med om just när vi var i Hagaparken!! Jag blev BITEN av en skabbig skata! Eller rättare sagt näbbad. Eller pickad på eller vad den ornitologiskt korrekta termen kan tänkas vara. Fågelj***ln dök i alla fall rätt ner mot mig och högg till i ryggslutet. Jag kommer inte ihåg om jag samtalade om skator med mina vänner och därmed förolämpade pippi-skrället men det var en genuint otäck upplevelse. Allting kändes väldigt Hitchcock. För att inte nämna hur orolig jag blev för att jag fått fågelinfluensan! Nästa morgon vaknade jag dock upp och hade varken lust att gala, värpa ägg eller picka brödsmulor från marken så jag tror jag har klarat mig:-D

Digit: Vi har sommarfest med jobbet i övermorgon. Våra fester brukar vara galna. Det är bra.

Digitnot: Bristen på bajamajor i Stockholms parker! I´m sorry, men det är inte trevligt att sitta i t.ex Rålis när hela parken luktar potta!

fredag 8 juni 2007

Vill du att datorn ska komma ihåg ditt lösenord? Ja tack!

Datorn kom inte alls ihåg mitt lösenord. Inte jag heller. Därav detta veckolånga tillfälliga avbrott på min blogg. Efter mycket frustration och funderingar kom jag på att jag skrivit ner detta på någon papperslapp som skulle ligga någonstans. Jag hittade till slut lappen någonstans! Den var så nära men ändå så långt borta. Nämligen i min bermudatriangel till handväska. Där samsas allt från taxikvitton,pennor och gamla gem till tomma tuggummipaket och annat löst pappersmaterial. Om man slår upp ordet diverse i en ordbok så är det nog en bild på min handväska där. Så, nu är jag i alla fall tillbaka i cyberrymden igen!!! Här kommer därför en snabb resumé om vad som hänt under den gångna veckan. Jag har blivit om inte blond, så i alla fall väldigt mycket ljusare. Bildbevis:

Jag tror att jag har roligare. Det kan i och för sig hänga ihop mer med att sommaren kommit än hårfärgen;-)

Övrigt jag hunnit med sen förra veckan är: Spela årliga fett lajban-brännbollscupen, fira nationaldag, promenera i hagaparken, sola i vasaparken, äta i tegnérlunden, och till slut dricka tingeling-dricka lite varstans i Hufvudstaden:-)

Kommande helg ska jag inte springa maran, utan istället picknicka på Långholmen och passa på att titta på alla fantastiskt duktiga ståuppare som ska uppträda där hela dagen lång! Ett grillningsevent är också inplanerat och solskyddsfaktor ska inhandlas så att jag kan anta någon slags brun färg istället för att vara eksemrosa hela juni.

Digit: Just nu är allting skitbra. Bara riktigt larvigt skitbra. Tralelalilaa:)

Digitnot: Finns för tillfället inget. Se ovan.


fredag 1 juni 2007

slajm-tajm!

Jag var rädd för slime när jag var liten. Jag är fortfarande lite rädd för slime fast jag är stor. Men de hade rea på slime på BR leksaker så jag var tvungen att köpa det värsta av allt: Självlysande spökslime. Fantastiskt otäckt och alldeles underbart gojsigt! Jag har följdaktligen lekt "blunda, stoppa ner handen och gissa vad det är" med hela kontoret. Och i stort sett alla har reagerat så här: ÅÅÅ!Ööööörk! Slajm!!!! Begreppet "skräckblandad förtjusning" har fått många ansikten nu:-D



Testpatrullen testar: Har blondiner roligare?

Ja- a ni den frågan kommer jag få svar på ikväll när jag för första gången i mitt liv ska bli blondin!! Det här märkliga uppdraget är resultatet av en vadslagning jag och en kollega har. Han och jag ska alltså blondera oss båda två, men, eftersom han tror jag ska fega ur vägrar han att göra någonting innan jag faktiskt bevisligen är blond. Han har gått omkring och kallat mig för kyckling i lite drygt en vecka nu så jag står inte ut längre och därför är dagen B här. B som i blondering. B som i bajs jag är lite rädd. B som i brunett hej då.... Fortsättning följer!