torsdag 31 maj 2007

Dagens limerick!

Limericken är en kulturform på utdöende så därför tänkte jag ta mitt ansvar för att bevara denna fantastiska lilla skriftform. Den är dessutom baserad på en verklig händelse;-) Here goes people:

Det var en flicka från st eriksplan
som skulle träffa pinglan Pam från andra sidan stan
drinkarna blev många,
samtalen långa
trevligt som attan men idag mår flickan som en bananlös babian.

Tadaa! :-D

onsdag 30 maj 2007

Festligt med Fanny!

Ja, inte riktigt än, jag ska jobba litegrand först:) Ikväll kommer vi dock ha planeringsafton inför vår stundande boatwrecking-tour. Vilket nöjesetablissemang vi ska hedra med vår närvaro är inte bestämt riktigt ännu men för sakens skull borde man ju välja något som påminner om inredningen på en finlandsbåt;-) Jag ser i alla fall redan fram emot kvällen, för var vi än hamnar lär det bli galet! To be continued....

tisdag 29 maj 2007

digidiva har fått sitt första kort!

Jag kom preciiis innanför dörren hemma och när jag böjer mig ner mot hallgolvet ser jag att det kommit post till digidiva minsann. Nyfiket och otåligt öppnar jag kuvertet och i det ligger världens finaste kort! Som ni kanske vet så ska jag och Pam åka båt inom en snar framtid och tror ni inte hon scrappat ihop ett litet kort föreställande oss på varsin liten båt. Hur glad blir man inte då?!:-D (Frågetecknen symboliserar för övrigt om båten kommer att klara av att ha oss ombord eller ej...;)

Wiii! Min krönika har blivit publicerad!

Digit:
Strax innan jag åkte till det stora äpplet i väst skrev jag en liten krönika. Idag har den blivit publicerad på www.shortcut.nu och jag ståtar med bild och text på förstasidan. Skojigt!!!!!! :-)

Derby-måndag på min lilla gata i stan!!

Gårdagen förflöt alldeles friktionsfritt. Jobbade hela dagen och ingenting out of the ordinary hände egentligen. Men, när jag ska gå hem via Vasaparken så är den fullproppad med polispiketer och skrålande fotbolls-supporters!! Det i sig hade jag väl inget emot, de får skråla bäst de orkar för min del om de tycker det är så himla lajbans. Däremot hade en (ganska stor) klick supporters hittat till en pub på min gata och de var inte kloka!!! De eldade, smällde smällare, krossade glas och stämningen var i största allmänhet aggressiv och obehaglig! Såg på morgonnyheterna imorse också att de lyckades demolera en t-bana innan de till slut blev bortforslade.

Digit:
Jag tror att jag har fått vårkänslor. Eller är det försommarkänslor....? Varför vet jag inte riktigt men jag är bara glad hela tiden. Kan ju vara att N.Y-resan var precis den vitamininjektion jag behövde för att till slut sparka ut vintern och sparka in sommarsäsongen:)

Digitnot:
Vandaler av alla de slag. Inte minst de som använder sportarrangemang som ursäkt för att få bete sig som fullkomliga hellraisers!

Man måste vara stark för att orka vara ledig!

Ojojoj, ibland är det där verkliga livet utanför skärmen så intensivt så man inte hinner med sin digitala tillvaro. Jag har inte uppdaterat bloggen sen innan helgen så här kommer en snabb resumé: Fredagen tillbringades helt och hållet på söder. Vi försökte först boka bord på Snaps. De skrattade. Vi gick. Sedan jobbade vi oss ner för götgatsbacken och landade till slut på eken. Väl där var vi redan i tequilarace-läge så..ja...ni kan ju tänka er. Men skoj var det!

Lördagen inleddes därför med en liter apelsinjuice, en låååååång dusch samt några kilo ansiktskräm för att överhuvudtaget anta mänskliga drag igen:) Sedan var jag fit for fight igen vid 2-tiden och vad gör man klockan två en lönelördag..? Man power-shoppar naturligtvis, eller hur,Pam...? Två kjolar, en klännning, ett par urfina skor och 4 skärp blev dagens kap. Efter detta hade jag naturligtvis hunnit bli en smula törstig så då bar det av till Mälarpaviljongen där jag träffade Cecilia, Monica och en synnerligen god Chardonnay. Det bidde en helafton i denna glada trios sällskap.

Söndagen var mors dag och då åkte jag hem till Gustavsberg och åt massor med god mat och tog det lugnt. Vädret var alldeles fantastiskt så vi satt ute på verandan hela dagen. En suverän avslutning på en ganska intensiv helg! På kvällen såg jag även äntligen the departed som jag tycker var fantastiskt bra! Kan verkligen rekommenderas. Så, min helg har varit strålande på alla sätt, förutom att mitt dåliga bloggsamvete gnagt litegrand. Men nu är ju det också kirrat så universum är återigen i harmoni. Häpp!:)

fredag 25 maj 2007

Lite lunch, lite dregel och lite fest

Och vips så var det fredag igen! All jetlag är borta nu så jag känner mig redo och laddad för helgens trevligheter. Ikväll ska jag träffa min kära syster och en massa andra trevliga människor på Söder för att äta, prata och förmodligen även ta en drink eller två. Tanken var från början att vi skulle sitta på en uteservering i solen och därför ville jag självklart somra till mig lite. Jag tog alltså glatt på mig vita jeans. Nu har vi ätit lunch på indisk restaurang..behöver jag berätta att jag ser ut som ett vandrande masala-smakprov...? Vad är det som händer egentligen när man tar på sig ljusa kläder? Rent fysiologiskt alltså? Stimulerar ljusa färger någon form av dregelmuskel i lillhjärnan så att man plötsligt bara inte kan behålla mat och dryck i munnen? Fascinerande fenomen är det i alla fall....! Sitter på jobbet och tittar med jämna mellanrum ut genom fönstret för att försöka stirra fram solen. Det fungerar lite så där, men, vädret har ju vänt förr! Kanske, kanske att det skulle kunna dyka upp en liten strimma lagom tills jag beger mig mot medis! *Hoppas*

Digit:
Fredag. Lön. Party ikväll:)

Digitnot:
Att det är så o-soligt. (Jag vet, jädra tjöt om vädret, men går man omkring och är ofrivilligt frystorkad ungefär 9 månader om året så blir solen rätt viktig!)

torsdag 24 maj 2007

Lunch är bra, SEB är dåligt

Digit: Det är bra att ha snälla kollegor som lånar ut pengar så man kan äta lunch och få sin dagliga latte på maten.

Digitnot: SEB. Alla på mitt jobb har fått lön utom jag:-( Vad gör ni egentligen på SEB? Spelar monopol? Tittar på dagsåpor? .....morra.....

-----------------------------------------------------------------------

Till slut kom faktiskt även min lön in på kontot så nu är allt förlåtet igen SEB. Jag är inte långsint av mig jag:) Självklart var detta tvunget att firas så igår träffade jag mysiga Monkan och vi var först och tittade på hennes nya lägenhet på Kungsholmen. (superfräsch!) Vi kommer att bo på krypavstånd från varandra så herreguuud vad det ska pimplas vin i sommar:-D Sedan gick vi till Mellow och åt god middag och drack några glas gott vin. Slutet gott, allting gott alltså:-)

The girl is back in town

Hej darlings!

Då är jag tillbaka från det stora äpplet efter 5 minst sagt intensiva dagar. Det var fantastiskt på alla sätt och vis även om jag kan konstatera att 5 dagar är alldeles för kort. Men, som jag konstaterade redan när vi landade på Arlanda; det är bara att åka tillbaka igen:) New York kommer helt enkelt att få träffa den här flickan igen, så är det bara.

Eftersom N.Y är nästan omöjligt att sammanfatta och eftersom jag tycker att alla ska hitta sina egna smultronställen så ska jag inte skriva några långa haranger om exakt vad jag gjorde varenda dag, utan bara alldeles kort nämna ett par saker jag rekommenderar lite extra mycket:

Äta: Buddha bar. En helt fantastisk restaurang i Meatpacking district! Man möts av en väldigt hemlig svart dörr och där inne öppnar sig ett alldeles otroligt pampigt restauranglandskap, med en ca 50 meter hög buddha-staty som centralfigur. Just nu väldigt "hippt" så boka i god tid för att få plats. Det är lite pricy men värt varenda krona. Jag lovar!

Bo: Vi bodde precis vid times square, vilket var lite coolt första 2 dagarna, men ska jag åka igen, kan jag tänka mig att bo en bit från myllret, exempelvis närmare central park eller i the village. Då har man fortfarande nära till allt, men är inte alldeles mitt i rusningskaoset som pågår 24/7 på times square.

Se: Okej, Empire state building är lite turistfälla, men WOW!! Där uppe fick man lite överblick över hur gigantiskt New york egentligen är, så det rekommenderas starkt. Dessutom kan man numera köpa ett s.k expres pass vilket gör att man går förbi alla köer och kommer upp riktigt smidigt till toppen. Någon dag måste man även sitta i Central Park och bara njuta av att vara i denna oas i stadsmyllret. Vi försökte gå genom hela parken men gav upp efter en tredjedel ungefär.

Shoppa: Den här listan skulle självklart kunna göras huuuur lång som helst men jag nämner ett par affärer som är en bra bas: OMG, för de billiga märkejeansen. Forever 21 och Strawberry för de härliga girly-kläderna. Century 21 för fynden. OBS, kräver tålamod, det finns mycket skräp här men man kan göra fantastiska fynd. Jag hittade t.ex en Versace-jacka som var nedsatt till 60 dollaruttisar, dvs mindre än 500 kronor!!

Sammanfattningsvis så är den här stan extra allt. Det finns verkligen något för alla så därför vill jag inte radda upp högar av tips. Alla ska nog skapa sin egen bild av New York. Det räcker med att försvenskningen av stadens namn är en uppmaning; New York. Nu. Åk.

Digit:
- Medan jag varit bortrest har Mor Ritva blivit upplagd under ett par communities så den där lilla snutten som var tänkt för si så där 16 av våra närmaste vänner var igår uppe i absurda SEXTON TUSEN besökare! And counting!!

Mor Ritva ligger exempelvis under länken nedan, där Raffe även monterat ihop översättningen med framförandet så nu finns alltså en "svensk" musikvideo. Tackar Raffe:-)
http://www.tramsmail.se/fileshow.php?l=7351

Sedan ligger vi även upplagda på bazooka.worst där folk klagar på att vi inte synkat ordentligt, och att vi är sååå 90-tal.

Gå in under länken nedan och sök på ritva ska ni se vad folk är upprörda: http://buzz.bazooka.se/

Underbart att väcka så mycket känslor med något som vi bara hafsade ihop på skoj. Internet rocks:-D

- Jag ser såååå mycket fram emot min och Fannys boatwrecking tour. Från äventyr i väst till äventyr i öst;-)

Digitnot:
Well, jag är på för bra humör för att sura över nånting egentligen, men skulle det vara nåt så är det väl det att kontot är heeeeelt tomt. Jag tror jag överlever tills imorgon dock.

tisdag 15 maj 2007

Men vad sjunger hon egentligen...?

Hej vänner!

Som en liten bloggbonus så har jag och min kära kollega översatt det serbiska vinnarbidraget till svenska! Ni visste inte att hon sjöng om Mor Ritva och Danne skitvaran va...?:-) Jag ger er vinnaren av eurovision song contest 2007, nu översatt till svenska: Mor Ritva. Enjoy & vi ses om en vecka!

http://www.yoakeem.com/ritva/

måndag 14 maj 2007

Start spreading the news...

Ja, vänner då är den intensiva schlagerhelgen (aka östfestivalen;-) avklarad. Jag tyckte faktiskt att vinnarlåten var helt okej så jag unnade absolut serberna sin vinst. Jag går faktiskt fortfarande omkring och nynnar på Molitva så nånting gjorde de bevisligen rätt. Jag måste ju också nämna den ukrainska discobolls-explosionen! Den var helt underbart hysterisk och fungerade lika bra som allsångslåt och alldanslåt. Jag är helt övertygad om att vi kommer få se horder av människor ägna sig åt skidspårs-disco i sommar! Kom ihåg var ni hörde det först vänner;-) Som jag redan tidigare sagt så är det nu veckans New York-resa som hägrar vilket gör att det kommer bli en liten paus på min blogg. Däremot misstänker jag att jag kommer ta ett och annat foto med mobilen så även om jag inte kommer skriva så fasligt mycket här under den kommande veckan kan man ändå följa mina äventyr på www.mobilblogg.nu/bierbie. Och apropå länkar så ska jag alldeles strax länka till alla finfina ställen ni redan tipsat om, härliga cyberdivor. I övrigt får ni stå ut med att det är lite tomt här i sisådär en vecka framåt. Jag har mentalt börjat packa resväska redan för flera dagar sedan hihi:)

Digit:
- Lolls blogg, Fannys blogg, Danielles blogg, Katarinas blogg, Kalles (foto)blogg. Länkar comin´ up!
- På onsdag bär det av! New York; Gör dig redo för finskt finfrämmat;-)

Digitnot:
Det här är INTE vår! Ska det verkligen vara på det här viset?? Sverker, nu tar du och kastar vädret i papperskorg´n och ordnar sol åt oss här i Sverige. Jag orkar inte vara lättmjölkslila mer nu!

fredag 11 maj 2007

Livet är en schlager!

Som den schlager-galning jag är kretsar det mesta i dessa dagar självklart runt eurovision song contest. Inte minst eftersom jag har finskt påbrå och jag så länge jag kan minnas fått höra att Finland kommer att vinna samma dag som helvetet fryser till is. Helvetet frös då till is förra året och mitt kära fädernesland åkte till den mörkaste delen av mumindalen och hittade ett gäng håriga hårdrockartroll. Helsingfors är ett enda stort eurovision-kaos och det hade varit sjukt roligt att vara där. Det var bara att biljetterna försvann snabbare än en igloo i Sahara så det bidde inget Helsinki för mig. Nu tänker jag istället fira schlagerdagen på samma traditionella sätt som jag gjort de närmaste åren: Det blir picknick på Skansen på dagen och sedan är jag hemma hos goda vänner och sk(r)ålar mig hes. Nästa vecka åker jag till New York så ikväll ska jag hem till grabbarna J. och planera in lite must dos when in the big apple. Darlings, ni får mer än gärna tipsa om saker man bara inte får missa! Så, på det stora hela taget är mitt liv en schlager just nu. Det är bara att hålla med Arja Saijonmaa: Jag vill tacka liiiiiivet!

Digit:
1.) Fanny! Det är tack vare dig jag kom igång med min blogg! Tack för inspiration, för att du finns och för att du är så härligt galen:)

2.) Imorgon är det äntligen dags för årets chock-festival. Nakenchocker, glitterchocker, rock-chocker. Kanske även en och annan sångchock. Läängtar!

3.) New York, New York. På onsdag bär det av! Wiii

Digit not: Sura gubben som försökte köra över mig vid ett övergångsställe och dessutom gav mig fingret!!! Perkele....

torsdag 10 maj 2007

Bloggar är ute!

För det första är ju det här med bloggande helt ute. Drottningen av bloggar herself, Linda Skugge, har lagt ner sin. (parentes; Linda,strunta i de dumma asen, vi som gillar dig är många fler och varför ska vi av-lindas för att några puckon beter sig illa? Kom tillbaka, nätet är lite ihåligare utan dig. Pliis pliis pretypliis:) Näthatet är större, ondare, äckligare än nånsin. Vem orkar blogga då...?Och, ärligt, vem bryr sig om just min lilla skitvardag. ..? Så, då har vi avhandlat alla motargument. Och så tänker jag blogga i alla fall. Varför? Jo, för att jag kan. Så enkelt är det. Men, den här bloggen är inte bara min:Den är för alla oss som är analog-coola,och digitaldiviga. Har du gjort en fantastisk låt? Målat en tavla? Skrivit en dikt? Jag länkar mer än gärna till din blogg alternativt hemsida. Nu, snyggingar, nu åker vi. It is time to claim our 15 pixels of fame!!